Το Twitter η «λιγότερο ασφαλής» πλατφόρμα για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα
Αξιολογήθηκαν επίσης τα Facebook, Instagram, TikTok και YouTube
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Το Twitter αποτελεί τη «λιγότερο ασφαλή» πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, σύμφωνα με νέα έρευνα του GLAAD.
Συγκεκριμένα, η μη κερδοσκοπική οργάνωση δημοσίευσε την Πέμπτη τον τρίτο ετήσιο δείκτη ασφάλειας κοινωνικών μέσων (SMSI), αξιολογώντας πέντε μεγάλες πλατφόρμες (Twitter, Facebook, Instagram, TikTok και YouTube) με βάση τις πολιτικές τους όσον αφορά τους ΛΟΑΤΚΙ+ χρήστες.
Οι πλατφόρμες βαθμολογούνται με βάση 12 κριτήρια, όπως το αν υπάρχει ή όχι η δυνατότητα προσθήκης αντωνυμιών στα προφίλ των χρηστών, αν υπάρχουν πολιτικές κατά του misgendering, αν απαγορεύεται το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ διαφημιστικό περιεχόμενο και άλλα, σύμφωνα με το Them.
Κάθε πλατφόρμα βελτίωσε τη βαθμολογία της από το 2022, εκτός από το Twitter, του οποίου η βαθμολογία μειώθηκε κατά 12 μονάδες στο 33%.
Χαμηλή βαθμολογία όλες οι πλατφόρμες
Ωστόσο, η έκθεση σημειώνει ότι όλες οι πλατφόρμες εξακολουθούν να έχουν απογοητευτικά χαμηλή βαθμολογία, με το Instagram να έχει πάντως την υψηλότερη φτάνοντας το 63%.
Η μείωση της βαθμολογίας του Twitter μπορεί να αποδοθεί στην εξαγορά της πλατφόρμας από τον Έλον Μασκ.
Η έκθεση αναφέρει συγκεκριμένα την άρση της απαγόρευσης του Twitter για τον λανθασμένο προσδιορισμό του γένους και την ονοματοδοσία. Παράλληλα, σημειώθηκε ότι το Twitter δεν δημοσιοποιεί πλέον πληροφορίες σχετικά με το ΛΟΑΤΚΙ+ εργατικό δυναμικό του, ούτε περιλαμβάνει επιλογή για τους χρήστες να βάλουν τις αντωνυμίες τους στο προφίλ τους.
«Το απάνθρωπο αντι-ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως η παραπληροφόρηση και το μίσος, έχουν υπερβολικά μεγάλο αντίκτυπο στη βία στον πραγματικό κόσμο και στην επιβλαβή αντι-ΛΟΑΤΚΙ νομοθεσία. Ωστόσο, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης πολύ συχνά αποτυγχάνουν να επιβάλουν τις δικές τους πολιτικές σχετικά με αυτό το περιεχόμενο», δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD, Σάρα Κέιτ Έλις.
«Πολλές από τις εταιρείες που βρίσκονται πίσω από αυτές τις πλατφόρμες αναγνωρίζουν τον Μήνα Υπερηφάνειας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αναγνωρίσουν τον ρόλο τους στη δημιουργία ενός επικίνδυνου περιβάλλοντος για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και να αναλάβουν επειγόντως ουσιαστική δράση», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις