Πίσω από τη λάμψη των Λουκάκου- Τζέκο: Oι παίκτες –κλειδιά της Ιντερ
Οι δύο παίκτες και ο ρόλος τους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ
Από τη μία ο «πολύς» Βέλγος κυνηγός, ο Ρομέλου Λουκάκου , με τη θητεία σε τοπ επίπεδο. Στον αντίποδα ο Εντιν Τζέκο, στα 37 του πλέον αλλά ποιος μπορεί να αγνοήσει την κλάση που καταθέτει είτε φορώντας παλαιότερα τη φανέλα της Σίτι (!) , είτε της Ρόμα και τώρα της Ιντερ; Στο μέσον, λες και είναι κομμάτια μιας αλυσίδας που έφτιασε ο Ιντσάγκι, τέσσερα πρόσωπα με σημαίνοντα ρόλο. Ας τα δούμε.
Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ είναι η σταθερά στην επίθεση της Ιντερ. Με όποιο ταίρι κι αν επιλέγει ο Ιντσάγκι δίπλα του. Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Δεκέμβριο, έστω κι αν ελάχιστοι έτρεξαν να του δώσουν συγχαρητήρια. Περίμεναν γκολ και ασίστ- δεν είδαν όμως τίποτα από τον επιθετικό! Κι όμως, αυτός πάλευε με ζητήματα τραυματισμών, έναν πόνο στον αστράγαλο και έκανε ενέσεις. Στο Μιλάνο, ωστόσο, ο Αργεντινός σέντερ φορ φανερώνει την αληθινή πλευρά του εαυτού του. Εχει σημειώσει 28 γκολ, δύο παραπάνω από τον συμπατριώτη του Ντιέγκο Μιλίτο στη φοβερή σεζόν του 2010, επίσης με τους Νερατζούρι. «Μερικές φορές πιστεύεις πως η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί, κάποιες άλλες όχι. Το σημαντικό είναι να είμαστε ο εαυτός μας και να επιτεθούμε στη Σίτι με θάρρος. Θα έπρεπε να ανησυχούν και εκείνοι για εμάς».
Ο Χακάν Τσαλχάνογλου ίσως είναι ο κορυφαίος Τούρκος ποδοσφαιριστής του καιρού μας. Σε υψηλό επίπεδο, μετακόμισε από τη μια πλευρά του Μιλάνου στην άλλη. Κανένας Τούρκος δεν έχει πανηγυρίσει το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στην πατρίδα του και στην Κωνσταντινούπολη, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ευελπιστεί να το κάνει: «Είναι η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο για μένα», είπε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι «ελπίζω ότι ο τελικός θα μπορούσε να φέρει λίγη χαρά στη χώρα μου μετά τον σεισμό που κόστισε δεκάδες χιλιάδες ζωές φέτος. Ο προπονητής του, Σιμόνε Ιντσάγκι, τον έχει φέρει σε έναν ρόλο box to box, μάλλον διαφορετικό από αυτό που όλοι έχουμε στο νου μας για τον κλασικό επιθετικό μέσο. Πώς βλέπει τη νέα κατάσταση ο Τσαλχάνογλου; Με πίστη στις δυνατότητές του. «Βλέπω τον εαυτό μου ως έναν από τους πέντε κορυφαίους στην Ευρώπη σε αυτό που κάνω».
Ποιος θα σταματήσει το «θωρηκτό»
Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι, στα 35 του καλείται να πει «στοπ» σε ένα θωρηκτό, τον Ερλινγκ Χάαλαντ. Θα τα καταφέρει; Οσοι τον παρακολουθούν διαπιστώνουν πως έστω και σε αυτή την προχωρημένη (ποδοσφαιρικά) ηλικία βγάζει καινοτόμες ιδέες στο παιχνίδι του, κάνει ανεβάσματα και μετρά τρεις ασίστ στο ωραίο παραμύθι της Ιντερ μέχρι τον τελικό. Εχει αλλάξει την άποψη πολλών για την αξία του, καθόσον το περασμένο καλοκαίρι όταν έφτασε στο Σαν Σίρο, πολλοί οπαδοί δεν πέταξαν τη σκούφια τους από χαρά. Τους κέρδισε. Τον εμπιστεύονται. Γιατί τα κατάφερε απέναντι σε κλασάτα σέντερ φορ, κόντρα σε παίκτες υψηλών δυνατοτήτων, όπως ο Ζιρού στον ημιτελικό. Πρέπει να παίξει τέλεια για να φρενάρει τον Χάαλαντ; «Δεν με ενδιαφέρει το τέλειο. Το μόνο που με νοιάζει είναι να σηκώσω το κύπελλο», αναφέρει.
Ο Ντι Μάρκο, τέλος, είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Παίκτης – οπαδός της Ιντερ και ουδέποτε το έκρυψε. Δεν έβρισκε, όμως, τον δρόμο του και πήγαινε δανεικός «δεξιά κι αριστερά». Τον έφεραν πίσω και τώρα, αυτός ο συνεπής αριστερός μπακ, λάμπει στους αγώνες! Τρομερός εργάτης στο χορτάρι, με εξαιρετικές προωθήσεις και οι πέντε του ασίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πίσω μόνο από τις αντίστοιχες τελικές πάσες των Βινίσιους και Ντε Μπρόινε. Εχει, άραγε, ένα …δώρο και στον τελικό;
«Τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα στη φάση των ομίλων με άλλαξαν. Αυτοί οι αγώνες με βοήθησαν να μετατραπώ σε διαφορετικό παίκτη», υποστήριξε πρόσφατα και τώρα έχει αυτοπεποίθηση στα ύψη!
- Κιλιμάντζαρο: Η συγκινητική ιστορία του Πανάγου – «Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο»
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για τα ΝΕΑ 3/1/2025
- Ισραήλ: Βετεράνοι κατηγορούν τον στρατό για «εγκληματικά ανήθικες» ενέργειες στη Γάζα
- Χάιντι Κλουμ: Υποδέχθηκε τον νέο χρόνο αγκαλιά με τον Τομ Κάουλιτζ – Τα τρυφερά λόγια για εκείνον
- Το σκίτσο της Εφης Ξένου για τα ΝΕΑ 3/1/2025
- Άδωνις Γεωργιάδης: Αναγνωρίζω την ταλαιπωρία που προκαλεί ο χρόνος αναμονής στις εφημερίες