Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σχολείο μετατρέπεται σε Κέντρο Δια Βίου Στέγασης για ηλικιωμένους

Σχολείο μετατρέπεται σε Κέντρο Δια Βίου Στέγασης για ηλικιωμένους

Ισπανικός Δήμος καινοτομεί προκειμένου να αναζωογονήσει το κέντρο της πόλης.

Σχολείο μετατρέπεται σε Κέντρο Δια Βίου Στέγασης για ηλικιωμένους στην Ισπανία με ταυτόχρονη μετατροπή των διαμερισμάτων τους σε σπίτια για τους νέους.

Η βασική προτεραιότητα του Δήμου της Φουενλαμπράδα στην Ισπανία με την εφαρμογή του καινοτόμου προγράμματος, είναι η αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης.

Η αναζωογόνηση αυτή μάλιστα χαρακτηρίζεται από τον Δήμο ως ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των κύριων προκλήσεων της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της υποβάθμισης της ποιότητας στέγασης, των υψηλών ποσοστών κενών θέσεων τόσο για οικιστικούς όσο και για εμπορικούς χώρους και για τη γήρανση του πληθυσμού που υπερβαίνει τον μέσο όρο της πόλης.

Το έργο που προτάθηκε από τους ιθύνοντες της πόλης και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για χρηματοδότηση με τον τίτλο «SHARE» αφορά ένα νέο μοντέλο στέγασης βασισμένο στην αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, ευθυγραμμισμένο με τις αρχές του νέου ευρωπαϊκού Bauhaus.

Το έργο περιλαμβάνει την ανακαίνιση ενός πρώην σχολείου για τη δημιουργία Κέντρου Δια Βίου Στέγασης για ηλικιωμένους που διαμένουν στο κέντρο της πόλης, ενώ τα προηγούμενα διαμερίσματά τους μετατρέπονται σε κοινωνική στέγαση για νέους.

Αυτό το καινοτόμο μοντέλο επιδιώκει να διατηρήσει την αυτονομία των ηλικιωμένων παρέχοντας παράλληλα σταθερότητα για τη νεότερη γενιά, ενισχύοντας τελικά την περιοχή του κέντρου της πόλης δημιουργώντας προσβάσιμα, οικονομικά και υψηλής ποιότητας περιβάλλοντα διαβίωσης τόσο για τους ηλικιωμένους όσο και για τους νέους.

Για να υποστηρίξει αυτό το καινοτόμο όραμα, θα δημιουργηθεί μια Μονάδα Κοινοτικής Φροντίδας του Κέντρου Πόλης (4CU), η οποία θα διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των δημοτικών αρχών, των βασικών εταίρων και των ενδιαφερομένων.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024