Είσαι Mojito lover; Αυτό πρέπει να το διαβάσεις
Ernest Hemingway, Τζέιμς Μποντ, Τζόνι Ντεπ είναι μερικοί μόνο λόγοι που οδήγησαν το Mojito κοκτέιλ στην κορυφή του κόσμου
Και τι δεν θα έδιναν πολλοί που γνωρίζουν, με ένα μαγικό τρόπο, Mojo άλλωστε είναι μια αφρικανική λέξη για τη μαγεία, να βρίσκονταν στην Κούβα μία νύχτα και να έπιναν Mojitos με τον Ernest Hemingway. Αυτός άλλωστε έκανε την αρχή για να φτάσει σήμερα αυτό το κοκτέιλ να είναι ένα από τα πιο διάσημα και αγαπητά παγκοσμίως.
Αν και το πρώτο Mojito φαίνεται να ήταν ένα φαρμακευτικό ποτό για τον περιορισμό των ασθενειών στο νησί της Κούβας με moon shine (οινόπνευμα τύπου ρούμι), μέντα, λάιμ και σιρόπι ζαχαροκάλαμου υπάρχουν πολλές ιστορίες για την εξέλιξή του σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Μία ωραία, που γαργαλάει τη φαντασία, έχει μέσα πειρατές και συγκεκριμένα τον Πειρατή Drake που έβαλε το ρούμι στην εξίσωση και ονόμασε το κοκτέιλ El Draque πριν μετονομαστεί σε Mojito.
Υπάρχουν διάφορες συνταγές για να το φτιάξεις και ακόμα περισσότερες παραλλαγές του.
Μία κλασική συνταγή για Mojito
Υλικά
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή ζάχαρη καστανή
λίγο χυμό λάιμ ή λεμονιού
2 κλαδάκια δυόσμου με τα κοτσανάκια ή 12 φύλλα δυόσμου
μπόλικο πάγο / καλύτερα να το σπάσεις
σόδα
μερικές φέτες λάιμ
1 κλωναράκι δυόσμο για διακόσμηση
Βήματα
Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα ποτήρι (όχι πολύ ψηλό). Ρίχνουμε χυμό λάιμ ίσα να τη σκεπάσει, ύστερα τα κλαδάκια του δυόσμου/μέντας και με ένα μικρό γουδοχέρι, χτυπάμε πολύ απαλά το χυμό με τη ζάχαρη και το δυόσμο.Προσθέτουμε το ρούμι και στο τέλος τη σόδα.
5 απλά πραγματάκια για να φτιάξεις ένα ωραιότατο Mojito
- Χρησιμοποίησε μόνο λευκό Dry ρούμι
- Προτίμησε τριμμένο πάγο
- Βρες δυόσμο αρωματικό
- Δεν είναι απαραίτητο το γουδί γιατί τα αρώματα του δυόσμου βγαίνουν και με ένα κουτάλι
- Γίνεται και χωρίς σόδα αν θέλεις πιο μεστή γεύση
Αν είστε από αυτούς που θέλετε την αίσθηση αλλά όχι το αλκοόλ τότε επιλέξτε ένα Mojito άνευ, ένα mocktail. Σε αυτή τη βερσιόν μπορείτε να δοκιμάστε για γλυκαντικό σιρόπι μελιού ή αγαύης και ανθρακούχα νερά με κάποια γεύση ή εκχύλισμα.
Επίσης, υπάρχουν πάντα και τα φρούτα που κάνουν την εμφάνισή τους για περισσότερες επιλογές όπως Μοχίτο με φράουλες ή berries, με πράσινο μήλο και τζίντζερ, με φρούτα του πάθους, ανανά, μάνγκο, καρπούζι και άλλα. Τα φρούτα μπορείτε είτε να τα φτιάξετε πουρέ, είτε να τα πολτοποιήσετε με ένα γουδί, είτε ακόμα να τα βάλετε σε έναν αποχυμωτή.
Φτιάξε τον δικό σου πουρέ από φρούτα σε 3 βήματα
- Διάλεξε το φρούτο σου
- Βάλτο στο μπλέντερ με λίγο χυμό λεμόνι και ζάχαρη (για παράδειγμα για 1 κούπα φράουλες βάλτε μισή κούπα ζάχαρη λευκή ή μέλι και 1/4 της κούπας χυμό λεμόνι) και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα συστατικά
- Σουρώστε καλά τον πουρέ και αποθηκεύστε τον μέσα σε αποστειρωμένο δοχείο για 3 με 5 μέρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση
- Αρχίζουν οι συνομιλίες για τη συγχώνευση Honda – Nissan
- «Φως στο Τούνελ»: Πρώτο και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου
- Εξάρχεια: Στη φυλακή ο 33χρονος που είχε επιτεθεί σε γυναίκα
- Πώς κατέληξε ο Άγιος Βασίλης να φορά κόκκινα;
- Ταϊπέι: Μία 90χρονη με Πάρκινσον συμμετείχε σε διαγωνισμό άρσης βαρών – «Ενταχθείτε στην γυμναστική»
- «Κουραμπιέδες από Χιόνι»: Πρωτιά στην τηλεθέαση της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου