Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαϊκή βοήθεια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ευρωπαϊκή βοήθεια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Σε πέντε ευρωπαϊκά προγράμματα δήλωσε συμμετοχή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην υλοποίηση πέντε νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μετά την έγκρισή τους από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, προχωρά την επόμενη περίοδο στην υλοποίηση των ακόλουθων ευρωπαϊκών προγραμμάτων:

  • Πρόγραμμα για τις πολιτικές εξόρυξης και ανθεκτικότητας πρώτων υλών κρίσιμης σημασίας, προϋπολογισμού 287.766 ευρώ. Το έργο ενώνει 8 διαφορετικούς οργανισμούς από 6 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Δανία, Γαλλία, Ρουμανία, Σλοβενία).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι στόχοι, οι υποχρεώσεις και οι στρατηγικές υλοποίησης του προγράμματος με σκοπό την βελτίωση των πολιτικών που σχετίζονται με την εξόρυξη και την διαχείριση κρίσιμων πρώτων υλών, με χρονικό ορίζοντα τα επόμενα 4 χρόνια.

  • Πρόγραμμα για την υποστήριξη των Περιφερειακών αρχών στο ρόλο τους ως διαμεσολαβητές της ενεργειακής κοινότητας μέσω της δημιουργίας ενός One Stop Shop, προϋπολογισμού 108.155 ευρώ.
  • Πρόγραμμα για την εφαρμογή λύσεων που βασίζονται στη φύση με σκοπό την αντιμετώπιση των πολλαπλών κινδύνων από την κλιματική αλλαγή, προϋπολογισμού 121.875 ευρώ.
  • Πρόγραμμα  για το μετριασμό του αντίκτυπου της κλιματικής αλλαγής σε ευάλωτες περιφέρειες της Ν. & Ν.Α. Ευρώπης, προϋπολογισμού 97.750 ευρώ.
  • Πρόγραμμα για λύσεις βασισμένες στη φύση με στόχο την προώθηση της κλιματικής ανθεκτικότητας στην ευρωπαϊκή Μεσόγειο, προϋπολογισμού 153.375 ευρώ.

«Βασική προσδοκία μας από την εφαρμογή των προγραμμάτων είναι η στήριξη κοινωνικών ομάδων ή επαγγελματικών κλάδων, αλλά και η αναζήτηση καινοτόμων λύσεων και πειστικών απαντήσεων σε ζητήματα που μας αφορούν όλους, όπως το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024