Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Κάθε ψήφος που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει μια ανεξέλεγκτη Δεξιά

Τσίπρας: Κάθε ψήφος που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει μια ανεξέλεγκτη Δεξιά

Θα δώσουμε τον αγώνα ενάντια στο φόβο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσία και όχι συμπλήρωμα της Δεξιάς, τόνισε από την Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Κρήτη, με στόχο να «ξανακερδίσει» το νησί που «βάφτηκε μπλε» στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μιλώντας από τα Ανώγεια, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ήταν φωτοβολίδα, ήρθε για να μείνει και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας κι όχι συμπλήρωμα της Δεξιάς» και ήρθε «για να εκπροσωπήσει κοινωνικές ανάγκες και τους μη προνομιούχους».

«Επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών της 21 Μαΐου, και επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου αποτελούν νέες κάλπες.

«Η αλαζονική συμπεριφορά της ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και την κοινωνία»

«Οι κάλπες είναι άδειες» ανέφερε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος στους πολίτες, τους κάλεσε να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην κυριαρχεί μια ανεξέλεγκτη Δεξιά στη χώρα μας. «Κάθε ψήφος προοδευτική πολίτη που θα πάει σε άλλη κάλπη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευνοεί το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε, υπενθυμίζοντας πως η αλαζονική συμπεριφορά της ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και την κοινωνία και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για τη μουσουλμανική μειονότητα.

«Τι είπε η Ντόρα Μπακογιάννη; Αν δεν μας ψηφίσετε θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα τέσσερα χρόνια για να περάσει αυτό το μήνυμα και να πάει σε κάθε σπίτι. Αλλά εμείς θα δώσουμε τον αγώνα ενάντια στο φόβο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δώσαμε με εντιμότητα τη μάχη και με γνώμονα να τιμήσουμε ως το τέλος τη λαϊκή εντολή που πήραμε, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του μόχθου που εκπροσωπούμε και την ανάγκη και δίψα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη» είπε, τονίζοντας πως «φτάσαμε στα άκρα αλλά είμαστε περήφανοι γιατί όταν είδαμε τα δύσκολα δεν το βάλαμε στα πόδια, επιτελέσαμε το πατριωτικό μας καθήκον. Πήραμε τις σωστές και πολύ δύσκολες αποφάσεις για να μείνει η κοινωνία όρθια, η χώρα όρθια, η οικονομία όρθια. Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να κρατήσουμε τη χώρα στην Ευρώπη, ταυτόχρονα όμως να κρατήσουμε και την κοινωνία όρθια, να μην ισοπεδωθεί».

«Στις 25 Ιουνίου διακυβεύεται η ζωή μας»

«Καταφέραμε πολλά. Παρά τις όποιες αστοχίες ή λάθη. Εμείς παρά το ότι είχαμε τρόικα στο κεφάλι μας και είχαμε την υποχρέωση να μαζέψουμε 40 δισ. γιατί βρήκαμε τα ταμεία άδεια, γιατί η χώρα θα ήταν ακόμη και σήμερα στο μνημόνιο, όσο χώρο βρίσκαμε το δίναμε για τους αδύναμους και την κοινωνία. Με τα μνημόνια εμείς ανοίξαμε το δρόμο και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό φέραμε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους ξανά στη ιατροφαρμακευτική κάλυψη».

«Αυτό που διακυβεύεται στις 25 Ιουνίου είναι η ζωή μας» διεμήνυσε, κάνοντας αναφορά στα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως η ακρίβεια, οι πλειστηριασμοί, η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

«Μία είναι η δέσμευση, οποία και να είναι η ετυμηγορία θα σταθούμε και θα αγωνιστούμε για να ηγηθεί η Κρήτη και να φέρει ξανά το ΣΥΡΙΖΑ μπροστά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Ρέθυμνο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής και στη συνέχεια ο επισκέφτηκε τα Ζωνιανά και συνομίλησε με τους κατοίκους και τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη 13 Ιουνίου

10:30 Σύσκεψη με την Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχους Νομού Ρεθύμνου (Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου)

11:30 Περιοδεία στην αγορά του Ρεθύμνου και απεύθυνση στους πολίτες (πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, εκλογικό περίπτερο ΣΥΡΙΖΑ)

14:00 Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης (Κτήριο Αρχιεπισκοπής Κρήτης – Ηράκλειο)

20:00 Εκδήλωση για τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον Τουρισμό (Αίθριο του Πολιτιστικού κέντρου Ηρακλείου).

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024