Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Get Ready… Set… GoProtein

Get Ready… Set… GoProtein

Αθλητές και workaholics, μικροί και μεγάλοι, «στον όγκο» ή στην προσπάθεια να αδυνατίσουμε, όλοι έχουμε ανάγκη από μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες. Μάθε γιατί και ανακάλυψε τους πιο λαχταριστούς τρόπους να προσθέσεις στο καθημερινό σου μενού πιάτα γεμάτα ενέργεια.

I. No protein no gain:
Είτε είσαι αθλητής, είτε στην κίνηση όλη μέρα, είτε θέλεις να αποκτήσεις όγκο ή να αδυνατίσεις χρειάζεσαι μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες.

Τα τελευταία πολλά χρόνια ακούμε πολλά και διάφορα που έχουν να κάνουν με τη σωστή διατροφή, για την κατανάλωση ή μη σκευασμάτων, για πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, για περιορισμό των λιπαρών και αποφυγή της ζάχαρης και πολλά σχετικά που όλα όμως καταλήγουν στο εξής: ο άνθρωπος έχει ανάγκη από μία ισορροπημένη διατροφή. Ωραία, όλοι συμφωνούν σε αυτό αλλά αυτή η «εμμονή» πολλών και ειδικά όσων αθλούνται με τις πρωτεΐνες γιατί;

Γιατί τελικά χρειαζόμαστε τις πρωτεΐνες;

Οι ανάγκες μας σε πρωτεΐνες καθορίζονται και από τον τρόπο ζωής μας, για αυτό αν είσαι αθλητικός τύπος γνωρίζεις ήδη ότι το σώμα σου χρειάζεται περισσότερη λόγω της ενισχυμένης ανάπτυξης και αποκατάστασης των μυών μετά από μία απαιτητική προπόνηση. Όταν κάνουμε βάρη είτε για αύξηση της μυϊκής μάζας ή για απώλεια λίπους το σώμα μας βρίσκεται σε μία κατάσταση ελεγχόμενου στρες. Το ζορίζουμε γιατί θέλουμε αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει με κάθε είδους άσκηση που κοινό στόχο έχει τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Για αυτό λοιπόν χρειαζόμαστε την πρωτεΐνη και συγκεκριμένα τα αμινοξέα που περιέχονται σε αυτή που συμβάλλουν στη σωματική αποκατάσταση.

Το ερώτημα είναι η ενίσχυση του οργανισμού με πρωτεΐνη να γίνεται πριν ή μετά την άσκηση; Ιδανικά τη χρειαζόμαστε όλη την ημέρα στο πλαίσιο μία ισορροπημένης διατροφής και σίγουρα πριν την προπόνηση, αν θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας σε επίπεδο τόσο fitness, όσο και υγείας. Πριν την άσκηση θα μπορέσουν τα αμινοξέα να κυκλοφορήσουν στο αίμα σου κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση ώστε να βοηθήσουν το σώμα σου να χτίσει αλλά και να αποκαταστήσει την μυϊκή του μάζα.

Για αυτό ανεξάρτητα από το πόσο απαιτητικός είναι ο στόχος άσκησης, ο βασικός στόχος είναι η λήψη αρκετής πρωτεΐνης στην διατροφή μας σε συνολικό επίπεδο μέσα στην ημέρα.

Και πόσο εύκολο είναι να το πετύχω αυτό, όταν φεύγω το πρωί από το σπίτι και γυρίζω το βράδυ; Όταν πάω γυμναστήριο αμέσως μετά το γραφείο; Πόσο εύκολο είναι να λαμβάνω καθημερινά τη σωστή ποσότητα; Σε συνδυασμό με ένα σωστό γεύμα που θα έχεις φροντίσει να πάρεις μαζί σου ή ακόμα και να παραγγείλεις, μπορείς να φτάσεις σε μία ικανοποιητική κατανάλωση πρωτεΐνης και μάλιστα με τον πιο γευστικό τρόπο.

Σκέψου ένα απολαυστικό στραγγιστό γιαούρτι με 0% λιπαρά, 15G πρωτεΐνης και λιγότερες από 100 θερμίδες ανά κύπελλο. Σκέψου Vitaline Go Protein. Πρόκειται για μία ιδανική πρόταση που θα σου χαρίσει ενέργεια, απίθανη γεύση και ευκολία γιατί μπορείς να το καταναλώσεις όποια στιγμή της ημέρας θέλεις, πριν και μετά την προπόνηση, κάθε φορά που έχεις ανάγκη.

Οπότε μία τέτοια πρόταση αποτελεί σίγουρα μία απολαυστική λύση για σένα που γυμνάζεσαι ή για σένα που προσέχεις τι βάζεις στον οργανισμό σου, που επιθυμείς να δημιουργείς διατροφικές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν μέσα στην ημέρα να είσαι δραστήριος και υγιής.

…και όλα αυτά χωρίς να στερείσαι γεύσεις και απόλαυση! Μιλάμε για τρεις μοναδικές επιλογές που δεν θα ξέρεις ποια να διαλέξεις κάθε φορά. Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας σου προτείνω το Βανίλια Μαδαγασκάρης & Cacao Nibs, που είναι ο πιο ελαφρύς τρόπος να απολαύσεις σοκολάτα χωρίς λιπαρά και θερμίδες και φυσικά χωρίς ενοχές. Αν είσαι λάτρης των φρούτων, τότε το Ροδάκινο θα γίνει το αγαπημένο σου, ενώ αν σου αρέσει ένας γευστικός χαμούλης στο γιαούρτι σου τότε το Μπανάνα με Βρώμη, Αμύγδαλο, Σιτάρι και Chia θα σε ενθουσιάσει. Εγώ προσωπικά τα πάω εναλλάξ μέσα στην εβδομάδα, καθότι όλα είναι αφενός πολύ γευστικά και αφετέρου ξέρω ότι είναι μία φοβερή πηγή πρωτεΐνης που θα με βοηθήσει στο καθημερινό τρέξιμο και σε όλα αυτά τα βάρη που καλούμαστε όλοι καθημερινά να σηκώσουμε. Χωρίς λιπαρά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και με 15 γραμμάρια πρωτεΐνης στο κύπελλο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι ημερήσιες θερμίδες που προέρχονται από αυτές πρέπει να είναι σε ποσοστό 10-25%, θερμίδες που δεν τις αποθηκεύει ο οργανισμός μας αλλά τις χρησιμοποιεί ως δομικό στοιχείο για την καλύτερη λειτουργία του.

Ήξερες ότι…

Για μια ισορροπημένη διατροφή οι οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε υδατάνθρακες σε ποσοστό 45-55% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων, λιπαρά σε ποσοστό 20-40% και πρωτεΐνες σε ποσοστό 10-20%. Αυτό πάντα σε συνάρτηση με το φύλο, την ηλικία, το επίπεδο υγείας και τη σωματική μας δραστηριότητα.

Οι άνδρες χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη από τις γυναίκες. Η ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται το άτομο καθορίζεται από το βάρος και την ηλικία του. Σε γενικές γραμμές ένας μέσος άνδρας (βάρους 75 κιλών και ύψους 1,75) με ήπια σωματική δραστηριότητα θα χρειαστεί 60-75 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ μια μέση γυναίκα (βάρους 65 κιλά και ύψους 1,65) χρειάζεται 52-65 γραμμάρια.

ΙΙ. Energy bites και στην καθιστική ζωή;
Όταν ακούμε για πρωτεΐνη, όλοι σκεφτόμαστε την άθληση, τη γράμμωση και τον όγκο. Όμως τα πράγματα δεν είναι ποτέ μονοδιάστατα.

Η καθιστική ζωή χαρακτηρίζει τους περισσότερους εξ ημών καθότι η εργασία από μόνη της συνήθως μας έχει καθήμενους για πολλές ώρες. Η πνευματική εργασία όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει τις ενεργειακές απαιτήσεις της, που πολλές φορές δεν διαφέρουν από αυτές της σωματικής, ειδικά ως προς την ποιότητα και τη συχνότητα των γευμάτων. Σίγουρα δεν χρειάζεται η ίδια ποσότητα θερμίδων σε μία καθιστική καθημερινότητα αλλά ως προς την ποιότητα, αν θέλουμε να είμαστε διαυγείς, αποδοτικοί και δραστήριοι θα πρέπει να δώσουμε την πρέπουσα σημασία. Αυτό δε αν συνοδεύεται από μία επιθυμία απώλεια βάρους, τότε γίνεται ή θα πρέπει να γίνεται μία διατροφική απαίτηση ως προς τον εαυτό μας.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε; Να συμπεριλάβουμε τα καλύτερα σνακ μέσα στην ημέρα που θα μας δώσουν την κατάλληλη ενέργεια, χωρίς να μας φορτώσουν θερμίδες αλλά ενέργεια! Πολλοί από εμάς άλλωστε αποφεύγουμε (και σωστά κάνουμε) τα «βαριά» γεύματα στο γραφείο που θα ρίξουν στην ανάγκη ενός καναπέ, με ένα ρολόι να τρέχει…

Για αυτό αν αισθάνεσαι μέσα στην ημέρα ατονία, υπνηλία και κούραση κάτι θα πρέπει να κάνεις. Η μειωμένη ενέργεια είναι αποτέλεσμα σίγουρα ενός κακού ύπνου αλλά και μίας ελλειμματικής διατροφής. Για αυτό μην παραλείπεις γεύματα στην προσπάθειά σου να χάσεις κανένα κιλό (πηγαίνοντας μετά νηστικός σπίτι και καταναλώνοντας… ό,τι βρεις) αλλά αλλάζοντας τακτική με έξυπνες επιλογές από θρεπτικά και νόστιμα σνακ.

Ένας από τους βασικούς κανόνες για σνακ είναι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που θα σε χορτάσουν για περισσότερη ώρα, αποφεύγοντας τα μεγάλα γεύματα αργότερα. Είναι σημαντικό να κρατάς ενεργό τον μεταβολισμό σου για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους με τέτοια μικρογεύματα που θα σε κρατήσουν μακριά από πειρασμούς και χορτάτους για αρκετή ώρα.

Οπότε τι κάνεις για να έχεις υγεία και ευεξία; Φρόντισε να έχεις στο γραφείο GoProtein γιαούρτια και  κάποιους ξηρούς καρπούς (όχι όλο το σακουλάκι, μία χούφτα αρκεί) και απέφυγε ανθυγιεινές επιλογές σνακ που συνήθως είναι πλούσια σε αλάτι, λιπαρά και ζάχαρη ακόμα και αν φέρουν την ταμπέλα της μπάρας δημητριακών. Δυστυχώς, δεν είναι όλες οι μπάρες υγιεινές και αθώες. Μην πίνεις ροφήματα χωρίς να ελέγχεις τα συστατικά τους! Συνήθως έχουν πολλή ζάχαρη και μηδενική θρεπτική αξία ακόμα και αν πρόκειται για «φρέσκους» χυμούς. Και μην ξεχνάς ότι η διαφορά ανάμεσα σε ένα σνακ που θα σε χορτάσει από ένα που θα σε αφήσει πεινασμένο, είναι η πρωτεΐνη! Και αυτό γιατί μπορεί να επιβραδύνει την πέψη και να διατηρεί σταθερό το σάκχαρο στο αίμα. Με αυτόν τον «μαγικό» τρόπο σταματάει το αίσθημα της πείνας.

Θέλεις και άλλο για να σε πείσω; Λοιπόν οι υγιεινές επιλογές πλέον είναι και απολαυστικές, οπότε δεν κάνεις και καμία γευστική θυσία στο βωμό της σωστής διατροφής. Σκέψου ότι τα επιδόρπια γιαουρτιού Δέλτα GoProtein, που είναι ο μεγαλύτερός μας σύμμαχος στο ψυγείο του γραφείου (και του σπιτιού ασφαλώς) βγαίνουν σε τρεις υπέροχες γεύσεις.

Τα Vitaline Go Protein είναι αυτό που λέει και το όνομά τους. Είναι ένα υγιεινό σνακ καθότι δεν έχει λιπαρά και από θερμίδες μόλις 100 (!) ανά κύπελλο. Και είναι Go Protein που σημαίνει έχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης για να συμπληρώσεις εύκολα, γρήγορα και γευστικά τις ανάγκες σου καθημερινά. Όπως καταλαβαίνεις είτε γυμνάζεσαι, είτε όχι αποτελεί μία ιδανική λύση για να κρατάς τα επίπεδα της ενέργειάς σου ψηλά και να διατηρείς σε σωστά επίπεδα τη μυϊκή σου μάζα.

Από γεύσεις θα βρεις σίγουρα κάποια που θα σου αρέσει. Είσαι chocoholic και δυσκολεύεσαι να αντισταθείς στην κατανάλωση σοκολάτας; Μπορείς να διαλέξεις τη Βανίλια Μαδαγασκάρης & Cacao Nibs που αποτελεί και ένα σούπερ γλυκό για τις απογευματινές σου λιγούρες. Επιπλέον, θα βρεις και το σούπερ δροσιστικό Ροδάκινο, ό,τι πρέπει τώρα που ζέστανε ο καιρός αλλά και το υπερ-χορταστικό Μπανάνα με Βρώμη, Αμύγδαλο, Σιτάρι και Chia.

Εσύ με ποιο Vitaline Go Protein θα ξεκινήσεις την ημέρα σου;

ΙΙΙ. Your (weight) loss: Ναι, οι πρωτεΐνες μπορούν να μας βοηθήσουν να αδυνατίσουμε
Τους καλοκαιρινούς μήνες όλοι έχουμε μία αυξημένη επιθυμία να κοιτάξουμε για λίγο τη διατροφή μας.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις διατροφή ή δίαιτα ή ακόμα καλύτερα και τα δύο σε συνδυασμό. Μία σωστή και όχι εξοντωτική δίαιτα, σημαίνει προσέχω τι τρώω στις σωστές ποσότητες, με ποικιλία τροφών και το σημαντικότερο με υψηλή ποιότητα. Για αυτό μην απορείς αν μία δίαιτα πρέπει να είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, γιατί αναμφίβολα είναι πολύ σημαντική αν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Οι τόσο σημαντικές πρωτεΐνες αποτελούν ένα από τα τρία πιο βασικά μακροθρεπτικά συστατικά των τροφών, μαζί με τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά. Μόνο που ένα γραμμάριο πρωτεΐνης αποδίδει στον οργανισμό μας τέσσερις θερμίδες, την ίδια στιγμή που το λίπος αποδίδει εννέα. Για αυτό αγαπημένε μου αναγνώστη αν θέλεις να χάσεις βάρος προτίμησε τροφές που περιέχουν υψηλά ποσά πρωτεΐνης και χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.

Οι πρωτεΐνες επιπλέον είναι που βοηθάνε στον έλεγχο των αυξομειώσεων του σακχάρου, το οποίο και προκαλεί το αίσθημα της πείνας. Επίσης, βοηθάνε να διατηρείς ένα καλό μεταβολισμό και φυσικά ως γνωστόν ένα υγιές μυϊκό σύστημα. Για όλα τα παραπάνω ψηφίζουμε πρωτεΐνη.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες είναι πολλές όπως τα αβγά, τα μανιτάρια, το κοτόπουλο, το ψάρι και οι συνδυασμοί αυτών επίσης πολλοί. Οπότε, μπορούμε με ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο να μην πεινάσουμε και να μην ζήσουμε κάποια γευστική μιζέρια που θα οδηγήσει στην μη μακροημέρευση μίας δίαιτας. Τι γίνεται όμως με τα επιδόρπια; Εκεί είναι ο μεγάλος πόνος των περισσοτέρων καθότι τα γλυκά είναι ο απαγορευμένος καρπός και ο λόγος που πολλοί εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Εδώ λοιπόν σου έχω ευχάριστα νέα: δεν χρειάζεται να στερηθείς ούτε τα γλυκά. Η παρακάτω διατροφική πρόταση όχι μόνο δεν περιέχει την αμαρτωλή ζάχαρη αλλά επιπλέον θα ενισχύσει την καθημερινή κατανάλωση πρωτεΐνης με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Ο λόγος για τα νέα Vitaline Puddings! Η νέα πρόταση από τη ΔΕΛΤΑ είναι θρεπτική, υγιεινή και σούπερ απολαυστική με χαρακτηριστική πλούσια υφή. Ένα guilty pleasure που δεν χρειάζεται να είναι καθόλου guilty αν και πουτίγκα.

Τα VITALINE PUDDING κάνουν αυτό που ονειρευόμασταν μία ζωή: ένα γλυκό που όχι μόνο δεν κάνει κακό αλλά βοηθάει και σε ένα πρόγραμμα δίαιτας! Το τέλειο επιδόρπιο για μετά το φαγητό ή το βράδυ βλέποντας μία ταινία. Μία υγιεινή απόλαυση χωρίς τύψεις, ακόμα και μετά την προπόνηση! Σκέψου ότι μία μόνο μερίδα, περιέχει 20 γραμμάρια πρωτεΐνες γάλακτος, δηλαδή πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας!

Και πώς καταφέρνει να είναι γλυκό; Και όμως χωρίς πρόσθετη ζάχαρη μπορεί να έχει αυτήν την υπέροχη γεύση από τη διάσπαση με το ένζυμο λακτάση των φυσικών σακχάρων του γάλακτος σε απλούστερα και γλυκύτερα σάκχαρα σε συνδυασμό μικρής ποσότητας γλυκαντικών ουσιών.

Η φοβερή αυτή πουτίγκα επιπλέον δεν περιέχει λακτόζη για όσους έχουν ενοχλήσεις από την κατανάλωσή της, ενώ από λιπαρά έχει μόλις 3 γραμμάρια στη μερίδα! Ένα χαμηλής θερμιδικής αξίας γλύκισμα, με μόλις 150 θερμίδες για να μην σου λείψει τίποτα.

Αυτό το απολαυστικό Pudding με την πλούσια υφή βγαίνει και σε δύο γεύσεις, βανίλια και σοκολάτα. Οπότε καταλήγουμε στο ότι το γλυκό του φετινού καλοκαιριού είναι τα VITALINE PUDDING χωρίς δεύτερη σκέψη.

Sports in

Ολυμπιακός: Χαμός για το παιχνίδι στον Βόλο – «Έφυγαν» 5.000 εισιτήρια

«Κοκκινίζει» ο Βόλος εν όψει της πρεμιέρας του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα κόντρα στην τοπική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024