Η συνεχής ανάπτυξη της ψηφιακής του παρουσίας είναι ένα στοίχημα που το Public φαίνεται να κερδίζει, αφού πέραν της επιτυχημένης φυσικής του παρουσίας στη λιανική με καταστήματα σε όλη τη χώρα, πρωτοστατεί και στην ανάπτυξη της ψηφιακής του παρουσίας, επενδύοντας και πραγματοποιώντας στρατηγικές συνεργασίες και συνέργειες με τις εταιρείες Klarna, Revolut, BOX NOW, Douleutaras και Bookvoice.gr με στόχο την αναβάθμιση της Omnichannel εμπειρίας του πελάτη. Ως αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων είναι η διείσδυση του online να ξεπερνά το 25% του συνολικού τζίρου!

Μαθαίνουμε από την εταιρεία, ότι τους πρώτους μήνες του έτους οι διαδικτυακές πωλήσεις ανέπτυξαν διψήφιο αριθμό, ενώ το νέο Public Marketplace που όλοι κάποια στιγμή έχουμε επισκεφτεί, έχει διπλασιάσει τα έσοδά του, την ίδια στιγμή που η αγορά δείχνει να παραμένει σταθερή.

Πώς το κατάφερε αυτό; Αφενός με την αναβάθμιση της τεχνολογικής πλατφόρμας eCommerce αλλά και με τις πολλές νέες επιλογές σε κατηγορίες και προϊόντα που δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασυγκίνητους τους καταναλωτές. Σε αυτό αν προστεθούν και οι νέες υπηρεσίες πληρωμής και παραλαβής, που διευκολύνουν ποικιλοτρόπως τους πελάτες, γίνεται αντιληπτό ότι η επιτυχία για την εταιρεία ήταν μονόδρομος. Χάριν ιστορίας, έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις ύψους 30εκ. για τη δημιουργία του πρώτου οικοσυστήματος scale ups. Αυτό λέει πολλά για έναν Όμιλο με όραμα και όρεξη για νέα πράγματα…

.

Μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία, για αυτό που μας πληροφορεί το Public ως Omnichannel λιανική ή αλλιώς λιανική του μέλλοντος με διεθνείς πρακτικές, είναι ότι ο Όμιλος αυτός είναι ο Νο 1 Omni retailer σε επισκεψιμότητα με περισσότερες από 60 εκ. ετήσιες επισκέψεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Σε αυτό βοήθησαν τα 1εκ. προϊόντα τεχνολογίας, ψυχαγωγίας, home living και σύγχρονου lifestyle με περισσότερες από 260.000 αξιολογήσεις. Επιπλέον, ο επισκέπτης βιώνει μία αναβαθμισμένη λειτουργία marketplace με νέα κατηγορία refurbished συσκευών “second go” αλλά και αγαπημένα audiobooks με φωνές από γνωστούς καλλιτέχνες της χώρας, σε συνεργασία πάντα με τη Bookvoice.gr.  Αν έχεις δε και εταιρεία, μπορείς να απολαύσεις νέες ψηφιακές υπηρεσίες για εταιρικούς πελάτες όπως απαλλαγή ΦΠΑ και online booking γρήγορης επισκευής συσκευών σε συνεργασία με την iRepair.

Και διάλεξες τα προϊόντα που θέλεις να αγοράσεις. Τι επιλογές έχεις; Και εδώ ο Όμιλος πρωτοπορεί με σύγχρονους και ευέλικτους τρόπους, όπως το BNPL στην Ελλάδα με το “Public Now Pay Later”, που σημαίνει πληρώνεις σε 3 άτοκες δόσεις, χωρίς πιστωτική, σε συνεργασία με τον διεθνή κολοσσό Klarna. Αν έχεις δε κατεβάσει και την ψηφιακή κάρτα Revolut, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις αντί της πιστωτικής σου, όπως ήδη κάνει ένα δυναμικό κοινό που προτιμάει τα φρέσκα και ωραία των εφαρμογών όπως το Revolut pay.

Και φτάσαμε στην παράδοση των προϊόντων: δεν θα μπορούσε στο φινάλε της διαδικασίας να μην προσφέρει πάλι νέες και ευέλικτες επιλογές. Μπορείς να έχεις σε μία ώρα δωρεάν Express Pick up σε τουλάχιστον 60 καταστήματα για πάνω από 50.000 προϊόντα, ενώ αν πας για την επόμενη ημέρα τότε έχεις τη δυνατότητα να έχεις ένα από τα 100.000 προϊόντα σε χώρο επιλογής ή σε ένα από τα 1.600 lockers της BOX NOW στην Ελλάδα.

Μετά από όλα αυτά, γίνονται κατανοητές οι προθέσεις της εταιρείας που δεν είναι άλλες από το να γίνει το  Omni–retail love brand της νέας εποχής. Όλοι όσοι αγαπούν την πρωτοπορία και την digital εποχή, σίγουρα αγαπούν ή θα αγαπήσουν και τη digital version του Public Group που θα σε φροντίσει το καλύτερο για σένα από το πρώτο βήμα των απεριόριστων επιλογών που σου δίνει, μέχρι το προϊόν να βρεθεί στα χέρια σου.