Στην αντεπίθεση ο «βασιλιάς» της τεχνητής νοημοσύνης – «Όλος ο κόσμος θέλει την AI»
«Μπορούμε να κάνουμε την τεχνητή νοημοσύνη όλο και μεγαλύτερη»,
- Αίθριος ο καιρός την Πέμπτη, καταιγίδες από την Παρασκευή - Έρχονται «λευκά» Χριστούγεννα
- Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μαθητής από την Πάτρα σε πενθήμερη - Του έδωσαν ποτό με ούρα και τον χτύπησαν
- Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια γάλλος υπήκοος στο Βανουάτου μετά τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ
- Η Νικόλ Κίντμαν απαντά με «αγένεια» στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του Babygirl και διχάζει
Την πεποίθηση ότι ο κόσμος λατρεύει την τεχνητή νοημοσύνη και η αγορά θα εκτοξευτεί, εξέφρασε την Τρίτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, από την Σιγκαπούρη, που αποτελεί τον νέο σταθμό της παγκόσμιας περιοδείας του.
«Έχουμε αρκετά εξελιγμένες γλώσσες και επίσης αρκετά ισχυρούς υπολογιστές και θα μπορούσαμε να κάνουμε την τεχνητή νοημοσύνη όλο και μεγαλύτερη », υποστήριξε ο Άλτμαν μπροστά σε ένα ακροατήριο αποτελούμενο από CEO επιχειρήσεων και στελέχη τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Management της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με το CNBC.
Μείωση κόστους
H OpenAI είναι ο κατασκευαστής του ChatGPT — του chatbot AI που έχει γίνει viral λόγω της ικανότητάς του να δημιουργεί ανθρώπινες απαντήσεις στις προτροπές των χρηστών. Μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του, είχε φτάσει τα 100 εκατομμύρια χρήστες.
Αλλά το κόστος της εκπαίδευσης και της «εξαγωγής συμπερασμάτων» μεγάλων γλωσσικών μοντέλων όπως το ChatGPT, είναι ακόμα αρκετά μεγάλο. Ως εκ τούτου, ο Άλτμαν επισήμανε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στο να κάνει την τεχνητή νοημοσύνη όσο το δυνατόν πιο προσιτή.
«Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος της νοημοσύνης. Θέλουμε να κάνουμε αυτά τα πράγματα τόσο φθηνά που δεν θα χρειάζεται να το σκέφτεστε», είπε.
«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να έχουμε μεγάλες περικοπές κόστους στο μέλλον. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ερευνητικές ανακαλύψεις για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε.
Η παγκόσμια περιοδεία
Την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς το ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να αυξάνεται, ο τεχνολογικός ηγέτης επισκέφθηκε την Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για συνέδρια και συναντήσεις.
Σε ένα βιομηχανικό φόρουμ που φιλοξενήθηκε στο διαδίκτυο από την Ακαδημία Τεχνητής Νοημοσύνης του Πεκίνου το Σάββατο, ο Άλτμαν είπε ότι η Κίνα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης και ότι η χώρα «έχει μερικά από τα καλύτερα ταλέντα τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο».
Την Παρασκευή, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol και προέτρεψε τη Νότια Κορέα να ηγηθεί της παραγωγής τσιπ AI.
Πηγή: ΟΤ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις