Αληθές ή υπερβολή πως κατσαρίδες κατέκλυσαν την Παλαιά πόλη της Κέρκυρας;

Όλα ξεκίνησαν με μια επιστολή διαμαρτυρίας ενός συλλόγου κατοίκων της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας που ανέφεραν μεταξύ άλλων:

«Δια της παρούσης μας σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος μας ειδικότερα τον τελευταίο καιρό είναι αποδέκτης δεκάδων παράπονων μελών μας για συνεχείς εμφανίσεις πελώριων και μαύρων κατσαρίδων σε πολλές γειτονιές της παλαιάς πόλης με ότι τούτο συνάγεται για την δημόσια υγεία των κατοίκων.

Όπως καλά γνωρίζετε, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο η απρόσκλητη επίσκεψη των κατσαρίδων στα διαμερίσματα και στα σπίτια των κατοίκων γίνεται συχνότερη και μη διαχειρίσιμη».

Το in επικοινώνησε ως όφειλε με την Δήμαρχο της Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, προκειμένου να μάθει αν ευσταθούν οι αιτιάσεις του Συλλόγου. Η Δήμαρχος μετέφερε στο in πως η Δημοτική Αρχή εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει τις απεντομώσεις σε καίρια σημεία της Παλαιάς πόλης και συνολικά της πόλης προκειμένου να «προστατευτεί» όχι μόνο από τις κατσαρίδες όσο και από κάθε είδους τρωκτικά.

Η Δήμαρχος εξήγησε πως κατσαρίδες πάντα υπήρχαν στην Παλαιά Πόλη και λόγω υλικών κατασκευής με την οποία έχει χτιστεί αλλά και για άλλους περιβαλλοντικούς λόγους. Ωστόσο  όπως υποστήριξε δεν ισχύουν οι αιτιάσεις του Συλλόγου περί πληθώρας κατσαρίδων στην Παλαιά πόλη.

Μάλιστα τις επόμενες λίγες ημέρες  ξεκινάει και πάλι η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος απεντόμωσης 1.000 φρεατίων όμβριων υδάτων για την εξυγίανση  αυτών  στη Δημοτική Ενότητα Κερκυραίων.

Οι εργασίες διενεργούνται με εφαρμογές ψεκασμών από εδάφους, των χαρτογραφημένων φρεατίων ομβρίων υδάτων.

«Οι εργασίες απεντόμωσης σκοπεύουν να συμβάλλουν στον περιορισμό της  όχλησης από τα φρεάτια των ομβρίων υδάτων, με την καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων υγειονομικής σημασίας, η παρουσία των οποίων ενδέχεται να  δημιουργήσει εστίες μόλυνσης και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον και την υγιεινή των χώρων γενικότερα.

Την Τρίτη μάλιστα η δράση θα γίνει στην Παλαιά πόλη«, αναφέρει ο Δήμος χαρακτηριστικά.