«Ksou Ksou»: Η εφαρμογή που διώχνει κουνούπια και κατσαρίδες με ένα κλικ
Η εφαρμογή «Ksou Ksou» αποτελεί το πρώτο ελληνικό app για κινητά, που διατίθεται δωρεάν και διώχνει τα ενοχλητικά κουνούπια, αλλά και τις κατσαρίδες μακριά με το πάτημα ενός κουμπιού.
Τα τσιμπήματα από τα κουνούπια αποτελούν ένα διαχρονικό πρόβλημα το καλοκαίρι στην Ελλάδα ωστόσο ο 26χρονος Χρήστος Αποστόλου δημιούργησε μία εφαρμογή που μπορεί να τα διώξει μακριά.
Η εφαρμογή «Ksou Ksou» αποτελεί το πρώτο ελληνικό app για κινητά, που διατίθεται δωρεάν και διώχνει τα ενοχλητικά κουνούπια, αλλά και τις κατσαρίδες μακριά με το πάτημα ενός κουμπιού, δημιουργώντας μία «ασπίδα» γύρω μας και λειτουργώντας σαν εντομοαπωθητικό.
Το Ksou Ksou και το KatsaridoKsouKsou, δίνουν τη δυνατότητα να απωθήσεις οποιοδήποτε κουνούπι και κατσαρίδα βρίσκεται γύρω σου και ταυτόχρονα είναι και φιλικό προς το περιβάλλον.
Ο 26χρονος μίλησε στον ΣΚΑΪ και εξήγησε πως αποφάσισε να δημιουργήσει την εφαρμογή. «Όλοι έχουμε προβλήματα με τα κουνούπια. Εγώ είμαι από τη Λάρισα, έχουμε τον Πηνειό και το καλοκαίρι έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα κουνούπια. Οπότε έπρεπε να βρεθεί μία λύση και μιας και ασχολούμαι από μικρό παιδί με τις εφαρμογές, με τα πληροφοριακά συστήματα, σκέφτηκα πώς μπορεί να βρεθεί μία λύση που να είναι και περιβαλλοντικά φιλική», είπε αρχικά.
«Όλα ξεκίνησαν με μία τρίμηνη βιβλιογραφική έρευνα, η οποία εξελίχθηκε με το γεγονός ότι σκέφτηκα πως οι ήχοι μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και σκέφτηκα να μπω στη διαδικασία να φτιάξω μία εφαρμογή», συμπλήρωσε.
Ωστόσο, όπως είπε «αυτό που συνιστάται είναι να μην μπαίνει στο 100%, είναι εντάξει στο 30-40% της έντασης του κινητού. Αυτό που κάνει η εφαρμογή είναι να δημιουργήσει ένα τοίχος φιλικό για εμάς και για τα κουνούπια. Οι ήχοι αποτελούν συγκεκριμένες συχνότητες ήχου».
Όσον αφορά για το γεγονός ότι έχει διαθέσει δωρεάν την εφαρμογή έκανε λόγο πως το θεωρεί «κοινωνικό λειτούργημα και χόμπι». Μάλιστα ήδη έχει φτάσει τις 95.000 λήψεις.
Πώς λειτουργεί η εφαρμογή
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο 26χρονος εξήγησε ότι την εφαρμογή μπορεί κάποιος να την κατεβάσει στο κινητό του πληκτρολογώντας απλά στο google το ‘ΞΟΥ ΞΟΥ’ με ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες. Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και απλή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες. Με το πάτημα ενός κουμπιού απλά ενεργοποιείται από το ηχείο του κινητού τηλεφώνου ένα αρχείο ήχου και κρουστικοί ήχοι που δεν μπορεί να το αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί εξαιτίας των ιδιαίτερων συχνοτήτων. Παρόλα αυτά οι συχνότητες του αρχείου που παίζουν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τα κουνούπια και τις κατσαρίδες.
Ο χώρος που καλύπτει η εφαρμογή είναι 9 τετραγωνικά μέτρα, χωρίς να απαιτείται τίποτε περισσότερο από το να είναι απλά σε λειτουργία η συσκευή του κινητού, χωρίς να είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή από τη στιγμή που θα κατεβεί από τον χρήστη στο κινητό λειτουργεί ανεξάρτητα παράγοντας τους ενοχλητικούς για τα έντομα ήχους. Έχει μάλιστα αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον δημιουργό της εφαρμογής σε πάνω από 60 είδη κουνουπιών και ποσοστό επιτυχίας πάνω από 80% σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των ίδιων των χρηστών.
«Βοηθάει ουσιαστικά να δημιουργεί μία τεχνητή ασπίδα τριών επί τριών τετραγωνικών μέτρων γύρω μας με τον ήχο και τη συχνότητα που εκπέμπει μία κινητή συσκευή. Η όλη εφαρμογή βασίζεται σε επιστημονική βιβλιογραφία, η οποία καταθέτει ότι χρησιμοποιεί την ίδια συχνότητα ήχου που χρησιμοποιούν τα τζιτζίκια που είναι εχθροί των κουνουπιών και αντίστοιχα έψαξα βιβλιογραφικά τέτοιους ήχους και να τους προσθέσω σε μία λιτή εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε ηλικία και κοινό για να δημιουργήσουμε μία καλή και βιολογική ασπίδα γύρω μας», είπε χαρακτηριστικά.
Για τις κατσαρίδες χρησιμοποιείται διαφορετικό σύστημα και όπως είπε πρόκειται για κρουστικούς ήχους όπως όταν περπατάμε.
- Οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Nations League
- Καιρός: Πρόσκαιρες καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Νέος υπολογισμός φορολογητέας αξίας
- Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι της εθνικής στα playoffs ανόδου του Nations League
- Σε επικίνδυνους ατραπούς ο πλανήτης: Μήπως είναι πολύ αργά για να αλλάξει η πορεία του πολέμου;
- Απολαύστε γκολ και πλούσιο θέαμα από τα ματς του Nations League – Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες (vids)