Twitter: Τα έσοδα μειώθηκαν στο μισό μετά την εξαγορά από τον Μασκ
Οι δραστικές περικοπές στα έξοδα φαίνεται πως δεν είναι αρκετές για τη σωτηρία της πλατφόρμας, μετά τη μαζική φυγή των διαφημιστών.
- Συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα - Ζητούν «επαρκείς συντάξεις και αξιοπρεπή διαβίωση»
- ΠΑΣΟΚ: Οι άξονες και η τακτική στη μάχη με τη ΝΔ – Τα ονόματα για τον επιπλέον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο
- Κόντρες και ειρωνίες στη Βουλή: «Αραιώσατε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ…»
- Δεκάδες νεκρά ποντίκια γέμισε το λιμάνι στο Ηράκλειο - Μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους
Ο ισολογισμός της Twitter Inc. παραμένει αρνητικός με τα διαφημιστικά έσοδα να έχουν μειωθεί κατά 50%, παραδέχεται ο Έλον Μασκ λίγους μήνες αφότου εξαγόρασε την πλατφόρμα για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα νούμερα όπως φαίνεται διαψεύδουν τις προσδοκίες του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου, ο οποίος προέβλεπε τον Μάρτιο ότι το Twitter θα είχε γίνει και πάλι κερδοφόρο μέχρι τον Ιούνιο.
«Πρέπει να φτάσουμε σε θετική ταμειακή ροή πριν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε οτιδήποτε άλλο» έγραψε ο Μασκ απαντώντας σε tweet που πρότεινε ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας.
Σε άλλη ανάρτησή του την Κυριακή, εκτίμησε ότι «ο Ιούλιος είναι κάπως πιο υποσχόμενος» για αύξηση των εσόδων.
Τα τιτιβίσματά του επιβεβαιώνουν ότι οι δραστικές περικοπές στα έξοδα δεν είναι αρκετές για τη σωτηρία της πλατφόρμας.
Αιτία της πτώσης φαίνεται πως είναι η αποδυνάμωση των ελέγχων για ακατάλληλο περιεχόμενο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση εταιρειών που δεν ήθελαν οι διαφημίσεις τους να εμφανίζονται δίπλα σε ακατάλληλες αναρτήσεις.
Παράλληλα, το Twitter επιβαρύνεται με τόκους 1,5 δισ. τον χρόνο λόγω των δανείων που έλαβε ο Μασκ για να ολοκληρώσει την εξαγορά της εταιρείας τον περασμένο Οκτώβριο.
Τα έξοδα πέρα από τις αποπληρωμές δανείων μειώθηκαν στα 1,5 δισ. δολάρια το 2023, ένατι πρόβλεψης 4,5 δισ., μετά την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων και τη μείωση του λειτουργικού κόστους, είχε αναφέρει παλαιότερα ο Μασκ.
Παραμένει ασαφές ποιο χρονικό διάστημα αφορά η μείωση των εσόδων στο μισό. Ο ιδιοκτήτης είχε προηγουμένως δηλώσει πως η εταιρεία θα έχει φέτος έσοδα 3 δισ. δολαρίων, έναντι 5,1 δισ. το 2021.
Εκτός από τις οικονομικές πιέσεις, το Twitter έχει τώρα να αντιμετωπίσει και τον ανταγωνισμό του Threads της Meta, το οποίο μέσα σε λίγες ημέρες συγκέντρωσε πάνω από 150 εκατομμύρια χρήστες.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις