Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
2o Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου: «Στον Πολιτισμό του αύριο με την αύρα του χθες»

2o Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου: «Στον Πολιτισμό του αύριο με την αύρα του χθες»

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αναδειχθούν και να προβληθούν οι ομορφιές του νησιού και τα μοναδικά, στον κόσμο, αρχιτεκτονικά της μνημεία.

Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου άνοιξε με επιτυχία τα φτερά του για πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι και όλα είναι έτοιμα για να ακολουθήσει το δεύτερο.

Με αίσθημα σεβασμού και θαυμασμού για τον Πολιτισμό του νησιού, την ιστορία, τις παραδόσεις του και ατενίζοντας το μέλλον και τις προοπτικές του η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τα «Πολιτιστικά Δρώμενα Χίου και το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ» επιδιώκει όχι μόνο να ταξιδέψει τους θεατές του αλλά και να ενώσει αξίες, έργα, ιστορία και καινοτόμες ιδέες  μέσα από πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, που παρουσιάζονται από διεθνείς προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Πρόκειται για μια προσπάθεια, ένα όραμα, μία ευχή η Χίος, που ενέπνευσε την παγκόσμια κοινότητα με τον μοναδικό πίνακα του Ντελακρουά, να ακτινοβολήσει και πάλι στο παγκόσμιο στερέωμα με τη μοναδικότητα της, τη νοσταλγική αύρα του χθες και τις προοπτικές του μέλλοντος.

Οι βραβεύσεις

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Athens Marriott πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, με σκοπό να τιμηθούν οι συντελεστές του 1ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, Γιάννης Μετζικώφ (σκηνογράφος, ενδυματολόγος, ζωγράφος), Αντώνης Λουδάρος (ηθοποιός, σκηνοθέτης), Ειρήνη Νικολοπούλου (δημοσιογράφος) και Λάσκαρης Βαλαμβάνης (σχεδιαστής μόδας).

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Φαίη Σκορδά.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, ενώ επιστολή έστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας.

Στο βήμα για χαιρετισμό επίσης βρέθηκαν ο καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αθηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης, η κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου Μαρία Λεκάκου, ο  διευθυντής του εικαστικού προγράμματος του Ιδρύματος Β.Μ. Θεοχαράκη θεωρητικός και κριτικός της τέχνης Τάκης Μαυρωτάς, ο Μιχάλης Μόσχος, η Υρώ Μανέ, η παραολυμπιονίκης Κέλλυ Λουφάκη, ο επιχειρηματίας Πολ Ευμορφίδης και η πρέσβειρα γαστρονομίας Β. Αιγαίου Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Τις ομιλίες συντόνισε η δημοσιογράφος Γωγώ Αυγερινοπούλου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τιμητική διάκριση στην Χιώτισσα επιχειρηματία Ευγενία Χανδρή για την πολύτιμη προσφορά της στο νησί.

Sports in

Πρεμιέρα στον «κόκκινο» Βόλο για τον Ολυμπιακό – Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ

Ο Βόλος υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 20:00, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη Super League και αναμένονται χιλιάδες οπαδοί των Πειραιωτών στο Πανθεσσαλικό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024