Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Οικογένειες Ουράνιο Τόξο: Κρατάμε μικρό καλάθι για τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί γκέι γάμων

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο: Κρατάμε μικρό καλάθι για τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί γκέι γάμων

«Κρατάμε μικρό καλάθι και εκφράζουμε την συγκρατημένη μας αισιοδοξία ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού, όταν παραδόθηκε το πόρισμα, θα γίνει πράξη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο.

Συγκρατημένα αισιόδοξα κρατώντας όμως «μικρό καλάθι» δηλώνουν τα μέλη του φορέα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως χθες μιλώντας στο Bloomberg o Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε πως η νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων είναι μέρος της στρατηγικής της νέας κυβέρνησης.

Οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» αναφέρουν σχετικά: «Η κοινωνία είναι έτοιμη τελικά… τόσο έτοιμη που θα φορέσει τα καλά της και θα έρθει στους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που είχαμε από την συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρακτορείο Bloomberg. Πότε ετοιμάστηκε, πότε “ράφτηκε”, πότε το αποφάσισε πραγματικά δεν το καταλάβαμε, γιατί όλα έγιναν τόσο, μα τόσο γρήγορα. Μόνο το παραπάνω αποτελεί είδηση, καθώς όλα τα άλλα που γράφτηκαν είναι “παλιά νέα”. Το γνωρίζαμε ότι είναι την στρατηγική της κυβέρνησης, αφού έχει καταγραφεί και στο πόρισμα της Εθνικής Επιτροπής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. Το γνωρίζαμε ότι “κάποια στιγμή θα γίνει”, αφού στη ΔΕΘ είχε ήδη απαντήσει ξανά σε ερώτημα δημοσιογράφου ο πρωθυπουργός, ότι “κάθε πράγμα στον καιρό του”. Είναι είδηση ότι έφτασε “ο καιρός” ; Μάλλον όχι!».

Σύμφωνα με τις «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» είδηση θα πρέπει να αποτελεί η επικαιροποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, καθώς όπως ήδη έχει η ομάδα επισημάνει, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή της. «Αφού λοιπόν δεν μπορεί να θεωρηθεί ως “ κυβερνητικό έργο” για την περίοδο 2021- 2023, λογικά θα αφορά εκκρεμότητες και προθέσεις της Ν.Δ. για το κυβερνητικό πρόγραμμα του 2023-2027. Η παροιμία που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς εξαντλείται στο “κάλλιο αργά παρά ποτέ”», τονίζει.

«Θα θέλαμε να πανηγυρίσουμε, όμως τα νέα δεν είναι “πανηγυρικά”. Κρατάμε μικρό καλάθι και εκφράζουμε την συγκρατημένη μας αισιοδοξία ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού, όταν παραδόθηκε το πόρισμα, θα γίνει πράξη. Κρατάμε μικρό καλάθι μέχρι να δούμε ένα νομοσχέδιο στη βουλή, όπως αυτό που προαναφέραμε, ή και αυτό που προαναφέραμε, Χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις κλπ που να οδηγεί τους ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους στο κομμάτι του γάμου και της συγγένειας στην πραγματική ισότητα. Μόλις το δούμε και γίνει νόμος του κράτους να είστε βέβαιοι/ες/α ότι τότε ναι, θα το πανηγυρίσουμε γιατί θα μας έχει φέρει πιο κοντά στο να είμαστε εξίσου “άνθρωποι” με όλους τους άλλους ανθρώπους».

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024