Χόλιγουντ: Συνεχίζεται η απεργία των ηθοποιών – Συμμετέχουν και κορυφαία ονόματα
Ήταν το 1960 όταν το Σωματείο των Ηθοποιών του Χόλιγουντ με επικεφαλής τον Ρόναλντ Ρέιγκαν και το Συνδικάτο των Σεναριογράφων κατέβαιναν σε απεργία που κράτησε 10 εβδομάδες.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Διαδηλώσεις στο Χόλιγουντ κάνουν οι Αμερικανοί ηθοποιοί που ξεκίνησαν απεργία διαρκείας μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με τους παραγωγούς για τις αμοιβές και την προστασία των δικαιωμάτων τους.
Ήταν το 1960 όταν το Σωματείο των Ηθοποιών του Χόλιγουντ με επικεφαλής τον Ρόναλντ Ρέιγκαν και το Συνδικάτο των Σεναριογράφων κατέβαιναν σε απεργία που κράτησε 10 εβδομάδες.
Συμμετέχουν κορυφαία ονόματα
Από χθες 160.000 ηθοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους συγγραφείς που σταμάτησαν να γράφουν από τις 2 Μαΐου. Στην απεργία συμμετέχουν και κορυφαία ονόματα της Μέκκας του Κινηματογράφου που ζητούν δίκαιες αμοιβές για τους λιγότερο γνωστούς συναδέλφους τους.
«Είμαι εδώ γιατί είμαι στο σωματείο. Επίσης είμαι εδώ λόγω του συνδικάτου των συγγραφέων και επειδή η εταιρική απληστία που έχουν δείξει τα στούντιο, έχει κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων. Και το streaming των ταινιών όπως και αυτό της τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να αντιμετωπιστούν τώρα», δήλωσε η Σούζαν Σάραντον.
Σε γενικότερο πλαίσιο, οι διεκδικήσεις των ηθοποιών περιλαμβάνουν καλύτερο καταμερισμό των κερδών, καλύτερες εργασιακές συνθήκες, φρένο στο streaming των ταινιών χωρίς να αμείβονται οι ηθοποιοί, αλλά και εγγυήσεις ότι στο μέλλον δεν θα αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη.
Η Φραν Ντρέσερ, η πρόεδρος της Ένωσης Ηθοποιών και γνωστή από τον ρόλο της στην αμερικανική σειρά Νταντά, ήταν καταπέλτης στις δηλώσεις της.
«Είναι επικίνδυνο σε μια γεμάτη κινδύνους εποχή και μια πραγματική δυστοπία αν οι μεγάλες επιχειρήσεις πιστεύουν ότι μπορούν να απολύσουν ανθρώπους και να τους αντικαταστήσουν με την τεχνητή νοημοσύνη. Είναι επικίνδυνο και χωρίς σκέψη ή συνείδηση».
Η απεργία των ηθοποιών παγώνει ακόμη και τις παραγωγές που είναι έτοιμες να προβληθούν στις αίθουσες αφού οι πρωταγωνιστές δεν θα προωθήσουν τις ταινίες.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις