Με μία λιτή δήλωση απαγγέλοντας στίχους από το τραγούδι του, «Άγγιγμα Ψυχής» αποχώρησε από το υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου ο τραγουδιστής, Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Λίγες ημέρες μετά την επιστολή παραίτησής του στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και μόλις 4,5 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υφυπουργείο Πολιτισμού.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αφού πρώτα ευχαρίστησε από καρδιάς του συνεργάτες του στο υφυπουργείο αλλά και τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, απευθύνθηκε στον κόσμο της Κύπρου για την αγάπη του, κλέβοντας την παράσταση με τον τρόπο που επέλεξε να το κάνει.

«Υπόσχομαι στην Κύπρο ότι πάντα θα μιλώ με προσευχές για σένα μάγισσά μου, όσο κεντάς τις ενοχές, κέντημα στην καρδιά μου», είπε ο τέως υφυπουργός Πολιτισμού.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης απευθυνόμενος στη διάδοχό του, Βασιλική Κασσιανίδου, έκλεισε με ένα απόφθεγμα του Νίκου Καζαντζάκη. «Έχετε τα πινέλα, έχετε τα χρώματα ζωγραφίστε έναν κόσμο όμορφο και μπείτε μέσα… ας βαπτιστούμε όλοι σε μια νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ», είπε σύμφωνα με το sigmalive.com

«Έδωσε όλη του την ψυχή»

Από την πλευρά της, η νέα υφυπουργός Πολιτισμού, Βασιλική Κασσιανίδου, δήλωσε πως στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η ανάδειξη του πολιτισμού μας, σημειώνοντας παράλληλα ότι μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε εάν εργαστούμε όλοι μαζί.

Παράλληλα, η κυρία Κασσιανίδου ευχαρίστησε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για όλη τη δουλειά που έχει κάνει αυτούς τους μήνες, προσθέτοντας ότι «έδωσε όλη του την ψυχή» και ότι εργάστηκε σκληρά για το υφυπουργείο Πολιτισμού. Ακόμη, σημείωσε ότι ο προκάτοχός της ήδη έχει δρομολογήσει πολλά πράγματα.

Απευθυνόμενη στους λειτουργούς του υ6φυπουργείου, τούς έδωσε την υπόσχεση ότι θα δουλέψει σκληρά μαζί τους.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει βάλει ως στόχο να αναδείξει τον πολιτισμό μας, από τον νεότερο μέχρι τον αρχαιότερο, να τον εκμεταλλευτούμε όσο δεν τον έχουμε εκμεταλλευτεί σωστά μέχρι τώρα, να τον αναδείξουμε», τόνισε η νέα Υφυπουργός. «Νομίζω ότι μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε εάν εργαστούμε όλοι μαζί ως μια μεγάλη οικογένεια», είπε ακόμα.

«Κάνουμε ένα καινούργιο βήμα, αλλά ελπίζω ότι έχουμε δίπλα μας τον υφυπουργό που φεύγει», είπε η κυρία Κασσιανίδου, επικαλούμενη την εμπειρία που αποκόμισε ο κ. Χατζηγιάννης στο υφυπουργείο Πολιτισμού καθώς και την «πολύ μεγάλη» προσφορά του στον πολιτισμό πριν αναλάβει χρέη υφυπουργού.