Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Hygge ή αλλιώς κάντο όπως οι Δανοί και ζήσε το πιο όμορφο καλοκαίρι στο μπαλκόνι σου

Hygge ή αλλιώς κάντο όπως οι Δανοί και ζήσε το πιο όμορφο καλοκαίρι στο μπαλκόνι σου

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο του καθόμαστε έξω, βρισκόμαστε με φίλους και χαλαρώνουμε κάθε βράδυ υπό το φως των αστεριών. Σε αυτό βοηθάει ένας όμορφα διαμορφωμένος χώρος που θα μας φτιάχνει τη διάθεση και για αυτό υπάρχουν πάντα οι προτάσεις της JYSK

H σκανδιναβική αισθητική είναι παγκοσμίως γνωστή για την απλότητα, τη λειτουργικότητα και μία ομορφιά που δεν θα κουράσει ποτέ το μάτι, αντέχοντας σε μόδες των καιρών. Οι Δανοί μάλιστα έχουν και μία λέξη που η έννοιά της περικλείει τη θαλπωρή, την ασφάλεια και την ευεξία, την έννοια του hygge. Βάσει αυτής ακριβώς της έννοιας η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων από τη Δανία JYSK σχεδιάζει τα μοναδικής αισθητικής έπιπλα και προϊόντα σπιτιού που ταιριάζουν άψογα στο ελληνικό σπίτι.

Μάλιστα προ ημερών η εταιρεία πραγματοποίησε μία επιτυχημένη εκδήλωση στον κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας της Δανίας, όπου παρουσίασε την ανανεωμένη συλλογή επίπλων και προϊόντων διακόσμησης για τον κήπο. Εκεί άνθρωποι των media αλλά και bloggers για τη διακόσμηση και το home improvement, είχαν την ευκαιρία να δουν τη συλλογή στο φυσικό της χώρο, που είναι ένας κήπος, ώστε να ζήσουν για ένα βράδυ ένα σκηνικό, τέλεια διαμορφωμένο για το ελληνικό καλοκαίρι: σαλόνια και τραπεζαρίες κήπου, bistro sets και αναπαυτικές πολυθρόνες, ξαπλώστρες που στολίστηκαν με μαξιλάρια, ριχτάρια και άλλα διακοσμητικά, καθώς ο ήλιος έδυε με τα φαναράκια και τα ηλιακά φώτα να δημιουργούν μία όμορφη ατμόσφαιρα.

Εκεί, ο Πρέσβης της Δανίας στην Ελλάδα, κος Klavs A. Holm, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στην ιστορία της JYSK από την ίδρυσή της το 1979 έως τις ημέρες μας. Μίλησε για το success story της εταιρείας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ιδρυτή της Lars Larsen που κατάφερε σε όλη αυτή τη διαδρομή να κάνει ισχυρή την παρουσία της JYSK σε 48 χώρες, έχοντας μόνο στην Ελλάδα 54 καταστήματα και με πλάνο επέκτασης τα επόμενα χρόνια. Γίνεται αντιληπτό ότι η εταιρεία αυτή αντιπροσωπεύει δυναμικά παγκοσμίως τη Δανία ενώ δεν είναι τυχαίο ότι επιλέχθηκε ως επίσημος προμηθευτής της βασιλικής οικογένειας της χώρας.

Και αν οι Δανοί επενδύουν στις στιγμές που περνούν στους υπαίθριους χώρους, φανταστείτε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς με την ηλιοφάνεια και την καλοκαιρία που έχουμε σχεδόν όλο τον χρόνο.

Από το πρωί μέχρι και το βράδυ, μπορούμε να ζήσουμε στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Σε ένα από τα διάφορα μοναδικής αισθητικής σαλόνια κήπου ή μπαλκονιού, μπορούμε να απολαύσουμε τον πρωινό ή απογευματινό μας καφέ και φυσικά το βραδινό μας ποτό κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό. Για το δείπνο μπορούμε πάντα να δημιουργήσουμε μία ιδανική συνθήκη, επιλέγοντας μία από τις προτάσεις σε τραπεζαρία εξωτερικού χώρου, που συν τοις άλλοις μπορεί να γίνει και ένα υπαίθριο γραφείο μέσα στην ημέρα για όλους όσοι εργάζονται από το σπίτι.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι μπορούμε να περνάμε πολύ όμορφες στιγμές χαλάρωσης και χαράς με τους αγαπημένους μας, με απλά βήματα και επιλογές που θα αναβαθμίσουν μοναδικά το χώρο και σε πολύ καλές τιμές. Δοκιμάστε μία ξαπλώστρα ή μια ανακλινόμενη πολυθρόνα, βάλτε πολύχρωμα μαξιλάρια, ιδιαίτερα διακοσμητικά και φυσικά δώστε βάση στο σωστό φωτισμό με ηλιακά φώτα στις γλάστρες και φαναράκια κήπου. Ένα ιδανικό περιβάλλον δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και η JYSK το γνωρίζει καλά. Για αυτό ως ειδική στο χώρο, μας προτείνει 5 τρόπους που μπορούμε να μεταμορφώσουμε το μπαλκόνι, την αυλή ή τον κήπο μας, σε έναν προορισμό που μέλλεται να γίνει ο αγαπημένος μας (και των φίλων) μας αυτό το καλοκαίρι!

 

Επιλέγουμε τα σωστά έπιπλα

Όσο πιο μικρός είναι ο χώρος, τόσο πιο ευρηματικοί πρέπει να γίνουμε. Για αυτό καλό είναι τα έπιπλα που θα πάρουμε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικούς τρόπους. Ένα σκαμπό μπορεί να γίνει κάθισμα, τραπεζάκι και υποπόδιο. Αντίστοιχα και ένα παγκάκι κήπου μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 3 άτομα, ενώ αν δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, να γίνει τραπέζι αλλά και πάγκος για κάποια γλάστρα.

Αποφασίζουμε πως θέλουμε να ζούμε στο μπαλκόνι μας

Για όσους έχουν μεγάλους υπαίθριους χώρους, οι επιλογές σε σαλόνι ή σετ κήπου είναι πολλές. Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε περιορισμένο χώρο, όπως είναι ένα κλασικό μπαλκόνι πολυκατοικίας; Τότε φρόνιμο είναι να σκεφτούμε την καθημερινότητά μας και πως θέλουμε να τη ζούμε στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Βάζουμε προτεραιότητα στις συνήθειες ή σε αυτά που αγαπάμε να κάνουμε. Με λίγη φαντασία, μπορούμε να φτιάξουμε ένα μικρό dining room, ένα προσωπικό χώρο χαλάρωσης ή μία λιλιπούτεια όαση από βότανα και μυρωδικά!

Προτιμάμε κάποιο έπιπλο με αποθηκευτική χρήση

Το θέμα του χώρου είναι πρωταρχικής σημασίας, για αυτό τα πολυχρηστικά έπιπλα έχουν την τιμητική τους στα μπαλκόνια. Ένα τρόλεϊ μπαρ θα μας λύσει τα χέρια: μετακινείται εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους: σαν καφέ-μπαρ, σαν γραφείο, σαν μποστάνι. …και φυσικά δεν ξεχνάμε και τα παγκάκια κήπου με αποθηκευτικό χώρο.  

 

Φτιάχνουμε τη δική μας μικρή όαση

Το πράσινο και τα λουλούδια δημιουργούν πάντοτε μία αίσθηση ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στη Φύση, βρισκόμαστε πιο κοντά στη φύση μας. Αυτό οδηγεί σε αυτήν την αίσθηση ασφάλειας και χαράς και για αυτό όταν πάμε σε χώρους με πολύ πράσινο αυθόρμητα χαμογελάμε και κοιτάμε τριγύρω. Οπότε, τι κάνουμε για τον προσωπικό μας χώρο; Μα φυσικά, βάζουμε γλάστρες και ζαρντινιέρες, με φυτά με πλούσιο φύλλωμα και πολύχρωμα λουλούδια αλλά και αρωματικά φυτά που θα δημιουργήσουν μία μικρή όαση στο μπαλκόνι μας. Σε αυτό βοηθάνε και μοντέρνες  γλάστρες σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα αλλά και καλάθια, που πέραν της αποθήκευσης, λειτουργούν και ως γλάστρες. Απλά, θυμηθείτε να βάλετε ένα πιατάκι στο εσωτερικό τους.

 

Χρησιμοποιούμε υλικά από το εσωτερικό του σπιτιού και έξω!

Για να αισθανόμαστε και το έξω μέρος του σπιτιού, ως ένα χώρο χαλάρωσης και άνεσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια υλικά που έχουμε μέσα και έξω. Αυτό σημαίνει ότι μεταφέρουμε την αίσθηση ζεστασιάς και στο μπαλκόνι μας με ριχτάρια, μαξιλάρια, κεριά και ό,τι άλλο μας φτιάχνει τη διάθεση και την εικόνα.

Αυτά είναι μερικά μόνο από όλα όσα μπορούμε να κάνουμε φέτος στον υπαίθριο χώρο του σπιτιού μας. Είτε έχουμε ένα μεγάλο κήπο, είτε ένα μικρό μπαλκόνι πάντα μπορούμε με λίγη φαντασία να φτιάξουμε το δικό μας απάγκιο για να μοιραστούμε τις πιο όμορφες στιγμές με τους δικούς μας ή να ηρεμούμε με ένα βιβλίο ή/και ένα ποτήρι κρασί.

 

Το καλοκαίρι είναι μία από τις πιο αγαπημένες περιόδους του χρόνου και ο καθένας μας έχει το δικό του τρόπο να το ζει. Σε κάθε περίπτωση, ένας όμορφα φτιαγμένος εξωτερικός χώρος θα γίνει η τέλεια σκηνή για το έργο της ζωής μας, ένα όνειρο θερινής νυκτός που γίνεται όμως καθημερινά πραγματικότητα. Και όπως είπαμε: δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο με ιδέες από τη JYSK.

Βρείτε ιδέες για την ανανέωση των εξωτερικών χώρων σας στον ηλεκτρονικό κατάλογο JYSK OUTDOOR 2023.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024