Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Ανδρουλάκης στο MEGA: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν πόσο επικίνδυνοι είναι για τη χώρα στο ζήτημα της Ροδόπης

Νίκος Ανδρουλάκης στο MEGA: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν πόσο επικίνδυνοι είναι για τη χώρα στο ζήτημα της Ροδόπης

Μεγάλη συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA έδωσε τρεις ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών αλλά και στον στόχο του ΠΑΣΟΚ.

Μεγάλη συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA έδωσε τρεις ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης και αναφέρθηκε στους στόχους του κόμματος που είναι να είναι η ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

«Το ΠΑΣΟΚ αξιώνει την Κυριακή το βράδυ η ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι ο στόχος μας γιατί πρέπει η συντήρηση στην Ελλάδα να έχει έναν πραγματικό αντίπαλο», είπε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Κάναμε ένα μεγάλο βήμα στις 21 Μαΐου, αλλά χρειάζεται αγώνας, φιλοδοξούμε να κάνουμε το δεύτερο μεγάλο βήμα την Κυριακή. Είναι ένας αγώνας αξιακός γιατί η εκτίμησή μου είναι πως το αποτέλεσμα της ΝΔ της πρώτης Κυριακής είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ. Η οικονομία δεν πήγε καλά, Η υγεία, το ΕΣΥ καταρρέει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας, την ώρα που για την πανδημία η ΝΔ πήρε 30 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Κάποιες φορές πρέπει να πηγαίνουμε απέναντι από το ρεύμα»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τα θέματα αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, ζητήματα που αφορούσαν υγειονομικούς εξοπλισμούς.

«Εμείς θέλουμε την Ελλάδα ισχυρή στην γεωπολιτική της θέση. Εμείς πήγαμε απέναντι στην αποδόμηση της δημόσιας υγείας, απέναντι στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, του κοινωνικού κράτους, βάλλαμε ζητήματα για την φορολόγηση. Αυτό είναι αξιόπιστη αντιπολίτευση, να μην λέει όχι σε όλα αλλά να αντιπολιτεύεται με έναν γόνιμο τρόπο. Εκτιμώ πως μία μερίδα του κόσμου ψήφισε ΝΔ για τον φόβο να μην έρθουν τα χειρότερα και όχι επειδή ελπίζει πως η ΝΔ έχει παράξει ένα πολύ καλό έργο», είπε ακόμα.

«Να θυμίσω πως ο κ. Καραμανλής κέρδισε το 2007 μετά από μία μεγάλη φυσική καταστροφή, βγήκε πρωθυπουργός και τελικά οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Στη ζωή κάποιες φορές πρέπει να πηγαίνουμε απέναντι από το ρεύμα. Εγώ έχω επιλέξει στην πολιτική μου ζωή να είμαι συνεπής και όχι να το παίζω ευχάριστος και λαϊκιστής. Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ τελειώνουμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα».

Για τον Δημήτρη Μάντζο

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζο. Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «χρυσό χορηγό του Μητσοτάκη» τον Αλέξη Τσίπρα και τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να εξομοιώσει τη συγκεκριμένη περίπτωση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Πάτση με «έναν νέο άνθρωπο που πριν γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε τη δουλειά του, συμμετέχοντας σε εταιρεία που είχε πολλούς δικηγόρους».

«Ο Πάτσης είναι ένας εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ που είχε εισπρακτική εταιρεία και αγόρασε 62,7 εκατ. ευρώ κόκκινα δάνεια στην τιμή των 4 εκατ. ευρώ. Και εξομοιώνει αυτή την περίπτωση με έναν νέο άνθρωπο που πριν γίνει εκπρόσωπος Τύπου, ήταν εργαζόμενος σε μια εταιρεία δικηγόρων», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ωστόσο, όταν η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, Ράνια Τζίμα απηύθυνε το ερώτημα αν το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2021 και αν τότε ο κ. Μάντζος ήταν διευθυντής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης δεν έδωσε σαφή απάντηση, κάνοντας λόγο για «παιχνίδι αποδόμησης ενός νέου ανθρώπου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε και τη Νέα Δημοκρατία πως «κοροϊδεύει συνειδητά τον ελληνικό λαό» όταν υπόσχεται αύξηση μισθών αλλά και για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Το πόρισμα είναι αποκαλυπτικό», είπε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε έναν «ανοικτό διεθνή διαγωνισμό» για τις θέσεις δημόσιων φορέων, όπου θα συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες και θα επιλέγονται τα καλύτερα βιογραφικά.

Για να τελειώσει η «αναξιοκρατία» και το «κράτος λάφυρο του εκάστοτε πρωθυπουργού».

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση ΝΔ

Σε ερώτηση πως θα έβλεπε σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας παλιούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ όπως η Άννα Διμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως: «Έχουμε δημοκρατία ο καθένας κάνει τις επιλογές του».

«Όπως εγώ ζητώ από τους προοδευτικούς πολίτες είτε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, είτε Νέα Δημοκρατία να στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια για να υπάρχει ισχυρή και σύγχρονη κεντροαριστερά, ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας προς όφελος του ελληνικού λαού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των θεσμών και της δημοκρατίας μετά από αυτά που ζήσαμε με τις υποκλοπές με τα σκάνδαλα, να υπάρχει ένας ισχυρός θεσμικός πυλώνας στην αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κάθε πολίτης ακόμα και πρώην βουλευτής κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από τον ελληνικό λαό. Και αυτοί που πήγαν στη Νέα Δημοκρατία και αυτοί που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί που ήρθαν στο ΠΑΣΟΚ, κρίνονται από τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε.

Για τη Ροδόπη

Για το ζήτημα της Ροδόπης και των βουλευτών της μουσουλμανικής μειονότητας, το οποίο έχει μετατραπεί σε κεντρικό επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης πριν τις εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης επέρριψε ευθύνες τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «έδειξαν πόσο επικίνδυνοι είναι και οι δύο».

Μάλιστα κατήγγειλε πως «είδαμε ακραίους τυχοδιωκτισμούς σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα».

Ακόμα σημείωσε πως στις καταγγελίες δεν εμπλέκεται κάποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και όπως είπε ο κ. Τσίπρας δεν κάνει μια απλή πράξη να πει στους βουλευτές του κόμματός να κάνουν μία απλή δήλωση πως σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη σε μειονοτικά χωριά κάνοντας λόγο πως πηγαίνουν «σαν να είναι η δεξιά του ’50».

«Είναι δυνατόν μία πρώην υπουργός Εξωτερικών, η κυρία Μπακογιάννη και το δεξί χέρι του Μητσοτάκη, ο κ. Σκέρτσος, να πηγαίνουν σε ένα χωριό στη Ροδόπη και να μιλάνε σε αυτούς τους ανθρώπους σαν να είναι η δεξιά του ’50 και του ’60», είπε χαρακτηριστικά και όπως είπε όσα είπε η κυρία Μπακογιάννη θα εργαλειοποιηθούν από την Τουρκία στο μέλλον.

«Ρίχνουν νερό σε έναν μύλο επικίνδυνο για τη χώρα»

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως ο «τυχοδιωκτισμός» αυτός είναι μακριά από τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, κάτι που αποδεικνύεται ότι προσπάθησε να χειριστεί θεσμικά το ζήτημα.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα όσα έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της Θράκης και της μουσουλμανικής μειονότητας. «Εμείς ενώσαμε τη Θράκη, το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου γκρέμισε τις μπάρες της ντροπής το ’95», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στον νόμο της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν οι φοιτητές της μουσουλμανικής μειονότητας που σπουδάζουν στα ελληνικά πανεπιστήμια, κάνοντας λόγο για «πολιτικές που ενώνουν την κοινωνία και απομακρύνουν την Τουρκία».

«Πρέπει αυτά τα θέματα να τα αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία και παρεμβάσεις θεσμικές και όχι με τυχοδιωκτισμού για μικροκομματικά συμφέροντα λίγο πριν τις εκλογές», είπε ακόμα και κατέληξε σημειώνοντας πως τόσο η Νέα Δημοκρατία με την «απρέπεια» με την κυρία Μπακογιάννη όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ «ρίχνουν νερό σε έναν μύλο επικίνδυνο για τη χώρα».

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024