Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Στρατουδάκη: Το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού αθλητισμού!

Μαρία Στρατουδάκη: Το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού αθλητισμού!

Η 15χρονη Μαρία Στρατουδάκη κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών, τα οποία συνδυάστηκαν με τρία ρεκόρ Ευρώπης!

Πριν από λίγες ημέρες η Μαρία Στρατουδάκη μπήκε στα 15 κι όσα έχει πετύχει στη σύντομη αθλητική της καριέρα, θα τα ζήλευαν αθλητές παγκοσμίου επιπέδου! Και όχι σε ένα άθλημα δημοφιλές στις γυναίκες, αλλά στην άρση βαρών, το άθλημα των δυνατών στο οποίο κυριαρχούν οι άντρες.

Η 15χρονη Χανιώτισσα επέστρεψε στην Κρήτη έχοντας κατακτήσει την προηγούμενη εβδομάδα τρία χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών, τα οποία συνδυάστηκαν με τρία ρεκόρ Ευρώπης!

Είναι χαρακτηριστικό της ευκολίας και της άνεσης με την οποία κυριάρχησε στον αγώνα της κατηγορίας των 49κ. είναι ότι η δεύτερη στην κατάταξη, μία αθλήτρια από τη Ρουμανία, έμεινε 13 ολόκληρα κιλά πίσω της. Και η τρίτη στην κατάταξη, η Ισπανίδα Σόσα Γκόμες έμεινε 19 κιλά πίσω, διαφορές απίστευτες για αγώνες τέτοιου επιπέδου.

Η Μαρία σήκωσε 70 κιλά στο αρασέ, 90 στο ζετέ, φτάνοντας στα 160 στο σύνολο, επιδόσεις που αποτέλεσαν ρεκόρ Ευρώπης. Μάλιστα στο επολέ ζετέ το έσπασε δύο φορές, το ευρωπαϊκό ρεκόρ, πρώτα με 87 κιλά και μετά με τα 90.

Απόλυτη κυριαρχία ενός κοριτσιού που ξεκίνησε την άρση βαρών από σύμπτωση, πριν από δύο χρόνια, όταν η μητέρα της, την πήγε με το ζόρι – όπως έχει παραδεχθεί η ίδια αθλήτρια – στον Κρατερό Χανίων για να κάνει CrossFit. Ο προπονητής Στέλιος Γιορνταμιλάκης είδε το μεγάλο ταλέντο του κοριτσιού και μαζί με το CrossFit την ξεκίνησε στην άρση βαρών και δικαιώθηκε απόλυτα, παρά τις αρχικές γκρίνιες της Μαρίας.

Πριν ταξιδέψει για το Κισινάου της Μολδαβίας, η Μαρία Στρατουδάκη είχε προλάβει να δείξει την αξία της. το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών Παίδων Κορασίδων που έγινε τον Μάρτιο στο Δυρράχιο της Αλβανίας.

Στην κατηγορία και πάλι των 49κ. ολοκλήρωσε τον αγώνα με ένα ασημένιο μετάλλιο στο ζετέ με 86 κιλά και με το χάλκινο στο σύνολο σηκώνοντας 152 κιλά. Ηταν τα δύο πρώτα μετάλλια για την 15χρονη πρωταθλήτρια σε διεθνή διοργάνωση και όπως φάνηκε στη Μολδαβία, δεν ήταν τα μόνα. Και θα ακολουθήσουν και άλλα, καθώς η εξέλιξη της γίνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Ηδη από το Μάρτιο ως τον Ιούλιο έχει ανέβει οκτώ κιλά στο σύνολο, από τα 152 ως τα 160! Και φυσικά θα υπάρχει συνέχεια…

Μέσα σε όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μαρία είναι μία μαθήτρια που παράλληλα με την άρση βαρών πηγαίνει στο σχολείο. Και όποιοι την γνωρίζουν στα Χανιά, αποκαλύπτουν ότι είναι μία εξαιρετική μαθήτρια που πλέον ετοιμάζεται για την Α’ Λυκείου.

Σε κάθε περίπτωση, η Μαρία Στρατουδάκη θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια, στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει τη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι τότε μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ίσως η μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια που στα 15 της, έχει καταφέρει να έχει μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα!

Only in

Το «παράθυρο ευκαιρίας» στα ελληνοτουρκικά και η μάχη των εντυπώσεων

Η ρητορική, οι συμβιβασμοί και οι προϋποθέσεις ώστε Αθήνα και Άγκυρα να καθίσουν στο τραπέζι για την ελληνοτουρκική διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024