Ένα νέο πρόγραμμα για την υποστήριξη της νεολαίας και της αθλητικής απασχόλησης των εφήβων ήταν το κεντρικό θέμα των συνομιλιών της Δευτέρας (17/7) μεταξύ του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Νικολάι Ντένκοφ, του πρώην άσου του Ολυμπιακού και νυν ΝΒΑερ, Σάσα Βεζένκοφ, και του υπουργού Αθλητισμού της χώρας, Ντίμιταρ Ιλίεφ.

«Είστε έμπνευση για όλους τους Βούλγαρους. Είμαι πεπεισμένος ότι η επιτυχία σας θα αποτελέσει κίνητρο για τα παιδιά μας να αρχίσουν να ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό», είπε αρχικά ο Ντένκοφ απευθυνόμενος στον δεύτερο Βούλγαρο αθλητή που θα αγωνιστεί στο ΝΒΑ, με τον Βεζένκοφ να δηλώνει έτοιμος για τη συμμετοχή του στην επερχόμενη εθνική εκστρατεία του υπουργείου Αθλητισμού της χώρας για την προώθηση του αθλητισμού βάσης, στην οποία θα συμμετέχουν ορισμένοι από τους σπουδαίους Βούλγαρους αθλητές.

Ο πρωθυπουργός απένειμε στον Βεζένκοφ τιμητική πλακέτα για την ιδιαίτερη προσφορά του στον βουλγαρικό αθλητισμό, ενώ ο μπασκετμπολίστας του χάρισε τη φανέλα του με το νούμερο 41, με την οποία αγωνίζεται στην Εθνική Ομάδα της Βουλγαρίας.