H Lotus λόγω καταγωγής αλλά και σπορ γονιδίων θα είναι μία από τις εταιρείες με την εντονότερη παρουσία στο προσεχές φεστιβάλ του Goodwood το οποίο ανοίγει αυλαία στις 13 Ιουλίου.

Η βρετανική φίρμα θα διαθέτει το μεγαλύτερο περίπτερο στη διοργάνωση με πολλά μοντέλα της να δίνουν το παρών και να επιχειρούν την διάσημη ανάβαση.

Ένα από αυτά θα είναι και η βασική τετρακύλινδρη έκδοση της Emira, του μοντέλου που παρουσιάστηκε πριν περίπου δύο χρόνια αποτελώντας, όπως όλα δείχνουν το τελευταίο μοντέλο της Lotus όπως την γνωρίζαμε μέχρι πρότινος, της εκδοχής της φίρμας, των Elise, Exige και Evora και των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Στην παρουσίαση της Emira η Lotus είχε ανακοινώσει δύο εκδόσεις, την πρώτη με κινητήρα V6 3,5 λίτρων με απόδοση 405 ίππους δια χειρός Toyota και τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε αυτόματο η μηχανικό κιβώτιο, η διάθεση της οποίας θα ξεκινήσει σύντομα.

Πλέον ήρθε η σειρά της δεύτερης έκδοσης με τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 2,0 λίτρων ισχύος 365 ίππων με προέλευση την AMG η οποία θα δώσει το παρών στο Goodwood, επιχειρώντας μάλιστα την διάσημη ανάβαση του 1,6 μιλίου. Σύμφωνα με τις συστάσεις, ο συγκεκριμένος κινητήρας θα εξασφαλίζει στην Emira τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-96 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 290 χλμ./ώρα.

Ως υπενθύμιση η V6 έκδοση υπόσχεται επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα στην παραλλαγή με το μηχανικό κιβώτιο και σε 4,6 δευτερόλεπτα για την αυτόματη έκδοση.

Εκτός από την Emira, το παρών στο Goodwood θα δώσουν οι ηλεκτροκίνητες Eletre και Evija οι οποίες ακριβώς λόγω της τεχνολογίας τους εκπροσωπούν το μέλλον της Lotus που προδιαγράφεται αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επόμενο σταθμό σε αυτό το μέλλον θα αποτελέσει ένα τετράθυρο μοντέλο το οποίο προς το παρόν κωδικοποιείται ως Type 133 και το οποίο θα μοιραστεί πολλά κοινά στοιχεία με το SUV Eletre υποσχόμενο ισχύ που θα ξεπερνά τους 900 ίππους στην ισχυρότερη R διαμόρφωσή του.