Με βάση το πρώτο exit poll, στο 80% του δείγματος, οι Σπαρτιάτες, το κόμμα που στήριξε ο πρώην χρυσαυγίτης και καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης εισέρχεται στη Βουλή αφού καταγράφει κατώτερο όριο 4% και ανώτερο όριο 6%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κόμμα δεν είχε πάρει μέρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ ο Κασιδιάρης ανακοίνωσε τη στήριξή του μετά τον δικό του αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία.

Με βάση το exit poll το ακροδεξιό κόμμα πήρε 19,5% των ψήφων του από την Ελληνική Λύση, 16,5% από τη Νίκη, 12% από την Πλεύση Ελευθερίας, 1,5% από τη ΝΔ, 1,4% από τον ΣΥΡΙΖΑ, 1,3% από το ΠΑΣΟΚ, 28% από άλλο κόμμα και 17% από όσους δεν ψήφισαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Δείτε το σχετικό γράφημα

Δείτε βίντεο

Ιδρύθηκαν το 2017

Οι Σπαρτιάτες ιδρύθηκαν το 2017 από τον Βασίλη Στίγκα, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του κόμματος.

Πρόκειται για ακροδεξιό κόμμα που, όπως κάνουν όλα τα κόμματα του συγκεκριμένου χώρου, μιλά για «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και έχει ρατσιστική και ομοφοβική ρητορική.

Οι Σπαρτιάτες  αυτοχαρακτηρίζονται ως «ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων».