Όλγα Κεφαλογιάννη: Στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η υποχρέωση να κλείσει το ζήτημα της Θράκης
«Όλοι πατριώτες είμαστε, αλλά κάποιοι το δείχνουμε και στην πράξη», τονίζει η Όλγα Κεφαλογιάννη της ΝΔ εξαπολύοντας βέλη για τον τρόπο που πολιτεύονται κόμματα στα δεξιά της ΝΔ. Καμία αναθεώρηση του Συντάγματος δεν ήταν όσο τολμηρή χρειαζόταν, σημειώνει.
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- Πρόστιμα 5,5 εκατ. για αισχροκέρδεια σε 8 πολυεθνικές - Για ποιες εταιρείες χτυπάει η καμπάνα
- O Έλον Μασκ στο μικροσκόπιο για διαρροή κρατικών μυστικών
Την υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει άμεσα και με μια απλή δήλωση το θέμα της Ροδόπης, το οποίο εξακολουθεί να σέρνει τον χορό της προεκλογικής αντιπαράθεσης, υπογραμμίζει η Όλγα Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν δέχεται την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας ούτε για μικροκομματικούς σκοπούς ούτε από την Τουρκία.
Η υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών (τρίτη σε σταυρούς στις εκλογές της 21ης Μαΐου) άνοιξε το πολιτικό γραφείο της στο in και μιλά μεταξύ άλλων για τα προβλήματα των πολιτών (ακρίβεια, δημόσια Υγεία, ασφάλεια), τα οποία εξακολουθούν να απαιτούν λύσεις, για τη «νέα Νέα Δημοκρατία» και για τον τρόπο που πολιτεύονται κόμματα στα δεξιότερα του χώρου της ΝΔ. «Έχουμε καλή αντίληψη για το τι συμβαίνει στο χώρο δεξιότερα της ΝΔ» σημειώνει.
Για το υψηλό ποσοστό της ΝΔ στις κάλπες της 21η Μαΐου σχολιάζει πως «δεν μπορείς να έχει τέτοιο αποτέλεσμα, αν δεν έχεις πείσει την κοινωνία», αναγνωρίζοντας πως «η διεύρυνση προς το Κέντρο μας βοήθησε στις ευρύτερες πλειοψηφίες».
Ο Μητσοτάκης έχει κάνει την αυτοκριτική του για τις υποκλοπές
Για τα εθνικά: Η αβάσταχτη ελαφρότητα του ΣΥΡΙΖΑ
«Αν έβαζα έναν τίτλο, θα έλεγα »η αβάσταχτη ελαφρότητα» του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που έχουν εθνικό ενδιαφέρον και δεν θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης» λέει ειδικά για το μέτωπο της Θράκης και την ένταση στα άκρα σχετικά με τους μειονοτικούς υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ίδια συμμετείχε στη διακομματική επιτροπή που είχε συσταθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, «για ζητήματα που θεωρήσαμε ότι πρέπει να είναι σε ένα πλαίσιο εθνικής πολιτικής αλλά και συναίνεσης. Δεν βλέπουμε την ίδια ευαισθησία και την ίδια εθνική γραμμή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» λέει, ζητώντας από τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που εξελέγησαν τον Μάιο σε Ροδόπη και Ξάνθη, «να βγουν να πουν ότι ανήκουν στην μουσουλμανική μειονότητα και όχι σε αυτό που φαίνεται να επιθυμεί το τουρκικό προξενείο».
Κατά την ίδια «κανείς δεν λέει» ότι δεν μπορούν πρόσωπα της αναγνωρισμένης μουσουλμανικής μειονότητας να είναι υποψήφιοι και βουλευτές «αλλά δεν μπορεί να μην είναι απολύτως συμβατοί με αυτά που προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες και με αυτό που είναι το εθνικό ζητούμενο διαχρονικά».
Για τη γαλάζια «παντοκρατορία»: Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα στο παρελθόν
Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει τεθεί θέμα παντοκρατορίας «όταν άλλα κόμματα, αλλά και η ΝΔ, είχαν πολύ υψηλά ποσοστά στην εκλογική επίδοση, γιατί μιλάμε για μία επιλογή από τους πολίτες. Δηλαδή θα αμφισβητήσουμε τον βασικό τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία;».
Με βάση τη μόνιμη επωδό της ΝΔ ότι «ψηφίζουμε για το ποιος θα κυβερνήσει», η ίδια λέει ότι η παράταξη δεν θέλει να μπει καν στην αντιπαράθεση των κομμάτων για την αντιπολίτευση και εστιάζει στους γαλάζιους εκλογικούς στόχους: «Αυτοδυναμία. Είμαστε ξεκάθαροι και πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Αυτός ο στόχος παραμένει γιατί πιστεύουμε σε μια ισχυρή Ελλάδα».
Για τη δεξιά της Δεξιάς: Όλοι πατριώτες είμαστε αλλά κάποιοι το δείχνουμε στην πράξη
Με την αποστροφή «όλοι πατριώτες είμαστε, αλλά κάποιοι το δείχνουμε και στην πράξη», εξαπολύει βέλη για τον τρόπο που πολιτεύονται κόμματα δεξιότερα του χώρου της ΝΔ.
«Από την πανδημία είχαμε διαπιστώσει την προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις, έχουμε καλή αντίληψη για το τι συμβαίνει στον χώρο. Το ζητούμενο είναι να αναλαμβάνει κανείς τις πολιτικές πρωτοβουλίες και να πείθει τους πολίτες με πράξεις» λέει, δείχνοντας σταθερά προς τον στόχο της ΝΔ να προσελκύει «ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες».
Μέσα από τις πράξεις, όπως σημειώνει, «και όχι με προσπάθειες να καπηλευτεί κάποιος αυτό το χώρο, δείχνει κανείς αν πιστεύει πραγματικά στην εθνική θωράκιση, στη δυνατότητα της χώρας να πορευτεί στο μέλλον με ισχύ και με εθνική ομοψυχία».
Για τη διεύρυνση στο Κέντρο: Επί Καραμανλή μας βοήθησε, η ΝΔ εξελίσσεται
Για την αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη περί μίας «νέας Νέας Δημοκρατίας» σχολιάζει ότι η διεύρυνση προς το Κέντρο «επί Κώστα Καραμανλή μας βοήθησε να έχουμε κοντά μας ευρύτερες πλειοψηφίες και αυτό πετύχαμε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Η ίδια εκτιμά ότι η παράταξη έχει τη δυνατότητα να πείσει ακόμα περισσότερους, «γιατί έχει τη μοναδική πολιτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Και ο κόσμος αυτό θέλει, να ψηφίσει για κυβέρνηση που έχει μέριμνα σε όλα τα ζητήματα».
Όπως προσθέτει η ΝΔ είναι «ιστορικό κόμμα με αρχές και ξεκάθαρη ιδεολογική προσέγγιση» που «εξελίσσεται και θέλει πάντα να ανταποκρίνεται στα μηνύματα και στις προκλήσεις των καιρών. Αυτή η ‘νέα Νέα Δημοκρατία’ είναι η ΝΔ της σύγχρονης εποχής που θέλει να απευθύνεται σε όλους».
Για την οικονομία: Πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες
Χαρακτηρίζοντας «συνετό» και «πολύ συγκεκριμένο» το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, υποστηρίζει ότι «δεν μπήκαμε σε πλειοδοσία να προσφέρουμε περισσότερα από άλλους γιατί θέλουμε αυτό που υποσχόμαστε να μπορούμε να το κάνουμε την επόμενη μέρα. Αυτό που λέμε να μπορεί να ισχύσει».
Κατά την ίδια, ενόψει της επιστροφής της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρώπη το 2024, πρέπει να υπάρχουν κανόνες για «ανάπτυξη που να στέκεται σε σταθερές βάσεις και όχι να δούμε την Ελλάδα να μπαίνει στους κύκλους του παρελθόντος με βραχυπροθέσμα οφέλη που μακροπρόθεσμα τα πληρώνουμε».
Για τις υποκλοπές: Χρειάζονται απαντήσεις
Στο θέμα των υποκλοπών, θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει κάνει την αυτοκριτική του» και έχει πει «αυτό που λέμε, να βγουν όλα στο φως. Θέλουμε να πέσει άπλετο φως, χρειάζονται απαντήσεις». Πιστεύει πάντως ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αναλάβει τις θεσμικές απαντήσεις που χρειάζονται και «έδειξε ότι αντιλήφθηκε τα κενά που υπήρχαν και ό,τι πρέπει να γίνει» για να μην επαναληφθούν αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον.
Για το άρθρο 16: Το ΠΑΣΟΚ είχε τορπιλίσει το θέμα
Εμφανίζεται υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 για τη δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Είμαι περήφανη απόφοιτος δημόσιου πανεπιστημίου, από την άλλη όμως δεν μπορώ να δω ένα σύγχρονο κράτος να μην δίνει τη δυνατότητα για μη κερδοσκοπικά μη κρατικά πανεπιστήμια. Το θέμα του άρθρου 16 έχει τεθεί από τη ΝΔ εδώ και χρόνια. Το 2008 το θέμα είχε τορπιλιστεί από το ΠΑΣΟΚ, έχει περάσει ο καιρός, μπορούμε να τα συζητήσουμε όλα» λέει, ξεκαθαρίζοντας ότι η συνταγματική αναθεώρηση «είναι από μόνη της μια διαδικασία που επιβάλλει συναινέσεις».
Για τις προτεραιότητες των πολιτών: Η ασφάλεια διαρκές ζητούμενο
Για τα προβλήματα της χώρας και ειδικότερα της Αθήνας, επισημαίνει ότι οι πολίτες της μιλούν για την ακρίβεια, το ΕΣΥ, την ασφάλεια. «Η ακρίβεια επηρεάζει όλους» λέει και συνολικά θεωρεί ότι οι πολίτες περιμένουν από τη ΝΔ την επόμενη μέρα «να είμαστε πιο τολμηροί, αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για όλους μας».
Λέει όχι στις «εμβαλωματικές λύσεις» στο εθνικό σύστημα Υγείας. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει και την προτεραιότητα και τις βασικές κατευθύνσεις για την αναθεώρηση του πλαισίου που θα πρέπει να λειτουργήσει ώστε κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση στο δωρεάν σύστημα υγείας». Ειδικά για την Αθήνα χαρακτηρίζει «διαρκές ζητούμενο» την ασφάλεια, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι επί δικών τους ημερών είχαν «άρνηση να δουν τα πράγματα ως έχουν».
Για τον τουρισμό: Κανόνες στην αγορά ακινήτων
Τη λέξη «αειφορία» κουμπώνει δίπλα στον τουρισμό, λέγοντας ότι από το 2014 «όταν μιλούσα γι’ αυτό και είχαμε βάλει το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό που για πολύ τυπικούς λογούς έπεσε στο ΣτΕ» κανείς δεν επανήλθε. «Πρέπει να επανέλθουμε στη στρατηγική της αειφορίας αλλά και να δούμε τα ζητήματα που έχουν δημιουργήσει στρέβλωση στην αγορά ακινήτων. Πρέπει να μπουν κανόνες, το κάνουν άλλες χώρες, είναι ώρα να το κάνουμε κι εμείς».
Για τους καλλιτέχνες: Να αισθανθεί ο κόσμος του πολιτισμού ότι έχουμε μέριμνα
Μετά από μία τετραετία με εντάσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και παράγοντες του πολιτισμού, η ίδια θεωρεί ότι ο κόσμος του πολιτισμού πρέπει να αισθανθεί ότι έχει «τη μέριμνά μας». Στέκεται ιδίως στη σημασία να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον σύγχρονο πολιτισμό ως η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας. «Ως Πολιτεία να έχουμε τη δυνατότητα την πλούσια πολιτιστική παραγωγή να την αξιοποιήσουμε για την εικόνα μας προς τα έξω» αναφέρει.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις