Φωτογραφίες: Automedia

Με δεδομένη την επικείμενη ανανέωση του Wrangler το οποίο αποκαλύφθηκε στην έκθεση της Νέας Υόρκης, το συγγενές Gladiator καταλαμβάνει και αυτό τα πεδία δοκιμών προβάροντας μια σειρά από στοχευμένες αλλαγές οι οποίες φιλοδοξούν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω.

Όπως και το ανανεωμένο Wrangler, το Gladiator, διαθέτει μια μικρότερη εκδοχή της εμβληματικής γρίλιας η οποία στην προκειμένη περίπτωση διαθέτει μαύρο φινίρισμα. Την ανανεωμένη εικόνα συμπληρώνουν ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας καθώς και οι νέοι δείκτες αλλαγής πορείας ενώ στο πίσω τμήμα διακρίνονται τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα.

Αν και οι αλλαγές που αφορούν την εξωτερική του εμφάνιση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μετριοπαθείς δεν αναμένεται να ισχύσει το ίδιο και για το εσωτερικό το οποίο προς το παρόν καλύπτεται από επιμελές καμουφλάζ χωρίς ωστόσο να μπορεί να κρύψει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του.

Κυρίαρχη στην ανανεωμένη εκδοχή (και) του Gladiator θα είναι μια νέα μεγαλύτερη οθόνη για το infotainment με διαγώνιο 12,3 ιντσών η οποία αναμένεται να συμπαρασύρει το σύνολο της σχεδίασης του ταμπλό, εξαλείφοντας ορισμένους από τους φυσικούς διακόπτες.

Επίσης οι παραδοσιακοί στρογγυλοί αεραγωγοί όπως και στην περίπτωση του Wrangler αναμένεται να αντικατασταθούν  από μια οριζόντια γρίλια που τοποθετείται κάτω από την κεντρική οθόνη. Η νέα οθόνη θα οδηγήσει αυτονόητα και σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος Uconnect 5 με περισσότερες δυνατότητες και ενσωματωμένο το Trails Offroad, ένα ψηφιακό βοηθό για τις εκτός ασφάλτου διαδρομές.

Αντιστοίχως στην πλευρά του συνοδηγού, η κλασική χειρολαβή θα αλλάξει διάταξη αποτελώντας πιο αρμονικό μέρος της σχεδίασης του ταμπλό.

Εκεί που δεν αναμένονται αλλαγές είναι στην γκάμα κινητήρων που θα εξακολουθήσει να απαρτίζεται από V6 σύνολα βενζίνης 3,0 και 3,6 λίτρων αλλά δεδομένα θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές που θα αφορούν την ανάρτηση και το σύστημα μετάδοσης.