TikTok: Απέναντι από την Amazon στον ανταγωνισμό του online shopping
Στον χορό του ανταγωνισμού των ηλεκτρονικών πωλήσεων απέναντι από την Shein και την Amazon μπαίνει η μητρική του TikTok
- Οι εικόνες της χρονιάς μέσα από τον φακό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
- Το ΕΚΠΑ απαντά στην παραπληροφόρηση για τις διεθνείς κατατάξεις των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων
- «Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει στρατεύματα και drones για τη Ρωσία», προειδοποιεί η Σεούλ
- Οι πολιτικές προβλέψεις του Economist για το 2025
Στον χορό του ανταγωνισμού των ηλεκτρονικών πωλήσεων απέναντι από την Shein και την Amazon μπαίνει η μητρική του TikTok, ByteDance.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι χρήστες στη Βρετανία βλέπουν μια νέα λειτουργία αγορών στην εφαρμογή TikTok που ονομάζεται «Trendy Beat», μια ενότητα που προσφέρει αντικείμενα που έχουν αποδειχθεί δημοφιλή σε βίντεο.
Όλα τα είδη που διαφημίζονται αποστέλλονται από την Κίνα, από εταιρεία εγγεγραμμένη στη Σιγκαπούρη, η οποία ανήκει στη ByteDance, σύμφωνα με πληροφορίες των FT.
Το μοντέλο, παρόμοιο με το αντίστοιχο της Amazon, σηματοδοτεί μια τεράστια αλλαγή από αυτό που εφαρμόζει σήμερα το TikTok. Επί του παρόντος, επιτρέπει σε άλλους πωλητές να πωλούν αντικείμενα μέσω του TikTok Shop, το οποίο στη συνέχεια εισπράττει μια μικρή προμήθεια.
Στο εξής θα εισπράττει όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της λειτουργίας Trendy Beat στο TikTok.
Σύμφωνα με την εταιρεία, προς το παρόν βρίσκεται στα πρώτα στάδια πειραματισμού με νέες δυνατότητες αγορών.
Η ByteDance αναζητά νέα έσοδα που μπορούν να δικαιολογήσουν την αποτίμησή της σε 300 δισ. δολάρια, που την καθιστά στην υψηλότερης αξίας ιδιωτική start-up στον κόσμο, πριν την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Το σχέδιο που αναπτύσσει είναι εσωτερικά γνωστόή ως «Project S» και σύμφωνα με πηγές που επικαλoύνται οι FT, η ByteDance κατασκευάζει μια ηλεκτρονική μονάδα λιανικής, ανταγωνιζόμενη εταιρείες όπως η fast-fashion Shein και η εφαρμογή Temu του Pinduoduo, ένας ιστότοπος που πουλά φθηνά προϊόντα και έχει μεγάλη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το «Project S»
Το «Project S» χρησιμοποιεί τις πληροφορίες του TikTok για αντικείμενα που γίνονται viral στην εφαρμογή, επιτρέποντας στην ByteDance να αποκτήσει ή να φτιάξει αυτά τα αντικείμενα η ίδια, αναφέρουν άτομα προσκείμενα στην εταιρεία. ίζουν το σχέδιο
Σύμφωνα με το TikTok, χρησιμοποίησε ένα δίκτυο προμηθευτών για την παραγωγή αντικειμένων που θα πωλούνται μέσω της Trendy Beat.
Η ByteDance θέλει να επιταχύνει τις προσφορές ηλεκτρονικού εμπορίου του TikTok για να επαναλάβει την επιτυχία με την Douyin, την κινεζική αδελφή της εφαρμογή, η οποία έχει επιτύχει πωλήσεις άνω των 10 δισεκατομμυρίων προϊόντων ετησίως. Η ByteDance πέτυχε πωλήσεις 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από τις δραστηριότητές της στην Κίνα.
Η αγορά του TikTok, το TikTok Shop, ήταν επιτυχημένη σε αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας και του Βιετνάμ, αλλά εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κερδίσει μερίδιο στη Βρετανία, όπου κυκλοφόρησε πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.
Το TikTok υποβλήθηκε σε σημαντική αναδιάρθρωση τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να επικεντρωθεί εκ νέου στο ηλεκτρονικό εμπόριο στις υπάρχουσες αγορές του, όπως η Βρετανία, αντί να ξεκινήσει μια ευρύτερη διεθνή επέκταση σε άλλες δυτικές αγορές.
Η σελίδα αγορών του Trendy Beat το συνδέει με μια εταιρεία που ονομάζεται Seitu, εγγεγραμμένη σε μια διεύθυνση στη Σιγκαπούρη. Πηγές που γνωρίζουν το θέμα, σύμφωνα με τους FT, ανέφεραν ότι η Seitu ανήκει στην ByteDance και η TikTok το επιβεβαίωσε.
Σύμφωνα με δημόσια αρχεία, η Seitu συνδέεται επίσης με το If Yooou, μια επιχείρηση λιανικής που ανήκει στην ByteDance. Ο Lim Wilfred Halim, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου της TikTok με αντικείμενο την κυβερνοασφάλεια εμφανίζεται ως διευθυντής του Seitu.
Πηγή: OT.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις