Σεισμός: «Καμπανάκι» κινδύνου από Παπαδόπουλο – «Η σεισμική άπνοια συνεχίζεται
«Η καλύτερη άμυνα είναι η προετοιμασία, η πρόληψη, η ενημέρωση», σημειώνει ο καθηγητής σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
- «Τουλάχιστον 100 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στο Κουρσκ»
- Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια γάλλος υπήκοος στο Βανουάτου μετά τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ
- «Παλιάνθρωπε…» - Οργή λαού έξω από την Εισαγγελία, νέες μαρτυρίες για τον αστυνομικό της Βουλής
- Έντεκα νεκροί μετά από εμπρησμό σε μπαρ στο Βιετνάμ - «Φωνάζαμε στα παγιδευμένα θύματα»
Τον «κώδωνα» του κινδύνου για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κάποιος μεγάλος σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα από τον Νοέμβριο του 2021 όταν συνέβη στο Αρκαλοχώρι κρούει ο καθηγητής σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στα social media.
Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος «η σεισμική άπνοια στη χώρα συνεχίζεται», καθώς όπως επισημαίνει από τότε έγιναν τέσσερις σεισμοί μεγέθους 5.5 έως 5.9 και μικρότεροι.
«Από τη μακροχρόνια στατιστική αναμέναμε να γίνουν 2 σεισμοί με Μ=6 και πάνω και 8 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9», προσθέτει ο καθηγητής και σημειώνει πως «διανύουμε περίοδο σεισμικής ύφεσης οφειλόμενη στο ότι στη διετία 2020-2021 είχαμε 6 ισχυρούς σεισμούς με Μ=6 ή μεγαλύτερο, δλδ 3 φορές παραπάνω από τις προβλέψεις της μέσης στατιστικής».
«Δε γνωρίζουμε πότε θα γίνει ο επόμενος ισχυρός σεισμός», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και υπογραμμίζει πως «η καλύτερη άμυνα είναι η τήρηση των κανονισμών, ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, η προετοιμασία, η πρόληψη, η ενημέρωση».
Αναλυτικά η ανάρτηση
«Η σεισμική άπνοια στη χώρα συνεχίζεται! Έχω αναφέρει ξανά ότι από το Νοέμβριο του 2021 δεν έχει συμβεί ούτε ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους Μ=6 ή μεγαλύτερου. Έγιναν μόνο 4 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9 και μικρότεροι. Από τη μακροχρόνια στατιστική αναμέναμε να γίνουν 2 σεισμοί με Μ=6 και πάνω και 8 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9.
Διανύουμε περίοδο σεισμικής ύφεσης οφειλόμενη στο ότι στη διετία 2020-2021 είχαμε 6 ισχυρούς σεισμούς με Μ=6 ή μεγαλύτερο, δλδ 3 φορές παραπάνω από τις προβλέψεις της μέσης στατιστικής.
Δε γνωρίζουμε πότε θα γίνει ο επόμενος ισχυρός σεισμός. Η καλύτερη άμυνα είναι η τήρηση των κανονισμών, ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, η προετοιμασία, η πρόληψη, η ενημέρωση».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις