Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, σχολίασε με αιχμές, στο ACTION 24, τη «πολυδιάστατη εκσυγχρονιστική πρόσοψη της κυβέρνησης, η οποία έχει ήδη πληγεί και με τα δύο αδειάσματα των υπουργών μέσα σε λίγες ημέρες», όπως είπε, ενώ επισήμανε ότι «δεν ακούσαμε τίποτα από τον κ. πρωθυπουργό στη Βουλή για την πρόταση-πρόκληση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του Ν. Ανδρουλάκη, για την εισαγωγή διεθνούς διαγωνισμού για τις διοικήσεις των οργανισμών και των δημοσίων νοσοκομείων».

«Άρα έχουμε νέες κομματικές τοποθετήσεις ante portas από τη ΝΔ. Αυτή είναι η… πολυδιάστατη εκσυγχρονιστική πολιτική του κ. Μητσοτάκη», σύμφωνα με τον Δημήτρη Μάντζο.

Σχετικά με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ξεκαθάρισε ότι στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «είμαστε αξιακά, διαχρονικά και σταθερά υπέρ της διευκόλυνσης της ψήφου των εκτός Ελλάδος εκλογέων». Πρόσθεσε, ωστόσο, την έλλειψη διαβούλευσης στο πλαίσιο διακομματικής επιτροπής, τονίζοντας ότι «θα έπρεπε να αξιολογήσουμε τη ρύθμιση και να διαβουλευτούμε. Αυτή η βιασύνη και ο ζήλος την επαύριον των εκλογών και τέσσερα χρόνια πριν από τις επόμενες εκλογές, χωρίς διαβούλευση, μας προβληματίζει, διότι ακυρώνεται η κριτική τοποθέτηση των κομμάτων», είπε ο κ. Μάντζος.

«Η κυβέρνηση να δίνει το παράδειγμα»

Τόνισε ότι «στα πολιτειακά ζητήματα θα πρέπει πρώτη η κυβέρνηση να δίνει το παράδειγμα. Διότι δεν είναι πρότυπη κοινοβουλευτική διαδικασία να μην έχει προηγηθεί διαβούλευση. Το 2019 κάναμε μία πολύ παραγωγική διαδικασία συζήτησης. Από τότε έχουν διεξαχθεί δύο εκλογικές αναμετρήσεις και έχουν διαγνωστεί προβλήματα που αφορούν ακόμη και στον εκλογικό κατάλογο».

«Το Σύνταγμα αξιώνει 200 ψήφους. Δεν το αξιώνει απλώς για να μετρηθούμε, να ομαδοποιηθούμε και να βγάλουμε τίτλους εφημερίδων. Το αξιώνει για να έχουμε μία πραγματική συνδιαμόρφωση πολιτικών θέσεων. Εμείς είμαστε πάντοτε θετικοί στις συναινέσεις. Αλλά οι συναινέσεις ούτε επιβάλλονται, ούτε εκβιάζονται. Οι συναινέσεις οικοδομούνται», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά με την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε πως η κατάσταση «δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα, διότι μία εμβληματική μεταρρύθμιση όπως μας την παρουσίαζε με τυμπανοκρουσίες η Νέα Δημοκρατία, αποδείχθηκε μία μεταρρυθμιστική φούσκα».

Επισήμανε τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όταν εξ αρχής, το 2019, υποστήριξε ότι θα πρέπει να είναι ευθύνη των πρυτανικών αρχών και της πανεπιστημιακής κοινότητας η φύλαξη των πανεπιστημίων και να υπάρχει επέμβαση της Αστυνομίας, όταν και όποτε χρειάζεται, όπως συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

« Αντ’ αυτού, τα τελευταία χρόνια είδαμε μία δήθεν μεταρρυθμιστική επικοινωνιακή εκστρατεία από τη ΝΔ».

«Μιλάμε, τελικά, για ειδικούς φρουρούς οι οποίοι μπορεί να είναι πάνω σε άλογα, μπορεί να είναι πεζοί, μπορεί κάθε πανεπιστήμιο να αποκτήσει και έναν στάβλο. Αυτά είναι για κλάματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ