Η ιστορική συμφωνία που μπορεί να αλλάξει το μπάσκετ
Τι μπορεί να αλλάξει με τη συμφωνία FIBA - Euroleague
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Τα νέα από το μέτωπο FIBA – Euroleague είναι ευχάριστα: στο εξής δεν θα υπάρχουν άλλες ημερολογιακές συμπτώσεις στο μπάσκετ και αυτό γίνεται κυρίως για τα προσεχή «παράθυρα» του Φεβρουαρίου. Πάει να πει, ότι στις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων δεν θα «πέφτουν» πάνω και ματς της Ευρωλίγκας.
Οι δύο μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί αυτή την ώρα μοιάζει να «ενώνουν τα χέρια» για να αποφύγουν καταστάσεις στις οποίες υπήρχαν παίκτες που δεν αγωνίζονταν με τις εθνικές ομάδες και άρα το προϊόν υποβαθμιζόταν σε μεγάλο βαθμό.
Θα έλεγε κάποιος πως υφίσταται συμφωνία ώστε να σταματήσουν οι …ημερολογιακές συγκρούσεις. Αρα, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, οι ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, κανονικά θα παίζουν με τα αστέρια τους όπως αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο, αλλά παράλληλα θα δίνουν τους διεθνείς στις εθνικές ομάδες και δεν θα αγωνίζονται εκεί παίκτες «δεύτερης ταχύτητας» που κατά τα τελικά του Παγκοσμίου ή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, εξαφανίζονται.
Κατά συνέπεια, ανεβαίνει το πρεστίζ των προκριματικών και των «παραθύρων», χάνεται όμως η δυνατότητα των νέων παικτών να δείξουν την αξία τους.
Αν κοιτάξει κάποιος περισσότερο τη «μεγάλη εικόνα», αντιλαμβάνεται και πως στο εξωτερικό υπήρχαν ζητήματα που έπρεπε να λυθούν. Για παράδειγμα, ο Σέρχιο Σκαριόλο τη μία ημέρα ήταν στον πάγκο της Βίρτους Μπολόνια στην Ευρωλίγκα και την επομένη αναλάμβανε να κουτσάρει την Εθνική ομάδα της Ισπανίας!
Επιπλέον, η FIBA ανακοίνωσε τη …μετεγκατάσταση ενός παραθύρου από τον Νοέμβριο του 2022 στον Φεβρουάριο του 2023. Στην ανακοίνωση, FIBA και Euroleague αναφέρουν ότι «η βούληση είναι να υπάρξει μια κοινή γραμμή».
Ωστόσο , και μάλλον εδώ είναι το ζουμί, αναμένεται να συνεχίσουν τις συζητήσεις κατά τους επόμενους 12 μήνες ώστε να καταλήξουν από κοινού σε αποδεκτές λύσεις για το καλό του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου μπάσκετ.
Φυσικά, δεν έχουμε να κάνουμε με το φινάλε των «παραθύρων», καθώς είναι μια μέθοδος που έχει συμφωνηθεί με τις διεθνείς ομοσπονδίες για την προώθηση των εθνικών ομάδων. Αυτά αξιολογούνται ως θετικά. Αρκεί να λαμβάνουν μέρος οι καλύτεροι παίκτες, οι καλύτεροι διαθέσιμοι.
Ισως το δούμε. Και αν συμβεί αυτό, τότε θα είναι και ξεκούραστοι και όχι …ξεζουμισμένοι!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις