Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σερβιτόρος στη Ρόδο: Κράξιμο στο διαδίκτυο σε beach bar και πελάτες

Σερβιτόρος στη Ρόδο: Κράξιμο στο διαδίκτυο σε beach bar και πελάτες

Οργή προκαλεί βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media και δείχνει έναν σερβιτόρο σε γνωστό beach bar της Ρόδου να παραδίδει παραγγελία σχεδόν… κολυμπώντας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο σερβιτόρος κρατώντας τον δίσκο με τα φαγητά μπαίνει στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει λίγο πιο κάτω από τον λαιμό για να παραδώσει την παραγγελία στους πελάτες, οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε ξύλινη πλατφόρμα.

Το βίντεο προκάλεσε όχι μόνο την επέμβαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και πολλών χρηστών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χρήστης στο Trip Advisor αναφέρει ότι «οι συνθήκες εργασίας ειδικά για τους σερβιτόρους είναι απαγορευτικές. Ας πάνε τα αφεντικά να κάνουν θαλάσσιο σέρβις Ελληνική σεζόν στα μεγαλεία σου».

«Εκμεταλλεύεστε την ανάγκη των εργαζομένων. Ντροπή» επισημαίνουν άλλοι και κάποιοι υπογραμμίζουν ότι «είναι το χειρότερο περιβάλλον. Δεν είναι σκλάβοι οι εργαζόμενοι, ζούμε στο 2023».

Στο facebook ένας χρήστης έγραψε για την «ξεφτίλα της «ανάπτυξης»» που «συμβαδίζει με τον εξευτελισμό που πρέπει να υποστεί ο σερβιτόρος για να σερβίρει τους «πελάτες»». Η επιθεώρηση εργασίας είναι πλέον, θεσμικά, μια ημιθανής υπηρεσία. Η προστασία του αιγιαλού .. αναζητείται ..Η προστασία της ανθρώπινης ζωής .. επίσης ..Welcome to Greece .. Welcome to Rhodes ..».

Κάποιοι είναι πιο αιχμηροί: «Το μέλλον της Ελλάδας σερβιτόρια οι τυχεροί μπράβοι ντίλερς, καθαρίστριες πόρνες οι αλλοι!»

Άλλος σημείωσε για τον εργαζόμενο: «Σερβιτόρος είναι;;; ή σκλαβος».

Άλλοι χρήστες στρέφονται και κατά των πελατών. «Αυτοί που παραγγέλνουν δεν ντρέπονται;» έγραψε ένας.

«Ακόμα χειρότεροι οι πελάτες που πάνε»

Εργασιακός μεσαίωνας

Σημειώνεται ανάμεσα στους επικριτές είναι και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, ο οποίος μιλώντας στο enikos.gr  είπε πως «είναι απάνθρωπο» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δηλαδή πρέπει να φοράμε στολή δύτη για να σερβίρουμε;».

«Πρόκειται για εργασιακό μεσαίωνα και ακόμη και αν γνώριζε τη συγκεκριμένη πρακτική ο εργαζόμενος όταν πήγε να πιάσει δουλειά και να προσληφθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει καθεστώς, ούτε και είναι φυσιολογικό όλο αυτό» υποστήριξε ο κ. Χότζογλου.

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024