Για τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και προκάλεσαν την διακοπή του τέταρτου τελικού δεν χρειάζονται λόγια. Οι εικόνες καταστροφής τα λένε όλα.

Ας πάμε λοιπόν στον σχολιασμό των όσων έγιναν στο παρκέ για 27 λεπτά, εκεί που ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο, Παναθηναϊκό.

Το 35-63 τη στιγμή της διακοπής αντικατοπτρίζει τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων η οποία είναι χαώδης κι αυτό δεν αμφισβητείται. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο ΟΑΚΑ για να πάρουν το πρωτάθλημα και το έκαναν με τον τρόπο τους.

Με ωραίο μπάσκετ, με τον «αέρα» της ανώτερης ομάδας και δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να σταθούν ανταγωνιστικοί.

Από το φινάλε κιόλας του πρώτου δεκαλέπτου, ήταν εύκολο να μαντέψει κάποιος την εξέλιξη του αγώνα καθώς ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος να «τελειώσει» τη δουλειά στην έδρα του «τριφυλλιού».

Από τη στιγμή που οι πειραιώτες βρήκαν μεγάλα σουτ είχαν την ευχέρεια ν’ αυξάνουν τη διαφορά, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε ν’ ακολουθήσει το ρυθμό.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν και καλή άμυνα, πίεσαν τον Λι, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει Πονίτκα και προκάλεσαν «βραχυκύκλωμα» στην επιθετική λειτουργία του «τριφυλλιού».

Κι αυτό χωρίς να παίζει ο Κώστας Παπανικολάου.

Από το τέλος του ημιχρόνου φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός πήγαινε για έναν… περίπατο στην έδρα των «πράσινων» και η διαφορά ξεπέρασε στο τρίτο δεκάλεπτο και τους τριάντα πόντους.

Και μετά ακολούθησαν τα επεισόδια που προκάλεσαν την διακοπή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός είναι πανάξια πρωταθλητής, ολοκληρώνοντας μια εξαιρετική χρονιά καθώς οι πειραιώτες πήραν το νταμπλ στην Ελλάδα, πήραν το Σούπερ Καπ και έφτασαν μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας.

Το ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού είναι να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Έχουν ήδη γίνει μεγάλες κινήσεις για το ρόστερ της επόμενης χρονιάς και αναμένονται κι άλλες από τους πειραιώτες, έτσι ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να είναι ακόμα καλύτεροι την επόμενη χρονιά και με προφανή στόχο την επανάληψη του νταμπλ αλλά και την κατάκτηση της ευρωλίγκας.

Θα πρέπει εδώ να σταθεί κάποιος στο τεράστιο έργο του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος έχει κάνει μια εκπληκτική ομάδα που παίζει φανταστικό μπάσκετ.