Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαγκ και η καλοκαιρινή επιχείρηση στο Ολντ Τράφορντ
Τα «ψώνια» της Μάντσεστερ στην ποδοσφαιρική αγορά
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Τι κι αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ηχηρή κίνηση με την απόκτηση του Αγγλου διεθνούς μέσου, Μέισον Μάουντ, από την Τσέλσι, με ποσό πάνω από τα 60 εκατομμύρια λίρες; Ο κόουτς των Κόκκινων Διαβόλων, Ερικ Τεν Χάγκ, έχει ακόμη μπόλικη δουλειά να κάνει και πολλά χρήματα να ρίξει στην αγορά. Κοντά στα 120 εκατ. λίρες έχει στη διάθεσή του συνολικά σε αυτό το παζάρι ο Ολλανδός προπονητής, αλλά αυτό που χρειάζεται πάνω από όλα είναι τερματοφύλακα και ενίσχυση στην επίθεση.
Ο Νταβίντ Ντε Χέα ύστερα από συνολικά 12 σεζόν στο Ολντ Τράφορντ, δεν περνά τις καλύτερες ημέρες του. Το συμβόλαιό του έληξε και λευκός καπνός στις συζητήσεις με τους Μπέμπηδες δεν βγήκε. Αρα, η ομάδα κοιτά εναλλακτικές λύσεις, αφήστε που έτσι κι αλλιώς υπήρχαν φωνές που έλεγαν πως έπρεπε να ενδιαφερθεί για άλλο Νο 1 εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν. Κι αυτό γιατί ο Ισπανός γκολκίπερ, στα 33 του χρόνια δεν εμπνέει την ίδια σιγουριά με παλαιότερο, οι αμοιβές του θα πέσουν, ενώ ο Τεν Χαγκ προβληματίστηκε από τα λάθη του «άσου» τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα, σύμφωνα με τη …μόδα της εποχής, ιδανικός θα ήταν ένας τερματοφύλακας να «φτιάχνει παιχνίδι» από την πίσω ζώνη, δηλαδή να λειτουργεί καλά με τα πόδια.
H ώρα του Ονανά
Θα είναι αυτός ο Αντρέ Ονανά; Τίποτα δεν αποκλείεται στο παζάρι. Δεν πρέπει, εξάλλου, να διαφεύγει της προσοχής κανενός πως Τεν Χαγκ και Ονανά γνωρίζονται καλά από την κοινή θητεία στην Ολλανδία και τον Αγιαξ. Θα έλεγε κάποιος πως ο Ρόμπερτ Σάντσεθ της Μπράιτον θα ήταν μια άλλη περίπτωση και με κόστος κοντά στα 30 εκατομμύρια λίρες, όπως οι Κέβιν Τραπ (Αϊντραχτ Φρανγκφούρτης) και Τζάστιν Μπέιλοου (Φέγενορντ). Με τον Ονανά να κοστίζει περί τα 45 εκατ. γίνεται κατανοητό πως απαιτείται και …λογιστής στα μεταγραφικά του Ολντ Τράφορντ, ή αλλιώς να υπάρξουν αλχημείες ώστε να επιτευχθεί ο στόχος και προτού αρχίσουν οι πωλήσεις/ αποχωρήσεις.
Οσον αφορά στην επίθεση, ξεκάθαρα ο τεχνικός θέλει κάποιον που να αντέχει την πίεση και να μη βασίζεται μόνο στον Μάρκους Ράσφορντ. Ιδανικά αυτός θα ήταν ο Χάρι Κέιν. Εκτός αν δούμε έντονο φλερτ με τον Οσιμεν της Νάπολι. Κοστίζουν πολλά και κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση το ποιοι θα αποχωρήσουν και πόσα χρήματα θα μπουν στα κόκκινα ταμεία. Στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται συνολικά 13 άτομα- αλίμονο όμως, δεν θα φύγουν οι πάντες! Ποδοσφαιριστές όπως ο Φρεντ, ο Ντε Μπεκ, ο Ελάνγκα, ο Τέλες, ο Μπαιγί και ο Γουίλιαμς, αν πουν «αντίο» δεν θα στενοχωρήσουν τον Τεν Χαγκ.
Η Γιουνάιτεντ θα «ακούσει» επίσης προσφορές ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών για τον αρχηγό Χάρι Μαγκουάιρ και τον μέσο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ. Επίσης, ο τερματοφύλακας Ντιν Χέντερσον θα μπορούσε να ολοκληρώσει μια μόνιμη μεταγραφή στη Νότιγχαμ Φόρεστ μετά τον δανεισμό του εκεί. Το θέμα, ωστόσο, είναι να αξιολογηθεί σωστά η κατάσταση στο επιθετικό κομμάτι και το πώς γίνεται να ανέβουν οι αριθμοί. Γιατί αν κάποιος δει τι συμβαίνει ή τι είχαμε στο τελευταίο πρωτάθλημα, διαπιστώνει πως η Σίτι σκόραρε 94 φορές, η Αρσεναλ σημείωσε 88 γκολ και η Γιουνάιτεντ 58! Πώς θα μειωθεί η διαφορά; Δεν είναι μόνον οι βαθμοί- παίζουν μεγάλο ρόλο και τα γκολ. Αλλη λύση θα μπορούσε να είναι να κοιτάξουν οι Κόκκινοι Διάβολοι προοπτικές για το μέλλον, όπως ο Χέιλεντ Ράσμους, Δανός κυνηγός της Αταλάντα ή ο Κόλο Μουανί της Αϊντραχτ.
Στον αντίποδα, τα βαριά συμβόλαια των Σάντσο και Μαρσιάλ δεν αντιστοιχούν στις επιδόσεις των δύο παικτών στο χορτάρι και αυτό σημαίνει πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν προσφέρονταν αρκετά χρήματα θα τους έδινε ώστε να ανανεώσει παραπάνω το ρόστερ της.
Συμπέρασμα: δύσκολοι καιροί για προπονητές. Το καλοκαίρι πάντα μοιάζει απαιτητικό. Και με το ιδιοκτησιακό πάντα να μπαίνει στις κουβέντες όταν μιλάμε για ένα κλαμπ με «βαριά φανέλα» όπως είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις