Μια Αμερικανίδα influencer, που είπε ψέματα για να μπει στο Κέιμπριτζ αποκάλυψε ακριβώς πώς – και γιατί – πλαστογράφησε την αίτησή της για το ξακουστό πανεπιστήμιο από το οποίο είχε απορριφθεί δύο φορές στο παρελθόν.

Η γεννημένη στη Βιρτζίνια, Κάρολιν Καλογουέι, απέκτησε το προσωνύμιο η «Γκάτσμπι του Κέιμπριτζ», αφού αποκαλύφθηκε ότι ξεγέλασε το πανεπιστήμιο για να πάρει πτυχίο το 2013, λέγοντας ψέματα για τα προσόντα της στην αίτησή της.

Το προσωνύμιο σχετίζεται με το διάσημο μυθιστόρημα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ «Ο υπέροχος Γκάτσμπι» για έναν απατεώνα, που με τα ψέματα του ζούσε μέσα στη χλιδή.

Η απάτη

Η 31χρονη, η οποία κατέγραφε τακτικά στιγμιότυπα από τη ζωή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σπούδαζε Ιστορία της Τέχνης στο Κολέγιο St Edmund, κυκλοφορεί τώρα τα απομνημονεύματα της με τίτλο «Scammer», στα οποία και αποκαλύπτει τα πραγματικά κίνητρά για την πράξη της.

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αισθάνεται καμιά ενοχή, αφού η απόφαση της αυτή την έφτασε εκεί που ήθελε, παραδέχεται ότι όταν απορρίφθηκε την πρώτη φορά αισθάνθηκε περισσότερο έκπληξη παρά στεναχώρια, γράφει η Daily Mail.

Μετά και τη δεύτερη απόρριψη αποφάσισε να αλλάξει τα διαπιστευτήρια της για να μην τριτώσει το κακό και το πέτυχε μπαίνοντας επιτέλους στο ξακουστό Κέιμπριτζ.

Ο λόγος που δεν πιάστηκε αυτοστιγμεί οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε φορά οι επίδοξοι φοιτητές κάνουν αίτηση σε κάποιο Κολέγιο από το οποίο αν απορριφθούν δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ξανά, ενώ διατηρούν το δικαίωμα να απευθυνθούν σε κάποιο άλλο.

Τα αρχαία Ελληνικά

«Το μόνο που είχα να κάνω ήταν να αλλάξω τη βαθμολογία μου στα αρχαία Ελληνικά, που ήταν πραγματικά πολύ κακή, γιατί τα μαθήματα συνέπιπταν με τις ώρες που ήταν ελεύθερο το αγόρι μου και προτιμούσα να βρίσκομαι μαζί του», λέει χαρακτηριστικά η ίδια.

Με δεδομένο ότι όλες οι άλλες βαθμολογίες ήταν υψηλές, η εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο έγινε χωρίς δεύτερες σκέψεις στο τμήμα Ιστορίας της Τέχνης στο Κολέγιο St Edmund.

Ερωτηθείσα αν φοβάται τώρα μήπως το πανεπιστήμιο πάρει πίσω το πτυχίο της, η Κάλογουει απαντά ότι το θάρρος χρειάζεται θάρρος για να αποδώσει καρπούς, και όταν αυτό δεν πετυχαίνει οι… εξαίσιες ψευδαισθήσεις μπορούν να κάνουν μια χαρά τη δουλειά.