Λέσλι Βαν Χάουτεν: Αποφυλακίστηκε η ακόλουθoς του Τσάρλς Μάνσον μετά από 53 χρόνια– Ο ρόλος της στην αίρεση
Η Λέσλι Βαν Χάουτεν, πρώην οπαδός του διαβόητου ηγέτη αίρεσης Τσάρλς Μάνσον, αφέθηκε ελεύθερη μετά από 53 χρόνια στη φυλακή για τη συμμετοχή της στις δολοφονίες του 1969.
Η ιστορία του Τσάρλς Μάνσον και της αίρεσής του είναι αρκετά γνωστή. Κυρίως διότι υπήρξαν υπαίτιοι για ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα του Χόλυγουντ.
Το 1969 ο Τσάρλς Μάνσον και οι οπαδοί της αίρεσής του προχώρησαν σε μία σειρά δολοφονιών ανάμεσά τους και η δολοφονία της ηθοποιού Σάρον Τέιτ, η αγριότητα της οποίας σόκαρε τόσο την Αμερική όσο και ολόκληρο τον κόσμο.
Η αποφυλάκιση
Η Λέσλι Βαν Χάουτεν ήταν μόλις 19 ετών όταν γνώρισε τον Μάνσον και εντάχθηκε στη δολοφονική αίρεση που ονομάστηκε «οικογένεια Μάνσον».
Καταδικάστηκε για τη συμμετοχή της στις δολοφονίες του Λένο ΛαΜπιάνκα, παντοπώλη στο Λος Άντζελες, και της συζύγου του, Ρόζμαρι.
53 χρόνια μετά τη καταδίκη της, η 73χρονη πλέον Λέσλι Βαν Χάουτεν, αποφυλακίστηκε την Τρίτη και πλέον, βρίσκεται σε μια μεταβατική δομή στέγασης.
Πέντε προηγούμενες αιτήσεις για την αποφυλάκισή της είχαν μπλοκαριστεί από τους κυβερνήτες της Καλιφόρνια. Αυτή η απόφαση ανατράπηκε αργότερα από το πολιτειακό εφετείο.
Το δικαστήριο σημείωσε τα επιτεύγματά της «πίσω από τα σίδερα». Μεταξύ των οποίων ήταν η εργασία της ως καθηγήτρια, η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στις ανθρωπιστικές επιστήμες και η συμμετοχή της σε διάφορα προγράμματα ψυχικής υγείας και αυτοβοήθειας.
Σε επανειλημμένες ακροάσεις αναστολής, η Λέσλι εξέφρασε τη λύπη της για το ρόλο της στους φόνους, αναγνωρίζοντας αργότερα ότι είχε αφήσει τον Μάνσον να εξουδετερώσει την «ατομική της σκέψη».
Η Λέσλι Βαν Χάουτεν ήταν η νεότερη οπαδός του Μάνσον που καταδικάστηκε για φόνο.
Η «οικογένεια Μάνσον»
Η «Οικογένεια» Μάνσον – όπως αποκαλούνταν η αίρεση – ήταν μια ομάδα περίπου 100 οπαδών του Μάνσον. Όλοι μοιράζονταν το πάθος του για έναν αντισυμβατικό τρόπο ζωής και τη συνήθη χρήση παραισθησιογόνων ναρκωτικών, όπως το LSD και τα μανιτάρια.
Ζούσαν όλοι μαζί σε ένα ερημικό ράντσο και ο Μάνσον άσκησε πλήρη κυριαρχία στην ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν να πιστεύουν, χωρίς αμφιβολία, τους ισχυρισμούς του ότι ήταν ο Ιησούς και τις προφητείες του για έναν φυλετικό πόλεμο.
Η «οικογένεια Μάνσον» πιστεύεται ότι διέπραξε περίπου 35 φόνους. Οι περισσότερες από τις υποθέσεις τους δεν δικάστηκαν ποτέ, εν μέρει λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Οι δολοφονίες ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 1969.
Οι δολοφονίες και ο ρόλος της Λέρλι Βαν Χάουτεν
Ο Μάνσον συγκέντρωσε μια ομάδα από τους πιο πιστούς οπαδούς της «Οικογένειας» του για να πραγματοποιήσει τη σφαγή στην ελίτ του Χόλιγουντ. Ενώ ο ίδιος δεν συμμετείχε στις πραγματικές δολοφονίες, οδήγησε τέσσερις από τους πιο υπάκουους οπαδούς στο σπίτι του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι.
Ο Πολάνσκι έλειπε και η έγκυος σύζυγός του Σάρον Τέιτ βρισκόταν στο σπίτι με 3 φίλους της. Όλοι δολοφονήθηκαν βάναυσα, ενώ η Τέιτ μαχαιρώθηκε αλύπητα στο στομάχι την ώρα που παρακαλούσε για τη ζωή του αγέννητου παιδιού της.
Η Λέσλι Βαν Χάουτεν δεν συμμετείχε σε αυτές τι δολοφονίες αλλά την επόμενη μέρα, ο Μάνσον πήγε τα μέλη της οικογένειας σε μία άλλη βίλα.
Εκεί δολοφόνησαν τον Λένο ΛαΜπιάνκα, παντοπώλη στο Λος Άντζελες, και τη σύζυγό του, Ρόζμαρι. Το ζευγάρι μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ενώ η λέξη «πόλεμος» χαράχτηκε στο στομάχι του άνδρα.
Η καταδίκη
Ο Μάνσον και η οικογένειά του δεν συνελήφθησαν αρχικά για τις δολοφονίες αλλά για βανδαλισμό ενός πάρκου.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Μάνσον απολάμβανε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και εμφανίστηκε με ένα Χ σκαλισμένο στο μέτωπό του. Μερικοί από τους οπαδούς του αντέγραψαν την πράξη και ξύρισαν τα κεφάλια τους.
Στις 25 Ιανουαρίου 1971, ο Μάνσον καταδικάστηκε για φόνο πρώτου βαθμού και καταδικάστηκε σε θάνατο. Αυτό μετατράπηκε αυτόματα σε ισόβια κάθειρξη αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια ακύρωσε όλες τις θανατικές ποινές πριν από το 1972.
Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και πέρασε τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα μέχρι το θάνατο του το 2017.
Η Λέσλι Βαν Χάουτεν αρχικά καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά η ποινή της μειώθηκε σε ισόβια κάθειρξη όταν η θανατική ποινή τέθηκε εκτός νόμου στην Καλιφόρνια.
Στην αρχή δεν έδειχνε μεταμέλεια αλλά χρόνια αργότερα δήλωσε ότι μετάνιωσε για τη συμμετοχή της στους φόνους και ότι ήταν ψυχικά άρρωστη, κατάσταση που επιδεινώθηκε από τη χρήση LSD.
- Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ – Για εγκλήματα πολέμου
- Αμηχανία Μαξίμου για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί κρυπτόμενων υπουργών (;)- Πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη με Δένδια
- Φάμελλος: Να παραδώσουν την έδρα τους Τζάκρη και Πούλου – Η ιστορία θα κρίνει την επιλογή τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις