Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η ενημέρωση του in είναι για όλους

Η ενημέρωση του in είναι για όλους

Γνωρίστε το project "Σinπερίληψη" και τις εφαρμογές ενός ψηφιακού μέσου που σχεδιάστηκε, από την πρώτη στιγμή, έχοντας σαν βασική αρχή του, τη συμπερίληψη

Τα τελευταία χρόνια η συζήτηση γύρω από την συμπερίληψη έχει γίνει μέρος της σύγχρονης κουλτούρας, με εμφανή τη διάθεση του κόσμου για μεγάλες αλλαγές, που πρέπει να γίνουν… χθες. Το in όχι μόνο συμπορεύεται με αυτή τη διάθεση αλλά σχεδιάζει ήδη τα επόμενα βήματα που θα το κάνουν ακόμα πιο προσβάσιμο σε όλους. Μια επιθυμία-αξία για όλους όσοι είμαστε κομμάτι του.

Γιατί για εμάς στο in, η συμπερίληψη ήταν από την αρχή ένα πρωτεύον project που πλέον έχει το δικό του τίτλο: «Σinπερίληψη». Βαφτίζοντάς το με αυτό το όνομα,  θέλαμε να δώσαμε ένα στίγμα προσωπικό στην καθημερινή μας προτεραιότητα, που παραμένει το να μην αποκλείεται κανείς από την πρόσβαση στην ενημέρωση.

Ο κόσμος της ενημέρωσης του in, δεν περιορίζεται απλά στην πολύπλευρη αρθρογραφία που αφυπνίζει γύρω από τα θέματα της συμπερίληψης. Έχει εφαρμόσει ταυτόχρονα μηχανισμούς χρήσης του site από άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες στην πρόσληψη ενημέρωσης. Και φυσικά συνεχίζει να σχεδιάζει νέους μηχανισμούς, κάνοντας το project «Σinπερίληψη» ένα διαρκές ζητούμενο.

Σε αυτό το ψηφιακό ταξίδι της συμπερίληψης το in έχει συνοδοιπόρο την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, μία εταιρεία που μοιράζεται τις ίδιες αξίες και η οποία πρόσφατα δημιούργησε μια πλατφόρμα ενεργειών γύρω από την έννοια της κοινωνικής συμπερίληψης, με αφετηρία την τοποθέτηση θαλασσίων ραμπών για άτομα με μειωμένη κινητικότητα σε τέσσερις δημοφιλείς παραλίες της Ελλάδας.

Έλα μαζί μας σε αυτόν τον όμορφο κόσμο, σε έναν κόσμο που χωράμε όλοι..

.

Το in είναι για όλους όσοι ζουν στην Ελλάδα… και όχι μόνο.
Είναι για όλους όσοι «διαβάζουν» με το να ακούνε.
Είναι για εκείνους που τα μάτια τους δυσκολεύονται.

.

Ας δούμε αναλυτικά πώς όλα τα παραπάνω γίνονται πραγματικότητα:

1. Αγγλική έκδοση

Η επιλογή αυτή απευθύνεται σε ξενόφωνα μέλη της ελληνικής κοινωνίας.  Πρόκειται για την ειδική έκδοση του in στην Αγγλική Γλώσσα, με όλη την καθημερινή επίκαιρη αρθρογραφία η οποία αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς πηγές ενημέρωσης για όσους ξένους ζουν στην Ελλάδα. Οι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανακατευθυνθούν στην Αγγλική έκδοση από το κεντρικό μενού του site.

.

2. Ηχητική εφαρμογή

Η επιλογή αυτή απευθύνεται σε άτομα με απώλεια όρασης. Στα αναπτύγματα των άρθρων του site υπάρχει δίπλα στον τίτλο το σύμβολο ένα ηχείου. Πατώντας επάνω σε αυτό ενεργγοποιείται η ηχητική εφαρμογή και οι χρήστες μπορούν να ακούσουν την είδηση όπως είναι γραμμένη στο άρθρο.

.

3. Ειδική εφαρμογή γραμματοσειράς

Η επιλογή αυτή απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην όραση. Στο ανάπτυγμα της αρθρογραφίας, κάτω από την κεντρική φωτογραφία των άρθρων υπάρχει το  σύμβολο «ΑΑ». Πατώντας επάνω σε αυτό ενεργοποιείται μία εφαρμογή  που μεγαλώνει (στο μεγάλο Α) και μικραίνει (στο μικρό Α) το μέγεθος της γραμματοσειράς, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να επιλέξει ακριβώς το μέγεθος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του, διευκολύνοντας την ανάγνωση.

.

.

.

4. Στήλη αφιερωμένη στην LGBTQI+κοινότητα

Το in.gr έχει δημιουργήσει μία από τις πλέον δημοφιλείς στήλες στο ελληνικό διαδίκτυο με επίκεντρο όλ@ τα υπέροχα πλάσματα που αναζητούν ένα «ανοιχτό» περιβάλλον με όλα τα νέα αλλά και όλες τις απόψεις και σκέψεις που αφορούν την LGBTQI+ κοινότητα.

.

.

Συνεχίστε το ταξίδι στον κόσμο της Σinπερίληψης, διαβάζοντας εδώ τη νέα στήλη του in με σημαντικά θέματα που μας αφορούν όλους.

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024