Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε σήμερα, Πέμπτη (8/6) να διεξαχθεί νέα δίκη σχετικά με την υπόθεση βιασμού της συγγραφέως  Ε Τζιν Κάρολ.

Δικαστήριο τον περασμένο μήνα έκρινε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ένοχο για την σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση της συγγραφέα και της επιδίκασε αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια κατάθεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι δικηγόροι του Τραμπ είπαν ότι η αποζημίωση των 2 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σεξουαλική κακοποίηση ήταν «υπερβολική», επειδή το δικαστήριο είχε διαπιστώσει ότι η Κάρολ δεν βιάστηκε και ότι η συμπεριφορά που ισχυρίστηκε  ότι αντιμετώπισε δεν της προκάλεσε ψυχική βλάβη.

Είπαν επίσης ότι η αποζημίωση των 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την αξίωση δυσφήμισης «βασίστηκε σε καθαρή εικασία».

Η μήνυση της Κάρολ, που κατατέθηκε το 2022, ανέφερε ότι ο Τραμπ τη βίασε σε ένα καμαρίνι στο πολυκατάστημα Bergdorf Goodman στη Νέα Υόρκη στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να αρνείται τους ισχυρισμούς της.

Οι νομικές διαμάχες μεταξύ Τραμπ και Κάρολ έχουν γίνει πολύπλοκες.

Σύμφωνα με τον Guardian, στις 9 Μαΐου, ένα δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο Τραμπ είχε κακοποιήσει σεξουαλικά την συγγραφέα. Αλλά μόλις μια μέρα μετά την απόφαση, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος έκανε απαξιωτικά σχόλια για εκείνη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του CNN.

Αυτά τα σχόλια ώθησαν τελικά την Κάρολ να επιστρέψει στο δικαστήριο και να απαιτήσει  πρόσθετη και ουσιαστικότερη αποζημίωση από τον Τραμπ.

Έτσι μια τροποποιημένη μήνυση που ζητούσε επιπλέον 10 εκατομμύρια δολάρια  κατατέθηκε στη συνέχεια από τους δικηγόρους της Κάρολ.

Η δικηγόρος της γνωστής συγγραφέως, Ρομπέρτα Κάπλαν, είπε στους New York Times ότι οι δηλώσεις του Τραμπ στο CNN είχαν «ειρωνευτεί την ετυμηγορία των ενόρκων και το δικαστικό μας σύστημα».