Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Το σχέδιο Μητσοτάκη είναι ο κατακερματισμός της αντιδεξιάς επιλογής σε μικρότερα κόμματα

Τσίπρας: Το σχέδιο Μητσοτάκη είναι ο κατακερματισμός της αντιδεξιάς επιλογής σε μικρότερα κόμματα

Οι άνθρωποι που παράγουν τον πλούτο με τον μόχθο τους, είναι η κοινωνική και πολιτική ραχοκοκαλιά του κόμματός μας, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας

«Κάθε ψήφος στα μικρότερα κόμματα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, αντικειμενικά είναι ψήφος που ενισχύει και εξυπηρετεί τη ΝΔ», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και σε εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, βάζει μπροστά τα εργατικά δικαιώματα για την ισότητα, την αξιοπρέπεια και την ευημερία για να μην υπάρξει άλλο μεροκάματο του τρόμου, για να γίνει κάθε χώρος εργασίας, χώρος έκφρασης της ανθρώπινης δημιουργικότητας και ελευθερίας, για υψηλότερους μισθούς και σταθερές σχέσεις εργασίας, για δυνατά συνδικάτα στο πλευρό της κοινωνίας, για δουλειά με δικαιώματα, για το δικαίωμα στη δουλειά, για μια ζωή που αξίζει, για μια δίκαιη κοινωνία για όλες και όλους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέφερε: «Ας μην του κάνουνε το χατίρι. Οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να αντιληφθούν τη σημασία αυτού του διλήμματος. Και να μην τους κάνουν τη χάρη. Είμαι σίγουρος πως από αυτή τη μάχη θα βγούμε δυνατότεροι, θα βγούμε νικητές, πάνω απ’όλα για τα συμφέροντα των εργαζομένων, για τα συμφέροντα του κόσμου της μισθωτής εργασίας».

Όσο για το κόμμα, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι πυροτέχνημα, βρίσκεται εδώ και μια δεκαετία σε θέσεις μάχης για την υπεράσπιση της κοινωνίας, όχι ως κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε ως κόμμα-συμπλήρωμα της δεξιάς διακυβέρνησης. Βρίσκεται ως κόμμα εξουσίας που διεκδικεί τη διακυβέρνηση προς όφελος των δυνάμεων της κοινωνίας. Αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε για ένα νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν γίναμε κόμμα εξουσίας από τη συγκυρία, αλλά επειδή εκφράσαμε κοινωνικές ανάγκες».

Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στη σημερινή «μαύρη» επέτειο από τη μέρα που η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου του 2012 έκλεισε την ΕΡΤ, μιλώντας για τους κοινωνικούς αγώνες στους οποίους ήταν παρών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Και σε κάθε περίπτωση θα αγωνιστούμε για να υπάρχει ισχυρός αντίπαλος που να μπορεί να κοιτάει στα μάτια της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Γιατί αυτό θέλει η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, την επόμενη ημέρα χωρίς αντίπαλο για να λεηλατήσει κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα», ανέφερε στη συνέχεια και υπογράμμισε: «Να επιβάλει μια πολιτική που δε λογαριάζει τον άνθρωπο αλλά μονάχα τα κέρδη».

  «Η ΝΔ ακολουθεί τακτική Τραμπ»

Αναφέρθηκε και στα θέματα της ακρίβειας και της φορολογίας και τα συνέδεσε με την κυβερνητική προπαγάνδα την οποία παρομοίασε με τις μεθόδους Τραμπ, τις μεθόδους των ρεπουμπλικανών στην Αμερική. Είπε χαρακτηριστικά: «Κάνουν το μαύρο άσπρο, παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ψέμα σαν μεγαλύτερη αλήθεια, με την βοήθεια των ΜΜΕ που τους στηρίζουν. Συνεχίζουν την αδιανόητη προπαγάνδα ότι η μείωση των έμμεσων φόρων ευνοεί τους πλούσιους. Λένε ότι δεν έχουν επιβάλει φόρους όταν έχουν εισπράξει 6 δισ. ευρώ περισσότερους έμμεσους φόρους. Η αναλογία έμμεσων άμεσων φόρων είναι 60-40, κάτι που συμβαίνει μόνο στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες. Η αναλογία αυτή είναι για να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για στοχευμένες επιδοτήσεις που καταλήγουν στις τσέπες των καρτέλ, της ενέργειας, της εφοδιαστικής αλυσίδας των διυλιστηρίων».

 «Ντροπή για τη χώρα τα εργατικά δυστυχήματα»

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε την κυβερνητική του τετραετία και υπογράμμισε ότι ακόμη και στις δύσκολες μνημονιακές συνθήκες η κυβέρνησή του έκανε αγώνα για τα εργασιακά δικαιώματα «με την αύξηση του κατώτατου μισθού, με την κατάργηση του υποκατώτατου, με την ανασυγκρότηση και ουσιαστική λειτουργία του ΣΕΠΕ, με την καινοτόμα νομοθεσία για τους μέχρι χτες αόρατους εργαζόμενους με την καθημερινή υπεράσπιση της 8ωρης εργασίας και των συλλογικών συμβάσεων». Αντιστικτικά πρόσθεσε ότι «δεν είναι ασφαλώς τυχαίο, ότι από εκεί ξεκίνησε η συστηματική προσπάθεια της ΝΔ να ξηλώσει το κοινωνικό κράτος με τον αντεργατικό νόμο του κ. Χατζηδάκη. Έναν νόμο που πέρα από τις όποιες επιμέρους ρυθμίσεις, είχε στο επίκεντρό του μία στρατηγική επιλογή: Να μετατρέψει την εργασία από δικαίωμα σε προνόμιο, να καταστήσει τη σχέση μεταξύ εργοδοσίας και εργαζόμενου σε ατομική υπόθεση, να ανατινάξει το θεμέλιο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας- την 8ωρη εργασία». Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «είναι ντροπή ότι κάθε μέρα που περνάει, καταγράφονται εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα. Πενήντα επτά θάνατοι το 2023 με πιο πρόσφατο το θάνατο ενός εργάτη στη ζώνη στο Πέραμα. Εκεί οδηγεί η απαξίωση των συνδικάτων, η ενθάρρυνση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών. ‘Δεν παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές’ είπε η γενναία σύζυγός του σε ένα συγκλονιστικό μήνυμα: ‘Έλεος. Φτάνει!».

Δείτε την ομιλία του

Sports in

Μοράτα: «Η εμπιστοσύνη του Ιμπραΐμοβιτς και του Φονσέκα με έκαναν να πάω στη Μίλαν»

O Άλβαρο Μοράτα μίλησε για τη μετακίνησή του στην Μίλαν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024