Ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποιεί συσκευή παροχής συνεχούς θετικής πίεσης στους αεραγωγούς (CPAP), καθώς αντιμετωπίζει μακροχρόνια υπνική άπνοια, δήλωσαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου την Τετάρτη, μετά από νέες φήμες για την υγεία του προέδρου.

Όπως σημείωσε αξιωματούχος, ο Τζο Μπάιντεν χρησιμοποιεί τη συσκευή CPAP τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου του, σύμφωνα με το Reuters.

«Από το 2008, ο πρόεδρος έχει αποκαλύψει το ιστορικό του με υπνική άπνοια σε λεπτομερείς ιατρικές εκθέσεις. Χρησιμοποίησε μηχάνημα CPAP χθες το βράδυ, κάτι που είναι σύνηθες για ανθρώπους με αυτό το ιστορικό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς.

Τα σημάδια

Ο Μπάιντεν εθεάθη από τους δημοσιογράφους την Τετάρτη με σημάδια στο πρόσωπό του που έδειχναν ότι φορούσε κάποια μάσκα.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος, στα 80 του χρόνια, είναι ο γηραιότερος πρόεδρος της χώρας, είχε μεν ιστορικό άπνοιας στον ύπνο στο παρελθόν, αλλά η τελευταία ιατρική εξέταση που διεξήχθη νωρίτερα φέτος, δεν ανέφερε την άπνοια ύπνου ως πάθηση από την οποία πάσχει ο πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο προσωπικός γιατρός του Μπάιντεν άναψε το «πράσινο φως μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο πρόεδρος τον Φεβρουάριο, προκειμένου να διεκδικήσει μια δεύτερη προεδρική θητεία.