Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Καλοκαίρι στα πάρκα της πόλης

Καλοκαίρι στα πάρκα της πόλης

Tο καλοκαίρι δεν σημαίνει μόνο διακοπές στη θάλασσα. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι φουλ διασκεδαστικό και στην πόλη, αρκεί να έχεις λίγη φαντασία, καλή παρέα και τα σωστά συνοδευτικά

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά με την άνοδο της θερμοκρασίας να μας βγάζει έξω χωρίς πολλή σκέψη. Σε αυτό, μία επιλογή, πέρα από την αθηναϊκή ριβιέρα, είναι οι αγαπημένες σε όλους ταράτσες, οι φανερές και μυστικές αυλές μαγαζιών και ασφαλώς τα πάρκα της πόλης.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν θα δώσουμε την πρέπουσα σημασία στην τελευταία επιλογή, που έχει πάρει τα πάνω της τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι πράγματι μία καλή είδηση για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Πάρκα βέβαια υπάρχουν σε όλες τις πόλεις, οπότε όπου και αν βρίσκεστε, οργανωθείτε για να ζήσετε πολλές όμορφες νύχτες μέσα σε δέντρα και μακριά από πεζοδρόμια και φασαριόζικους δρόμους.

Το μικροκλίμα των πάρκων, η συγκέντρωση ανθρώπων της γειτονιάς (και όχι μόνο), η ελευθερία για τους μικρούς μας φίλους να τρέχουν χωρίς φόβο αλλά με πάθος και η δυνατότητα για αυτοσχέδιες μικρές γιορτές και πικ νικ, κάνουν τα πάρκα ως μία ωραιότατη επιλογή εξόδου και μάλιστα από τις πιο οικονομικές.

Αυτό που χρειάζεστε είναι καλή παρέα, ίσως ένα ηχείο για ένα μουσικό background ανάλογα με τα κέφια, τα απαραίτητα ροφήματα με ή χωρίς αλκοόλ, ίσως κάτι ελαφρύ για τσίμπημα (πάντα μπορείτε να παραγγείλετε ή να πάρετε από κάποιο κατάστημα τριγύρω) και αν έχετε στην αποθήκη κάποιο καρεκλάκι θαλάσσης γιατί συνήθως μεγαλώνει η παρέα και δεν μας φτάνουν τα παγκάκια.

Από πάρκα η Αθήνα έχει σε διάφορα μεγέθη, σε πολλές περιοχές και για διάφορα γούστα. Από προτάσεις, πάρτε μερικές σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή διασκέδασης που δύσκολα δεν πάει καλά…

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: δεν χρειάζονται λόγια για αυτό το στολίδι της πόλης. Όχι τίποτα άλλο, πέρα από τις διάφορες και συνεχείς εκδηλώσεις που παίζουν σε εβδομαδιαία βάση μπορεί και να πετύχετε κανένα Fat Boy Slim να τραγουδάει δωρεάν! #μόνο_εκεί_συμβαίνουν_αυτά

Αττικό Άλσος: 550 στρέμματα στο όρος των Τουρκοβουνίων δεν το λες και μικρό. Εκεί μέσα πέρα από δέντρα και θάμνους, υπάρχει μέχρι και σπήλαιο. Επιπλέον, φιλοξενεί ένα θερινό θέατρο & αντίστοιχα κινηματογράφο, γήπεδα για αθλοπαιδιές και αναψυκτήρια αν ξεμείνετε από δροσιστικά…

Πεδίον του Άρεως: ο μεγαλύτερος κήπος στο κέντρο της Αθήνας 230 στρεμμάτων που σχεδιάστηκε προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης. Για μία ηρωική βραδιά λοιπόν πάτε προς τα εκεί και χαζέψτε προτομές, αγάλματα και αν ξεχάσατε να πάρετε από πριν τα ποτά σας, υπάρχει πάντα η λύση σε ένα από τα ιστορικότερα αναψυκτήρια της Αθήνας το «Green Park».

Εθνικός Κήπος: το λέει και το όνομά του, είναι ο Εθνικός μας κήπος, ο πρώτος κήπος στην καρδιά της Αθήνας που αν προσθέσεις και τον κήπο του Ζαππείου δίπλα μιλάμε για μία πράσινη περιοχή 288 στρεμμάτων. Εντοπίζεται στην ίδια περιοχή που στα αρχαία χρόνια βρισκόταν το ιερό άλσος του Λυκείου το οποίο ήταν αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα. Όσο για τη μορφολογία του, θυμίζει ευρωπαϊκά πάρκα, με άριστες κηποτεχνικές διαμορφώσεις και ένας περίπατος εκεί είναι ένα ταξίδι στην ιστορία της πόλης. Γι’ αυτό μετά μπορείτε να ξαποστάσετε σε ένα από τα δεκάδες παγκάκια και να απολαύσετε την αίσθηση ότι είστε στην εξοχή, βρισκόμενοι ακριβώς στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Πάρκο Ελευθερίας: ένα από τα πιο όμορφα πάρκα δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής για πολλές ξάπλες και ατελείωτες συζητήσεις. Πάρτε ένα-δύο παρεό για να τα απλώσετε κάτω στο γρασίδι, ίσως ένα ψυγειάκι για να μην χρειάζεται να κόβετε την κουβέντα και είστε σε ένα τέλειο σποτ με θέα την κίνηση της πόλης.Από μεγάλα πάρκα επίσης υπάρχει το Πάρκο Γουδή, το Άλσος Βεΐκου και φυσικά το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνη Τρίτση.

Για ποιο λόκαλ καταστάσεις, υπάρχουν πάντα και τα Πάρκα Τσέπης που έχουν ξεπηδήσει τα τελευταία χρόνια σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας και έχουν δώσει πράγματι ένα άλλο ύφος στην πόλη μας. Αν δεν έχετε ακούσει για αυτά, ψάξτε τα ή ακόμα καλύτερα πάτε μία βόλτα.

Είναι μικρά, είναι χαριτωμένα, είναι ένα urban πράσινο στολίδι για όλους όσους προτιμούν τις πιο cosy καταστάσεις. Οπότε, ανάλογα με το που βρίσκεστε εσείς ή κάποιος φίλος-η που θέλετε να επισκεφτείτε μπορείτε να τα πείτε σε ένα από αυτά.

·       Το πάρκο στην Πλατεία Σοφίας Βέμπο στους Αμπελόκηπους

·       Το πάρκο τσέπης στον Κεραμεικό, στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μυκηνών

·       Το πάρκο Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης στο Κουκάκι

·       Το πάρκο τσέπης στο Νέο Κόσμο, στη συμβολή των οδών Αρτέμωνος και Αετίωνος

·       Το πάρκο τσέπης στο Παγκράτι, στη συμβολή των οδών Ελλανίκου και Πολέμωνος

·       Το βιοκλιματικό πάρκο τσέπης στα Πατήσια, στη συμβολή των οδών Βιζυηνού και Καρκαβίτσα

·       Το πάρκο τσέπης στα Πετράλωνα, στον πεζόδρομο Δημητρίου Παυλίδη

… και πολλά ακόμα τέτοια μικρά στολίδια της πόλης που μπορούν να φιλοξενήσουν παρέες μικρές και μεγάλες, παρέες που δημιουργούνται επί τόπου, παρέες που θα κάνουν τις καλοκαιρινές σας νύχτες πολύ πιο ενδιαφέρουσες.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024