Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Διαψεύδει τις φήμες για την υγεία του ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Διαψεύδει τις φήμες για την υγεία του ο υπουργός Δικαιοσύνης

Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουντς, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται κάποιες φορές «κομμένος» επειδή δουλεύει νυχθημερόν.

Στη διάψευση των φημών και των σεναρίων για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Γιλμάζ Τουντς, κάνοντας λόγο για τακτική των γκιουλενιστών που διασπείρουν fake news μέσω των social media.

O Γιλμάζ Τουντς βρέθηκε στη γενέτειρά του την πόλη Μπαρτίν της Μαύρης Θάλασσας και αναφέρθηκε στα σενάρια για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα προκειμένου να βάλει τέλος στις φήμες και να στηρίξει τα λεγόμενά του για το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται «κομμένος», στάθηκε στο «φορτωμένο» πρόγραμμά του και στο ότι δουλεύει νυχθημερόν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σύμφωνα με δημοσίευμα της Cumhuriyet στάθηκε ιδιαίτερα συμμετοχή του προ ημερών στη μαραθώνια συνεδρίαση οκτώ ωρών του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Είναι μάταιο να επανερχόμαστε συνεχώς σε αυτό το θέμα έστω και μία φορά. Αυτοί που τα γράφουν αυτά δεν τα γράφουν μόνο σήμερα. Και σε προηγούμενες εκλογικές περιόδους το είδαμε ως μία τακτική της οργάνωσης FETO (της οργάνωσης του ιμάμη Φετχιουλάχ Γκιουλέν που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν πρέπει να δίνουμε σημασία σε τέτοιες ειδήσεις», ανέφερε αρχικά.

«Ήταν μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που διήρκεσε 8,5 ώρες. Ο πρόεδρός μας άκουσε με προσοχή τους υπουργούς μας για τα νέα έργα και τους στόχους τους. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων. Ο πρόεδρός μας είχε προτάσεις για αυτούς τους στόχους. Και στο τέλος της συνεδρίασης έκανε δηλώσεις σε απευθείας μετάδοση. Επομένως εργάζεται μέρα νύχτα με έντονους ρυθμούς. Όλες αυτές οι φήμες δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και δεν πρέπει να τίθενται στην ημερήσια διάταξη», προσέθεσε.

Το tweet που «φούντωσε» τις φήμες

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του περασμένου Απριλίου τα σενάρια για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «φούντωσαν» όταν ο Τούρκος πρόεδρος ένιωσε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια συνέντευξης και ακύρωσε αρκετές από τις δημόσιες εμφανίσεις του τις επόμενες ημέρες.

Τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο ακόμα και για έμφραγμα του μυοκαρδίου, ωστόσο η επίσημη εκδοχή ήταν πως ο Τούρκος πρόεδρος υπέφερε από ιογενή γαστρεντερίτιδα.

Τα σενάρια ήρθε να «φουντώσει» ξανά στις 14 Ιουνίου ο Τούρκος δημοσιογράφος Τζαν Ατακλί, υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία που υποβάλλεται και ότι υπάρχει ανάγκη χειρουργικής επέμβασης.

«Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για νέα χειρουργική επέμβαση Οι γιατροί του είπαν ότι χρειαζόταν επέμβαση το συντομότερο δυνατό. Μετά την επέμβαση έμαθα ότι ο Ερντογάν θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι», έγραψε στο Twitter.

Η επέμβαση για καρκίνο και η επιληψία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Nordic Monitor, ο Τούρκος πρόεδρος έχει υποβληθεί παλαιότερα σε εγχείρηση για αφαίρεση καρκινικού όγκου, ενώ πάσχει και από επιληψία. Επικαλούμενο έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, επιβεβαιώνουν την αλήθεια τω ισχυρισμών του, ο ερευνητικός ιστότοπος αναφέρει ότι στις 26 Νοεμβρίου 2011 -σε ηλικία 57 ετών- ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο στην Κωνσταντινούπολη. Το 2012 ακολούθησε και δεύτερη εγχείρηση.

Sports in

Διαλύεται η «Ρεάλ» του παγκοσμίου πόλο

Αποχωρεί ο βασικός επενδυτής από την Προ Ρέκο που μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης και βλέπει τους σταρ της να αποχωρούν – Στη Γιουγκ ο Κάκκαρης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024