Ελλάς – Γαλλία… όχι συμμαχία
Η άνοδος της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, το αρνητικό ρεκόρ με τη Γαλλία και η οργή των Τρικολόρ για τον ισπανό διαιτητή Λαόθ.
- Οι αναρτήσεις της Ειρήνης μετά το θάνατο κάθε παιδιού στην Αμαλιάδα
- «Ένα μεγάλο ευχαριστώ»: Ο πλανόδιος μουσικός που αγκάλιασε ο Σταύρος Ξαρχάκος αποτίει φόρο τιμής στον συνθέτη
- Συναγερμός για τα κρούσματα σαλμονέλας από ντοματίνια σε 16 χώρες της Ευρώπης
- Ένα κουταβάκι με σπασμένο ποδαράκι μάς χρειάζεται – Βοηθάμε τους εθελοντές που «αιμορραγούν» οικονομικά
Τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA κέρδισε η Ελλάδα μετά τους αγώνες με την Ιρλανδία και τη Γαλλία, ωστόσο κατέγραψε και ένα αρνητικό ρεκόρ στις αναμετρήσεις της με τους Μπλε.
Η Ελλάδα κέρδισε 8,05 βαθμούς φτάνοντας συνολικά τους 1.441,06 οι οποίοι την ανεβάζουν από την 52η στην 49η θέση στο παγκόσμιο ranking που θα δώσει στη δημοσιότητα η Διεθνής Ομοσπονδία στο τέλος του μήνα. Η νίκη επί των Ιρλανδών της πρόσφερε 12,58 βαθμούς αλλά η ήττα από τους Γάλλους που παρέμειναν στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της αφαίρεσε 4,52 πόντους.
Μεταξύ των ομάδων που έχει αντιμετωπίσει η Γαλλία τουλάχιστον πέντε φορές η Ελλάδα είναι η μοναδική ομάδα την οποία νικά πάντα στην έδρα της. Οι Μπλε έγραψαν επίσης ιστορία σε προκριματική φάση, είτε σε Euro είτε σε Παγκόσμιο Κύπελλο, εκκινώντας με τέσσερις νίκες στους αντίστοιχους πρώτους αγώνες, χωρίς να δεχτούν γκολ.
«Το ελάχιστο για την παραλία», ήταν το πρωτοσέλιδο της «Εκίπ», ενώ στην κριτική της η Leprogres.fr κατακεραυνώνει τον τρόπο παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας γράφοντας χαρακτηριστικά: «Οι Ελληνες ήταν πολύ λίγο επικίνδυνοι στην επίθεση και έδειχναν μερικές φορές δειλία να πασάρουν στη μεσαία γραμμή. Αναμφισβήτητα παγωμένοι από την αμυντική τους μεγαλοπρέπεια στην αρχή του αγώνα όπου είχαν κάποιους φόβους για τους ακραίους των Τρικολόρ».
Το ίδιο portal αποδομεί τον ισπανό διαιτητή Ματέου Λαόθ, όπως άλλωστε κάνει σύσσωμος ο γαλλικός Τύπος, για τα πέναλτι που δεν έδωσε σε ανατροπές του Εμπαπέ.
«Στο τέλος, πιθανόν επειδή δεν ήθελε να αποσυρθεί τόσο σύντομα, επέτρεψε 14 λεπτά πρόσθετου χρόνου. Σχεδόν πιστέψαμε πως βρισκόμασταν υπό την υγρασία του Κατάρ, όπου τα διψήφια λεπτά καθυστερήσεων ήταν σύνηθες στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο».
Εκνευρισμένος με τη διαιτησία του Λαόθ ήταν και ο Ντιντιέ Ντεσάν, τόσο στο ημίχρονο, όταν η ομάδα του δεν είχε καταφέρει να πετύχει γκολ, όσο και μετά το τέλος του αγώνα. Ο D.D. είπε χαρακτηριστικά πως μπορεί να υπήρξαν και τρία ή τέσσερα πέναλτι, ενώ απέρριψε την περίπτωση οι αποφάσεις του διαιτητή να ήταν τυχαίες. «Ηταν το τελευταίο παιχνίδι του κυρίου Λαόθ, μια προσωπικότητα της διαιτησίας και είχα την εντύπωση πως ο VAR δεν ήθελε να τον κρίνει στο τελευταίο του παιχνίδι», δήλωσε ο Ντεσάν στο TF1.
Το τέλος του αγώνα με την Ελλάδα σηματοδότησε για τον Εμπαπέ την έναρξη της επίθεσής του για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.
Ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος με δύο προσπάθειες από τα 11 μέτρα έφτασε τα 54 γκολ τη φετινή σεζόν με την Παρί και τους Μπλε, ξεπερνώντας το ρεκόρ του κορυφαίου γάλλου σκόρερ Ζιστ Φοντέν ενώ ισοφάρισε τη φετινή επίδοση του Ερλινγκ Χάαλαντ. Εφτασε ταυτόχρονα τα 40 γκολ με την Εθνική Γαλλίας και απέχει μόλις ένα από τον τρίτο σκόρερ στην ιστορική λίστα, Μισέλ Πλατινί. Ο Εμπαπέ θεωρεί πως πληροί τα νέα κριτήρια για να είναι υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μπορεί να τα καταφέρει.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις