Intel: Επένδυση 30 δισ. ευρώ για εργοστάσια ημιαγωγών στη Γερμανία
Ο Όλαφ Σολτς έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην ιστορία της χώρας, καθώς Ευρώπη και ΗΠΑ προσπαθούν να απεξαρτηθούν από τις ασιατικές εταιρείες ημιαγωγών.
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Η αμερικανική Intel θα διαθέσει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ για δύο νέα εργοστάσια ημιαγωγών στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, μια συμφωνία που χαιρέτισε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ως την μεγαλύτερη ξένη επένδυση που έχει γίνει στη χώρα.
Το Βερολίνο έχει δεσμευτεί από την πλευρά του να προσφέρει επιδοτήσεις 10 δισ. δολαρίων, σημαντικό περισσότερα από τα 6,8 δισ. που είχε αρχικά προσφέρει, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζεται.
Η Intel επενδύει δισεκατομμύρια για νέες μονάδες παραγωγής σε τρεις ηπείρους στην προσπάθειά της να ανακτήσει την κυριαρχία της στην αγορά και να απαντήσει στον ανταγωνισμό της AMD, της Nvidia και της Samsung.
«Με την επένδυση αυτή ανακτούμε το χαμένο έδαφος στην τεχνολογία και επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος και την παραγωγή μικροτσίπ» δήλωσε ο Σολτς μετά την υπογραφή της συμφωνίας την Δευτέρα.
Ήταν η τρίτη μεγάλη επένδυση που ανακοινώνει η Intel σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Την Παρασκευή παρουσίασε σχέδιο για εργοστάσιο κόστους 4,6 δισ. δολαρίων στην Πολωνία, ενώ την Κυριακή ανακοινώθηκε επένδυση 25 δισ. φγια μονάδα στο Ισραήλ.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αξία της αγοράς ημιαγωγών θα εκτιναχθεί από τα 600 δισ. δολάρια το 2021 στο ένα τρισ. το 2030, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας McKinsey.
Εν μέσω ανησυχίας για τις εφοδιαστικές αλυσίδες και την εξάρτηση από κατασκευαστές στην Νότια Κορέα και την Ταϊβάν. τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη προσπαθούν να προσελκύσουν τους μεγάλους παίκτες του χώρου με προγράμματα επιδοτήσεων και ευνοϊκών ρυθμίσεων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις