Δολοφονία τρίχρονου αγοριού στο Ισραήλ: Για… παρανόηση κάνει λόγο ο ισραηλινός στρατός
Ο τρίχρονος βρισκόταν στο αυτοκίνητο της οικογένειάς του, μαζί με τον πατέρα του που τραυματίστηκε σοβαρά από τα ισραηλινά πυρά.
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Μπακογιάννη: Η Σακελλαροπούλου θα μπορούσε να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Ο ισραηλινός στρατιώτης ο οποίος προ ημερών πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν τρίχρονο Παλαιστίνιο που επέβαινε στο αυτοκίνητο του πατέρα του στη Δυτική Όχθη, θεώρησε εσφαλμένα πως άνοιγε πυρ εναντίον ενόπλων. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η επιτροπή η οποία ανέλαβε τη διερεύνηση του περιστατικού που σημειώθηκε την 1η Ιουνίου.
Ο μικρός Μοχάμεντ αλ Ταμίμι ήταν μαζί με τον πατέρα του μέσα στο αυτοκίνητό τους όταν δέχθηκαν τα πυρά του στρατιώτη. Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, ενώ ο πατέρας του στον ώμο.
Ο τρίχρονος Παλαιστίνιος διακομίστηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ, όπου υπέκυψε στα τραύματά του τέσσερις ημέρες αργότερα.
Τι αναφέρει το πόρισμα
Στο πόρισμα του ισραηλινού στρατού επισημαίνεται ότι Παλαιστίνιοι ένοπλοι είχαν ανοίξει πυρ εναντίον φρουρών σε εβραϊκό οικισμό της περιοχής, λίγη ώρα πριν από το τραγικό περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό του παιδιού.
Αξιωματικός που ερευνούσε την περιοχή είδε ένα «ύποπτο όχημα» και «πυροβόλησε πολλές φορές στον αέρα». Ένας στρατιώτης αντέδρασε ενστικτωδώς και άνοιξε πυρ στο αυτοκίνητο της οικογένειας Ταμίμι, θεωρώντας εσφαλμένα ότι επρόκειτο για όχημα διαφυγής των ενόπλων. Η επιτροπή επιρρίπτει ευθύνες στους επικεφαλής της μονάδας για κακή επικοινωνία και «εσφαλμένη λήψη αποφάσεων», επισημαίνοντας ότι ο αξιωματικός που πυροβόλησε στον αέρα επιπλήχθηκε για παραβίαση πάγιων εντολών.
Έκθεση της ισραηλινής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Yesh Din, που επικαλείται στοιχεία από το 2017 έως το 2021, αναφέρει ότι οι διώξεις σε βάρος ισραηλινών στρατιωτών αφορούν λιγότερο από το 1% των εκατοντάδων καταγγελιών που υποβλήθηκαν στο ίδιο διάστημα για αδικήματα εναντίον Παλαιστινίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις