Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Μια Εδέμ με χαμηλό ενοίκιο» από τη Σίλια Κατράλη

«Μια Εδέμ με χαμηλό ενοίκιο» από τη Σίλια Κατράλη

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό της album

Δρα μεταξύ μουσικής και υποκριτικής. Παίζει, τραγουδά, σκηνοθετεί, γράφει θεaτρικά έργα, μυθιστορήματα και φυσικά στίχους. Ο λόγος για την Σίλια Κατράλη. Από το καλοκαίρι του 2020 που πρωτοεμφανίστηκε με το πρώτο της single «Κρίνα Λευκά», τα βήματα είναι γοργά και ανοδικά.  Ξεχώρισε με τη διασκευή του «Χαμογέλα» από το πρώτο της album με τίτλο «Ελεύθερο Κάμπινγκ» και το videoclip της Έφης Γούση με την οποία έδεσαν απόλυτα και υπογράφει τα περισσότερα videoclip της.

Τα επόμενα singles της απέδειξαν ότι απέμεινε απόλυτα συνεπής στο στυλ και την αισθητική της.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό της album με τίτλο «Μια Εδέμ με χαμηλό ενοίκιο» το οποίο στάθηκε η κατάλληλη αφορμή για να βουτήξουμε πιο βαθιά στον μαγικό κόσμο της Σίλιας Κατραλή.

«Μια Εδέμ με χαμηλό ενοίκιο» Πώς προέκυψε ο τίτλος του άλμπουμ; 

Το άλμπουμ πήρε το όνομα του ομώνυμου τραγουδιού. Είχα την πεποίθηση ότι ο τίτλος αυτός και το τραγούδι  μουσικά και στιχουργικά, στο σύνολό του περικλείει το νόημα αυτού του άλμπουμ.

Είναι αυτό ένα άλμπουμ περισσότερο ώριμο από το «Ελεύθερο κάμπινγκ»; 

Είναι ένα άλμπουμ περισσότερο εγώ από ότι το κάμπινγκ. Σαφώς κατασταλαγμένο και πιο ώριμο στο σύνολο του. Νομίζω είναι μια φυσική και αβίαστη εξέλιξη του προηγούμενου. Ήρθε την ώρα που έπρεπε με τον τρόπο που έπρεπε.

Πως αντιμετωπίζεις την κυκλοφορία ενός άλμπουμ σήμερα; Τι περιμένεις από αυτό; 

Βασικά κυρίως τίποτα και ίσως όλα. Νομίζω πως αφήνω τα πράγματα να κυλήσουν με το χρόνο τους. Δεν θα αλλάξει τον κόσμο ένα ακόμη άλμπουμ, μια μουσική κυκλοφορία. Κανείς δεν νομίζω πως πιστεύει κάτι τέτοιο. Ωστόσο απλώς επανατοποθετούμαι στο χώρο τον αβέβαιο και ανυπεράσπιστο κι ο χώρος με τη σειρά του επανατοποθετείται γύρω μου παίρνοντας διάφορες νέες μορφές και υποστάσεις. Αν καμία φορά τυχαίνει κάποιος εξωτερικός παρατηρητής να δει τον εαυτό του ή ένα κομμάτι του εαυτού του μέσα σε αυτές τις μορφές είναι σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη. Σε κάθε περίπτωση, είμαι έτοιμη να εκπλαγώ ευχάριστα ό,τι και αν συμβεί.

Πώς ήταν η εμπειρία σου ως ηθοποιός στη σειρά «Ο παράδεισος των κύριων»; 

Είναι μια πολύ όμορφη συνεργασία. Μια δουλειά στημένη κινηματογραφικά και πλαισιωμένη από πάρα πολύ εργατικά και «συγκεντρωμένα» μέρη. Δημιουργείται ένα όλον άρτιο με αυτό τον τρόπο. Νομίζω πως έχω μια πολύ γεμάτη εμπειρία από αυτό.

Όλα ξεκινούν από τη στιχουργική σου μάτια στα πράγματα. Από που αντλείς αυτή την έμπνευση; 

Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα με την οποία παρακολουθώ την εκάστοτε συνθήκη. Θέλω να πω, βλέπουμε όλοι το ίδιο πράγμα και αυτό που αλλάζει είναι το ζουμ στο φακό μας. Ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο τα αντιλαμβανόμαστε. Νομίζω πως ο δικός μου φακός εστιάζει σε πράγματα μικρότερα ή αν θες λιγότερο αισθητά μέσα στο κάδρο. Αν μιλάμε για μια παρέα ανθρώπων που αλληλεπιδρά σε μια πλατεία κι ένα πουλί που στέκεται για λίγο κι ύστερα ανοίγει τα φτερά του και χάνεται, μάλλον αυτό που θα με συγκινήσει και με το οποίο θα ασχοληθώ εκτενώς είναι το πουλί. Δε νομίζω πως η έμπνευση σε ρωτάει. Κυλάει και κυλάς μαζί της. Κι όλοι οι συνεπιβάτες ευπρόσδεκτοι.

Παρακολουθείς τις νέες κυκλοφορίες ανά τον κόσμο; Επηρεάζεσαι καλλιτεχνικά από αυτές; 

Τα ακούσματα μας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σαφώς μας επηρεάζουν. Παρακολουθώ περισσότερο ό,τι συμβαίνει στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και γύρω γύρω. Υπάρχει τα τελευταία χρόνια μια γενικότερη κινητικότητα στα πράγματα προς μια κατεύθυνση που μοιάζει κι η ίδια να μην ξέρει ακριβώς το δρόμο της ωστόσο αυτό φαντάζει τρομερά ενδιαφέρον όταν μιλάμε για μουσική.

Το φετινό καλοκαίρι κυλάει πλούσιο συναυλιακά πώς νιώθεις γι αυτό;

Νομίζω ήταν μια συνθήκη που την περιμέναμε – ίσως τη θέσαμε και στον εαυτό μας- από τη στιγμή που το νέο άλμπουμ κυκλοφόρησε λίγο πριν το μεγάλο καλοκαίρι. Έχω μια πολύ όμορφη αίσθηση για όλο αυτό και κυρίως για τις συναυλίες που έχουμε κάνει τελευταία σε πιο ανοιχτούς χώρους που χαρακτηρίζονται από την απουσία τοίχων. Αυτό νομίζω είναι το vibe αυτού του καλοκαιριού. Έχει πολύ ενδιαφέρον και είναι μια πρωτόγνωρη συνθήκη για μένα διαφορετική από αυτή του «ανοιχτού θεάτρου».

Ετοιμάζεις κάτι άλλο μουσικά αυτή τη περίοδο;

Νομίζω πως χρειάζομαι λίγο χρόνο κι εγώ να αφουγκραστώ τον απόηχο της Εδέμ. Δεν έχω σκοπό να βιαστώ να κάνω κάποια κυκλοφορία. Νομίζω πως τώρα είναι μια στιγμή να ακούσω και όχι να πω πράγματα. Επίσης είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που συμβαίνει στις εμφανίσεις μας. Θα ήθελα να το αφήσω να συμβεί, να ταξιδέψω μαζί του, να με πάει και να το πάω κάπου. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να πάρουν το χρόνο τους να ωριμάσουν και να λειτουργήσουν.

Only in

Πώς η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την έλλειψη προσιτής στέγης για νέους

Η στεγαστική κρίση που πλήττει τους νέους γίνεται «εργαλείο» στα χέρια λαϊκιστών ηγετών. Υπόσχονται λύσεις, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να ενοχοποιούν τους μετανάστες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024