Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Φάγαμε χαστούκι, χωρίς να ματώσουμε»!

«Φάγαμε χαστούκι, χωρίς να ματώσουμε»!

Ο κόουτς Θοδωρής Βλάχος αποκαλύπτει στο in πως γύρισαν το παιχνίδι

Η εθνική ομάδα πόλο σε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της αν και έχανε με 9-4 στο ημίχρονο επικράτησε 15-14 των ΗΠΑ με γκολ του Αλέξανδρου Παπαναστασίου στο τελευταίο δευτερόλεπτο και πήρε την πρωτιά του ομίλου της και αυτόματα την πρόκριση για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα.

Μα καλά τι τους είπες ρε κόουτς στην ανάπαυλα των 2 λεπτών και έγινε τέτοια μεταμόρφωση της ομάδας προς το καλύτερο, τον ρωτήσαμε λίγο μετά τα συγχαρητήρια δια τηλεφώνου και με αφοπλιστική ειλικρίνεια μας εξομολογήθηκε:

«Απλά…τσίγκλισα τον εγωισμό τους. Του Έλληνα αν του τσιγκλήσεις τον εγωισμό…(γέλια). Αλήθεια, δεν είχα άλλωστε πολλά να τους πω. Ότι δεν παίζουμε καλά, ότι τρώγαμε γκολ με κάθε τρόπο. Δεν τους είπα κάτι που δεν ήξεραν ή που δεν καταλάβαιναν. Το ζητούμενο ήταν να βγάλουμε αντίδραση μήπως και ξαναμπούμε στο παιχνίδι καθώς μόνο με αντίδραση θα είχαμε κάποιες πιθανότητες. Ετσι επιχείρησα να κεντρίσω τον εγωισμό τους, καθώς όταν του κεντρίσεις του Ελληνα τον εγωϊσμό, φέρνει αποτέλεσμα» λέει στο in ο ομοσπονδιακός τεχνικός από τη Φουκουόκα και δεν κρύβει την ικανοποίηση που μάθαμε χωρίς να…πάθουμε.

«Ναι το παιχνίδι αυτό ήταν ένα γερό μάθημα. Για την ακρίβεια θα έλεγα ότι φάγαμε ένα δυνατό χαστούκι, χωρίς να ματώσουμε! Γλυτώσαμε την ήττα σε ένα κακό μας παιχνίδι για ένα μεγάλο διάστημα αλλά θα πρέπει να μας γίνει μάθημα ώστε να παρουσιαστούμε εντελώς διαφορετικοί προς το καλύτερο στο επόμενο νοκ άουτ παιχνίδι και σε όσα έρθουν» λέει ο κόουτς της εθνικής μας ομάδας που πλέον έχοντας ρίξει λίγο την… αδρεναλίνη παραδέχεται:

«Σίγουρα ήταν μια μεγάλη ανατροπή, που δύσκολα βλέπεις σε τέτοιο επίπεδο ομάδων. Σαφέστατα και δεν υποτιμήσαμε καθώς γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ είναι μια εξαιρετική ομάδα με χαρακτήρα. Ίσως απλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας να μπήκε ότι την κερδίσουμε σχετικά πιο εύκολα τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω αυτή η μεγάλη, όπως ήρθε, νίκη να μας δώσει και κάτι ακόμα καλύτερο στη συνέχεια».

Η εθνική μας περιμένει πλέον τον αγώνα Κροατίας-Μαυροβουνίου την Κυριακή καθώς ο νικητής θα είναι και ο αντίπαλός της στον προημιτελικό της Τρίτης. Αρκεί εάν η ομάδα μας βγάλει στο νερό το 70-80% των δυνατοτήτων της να φτάσει και στο μετάλλιο;

«Όχι, δεν αρκεί. Η ομάδα μας πρέπει να βγάλει το 100% των δυνατοτήτων μας ή αν θέλετε πιο σωστά χρειαζόμαστε να υπερβάλλουμε εαυτόν για να έχουμε καλές πιθανότητες να νικήσουμε την Τρίτη και να μπούμε στη ζώνη των μεταλλίων. Δεν έχουμε την ομάδα που έχει έναν σούπερ παίκτη που θα μπορεί να πάρει μόνος του ένα παιχνίδι. Είμαστε μια ομάδα με πολύ καλούς αθλητές ομάδας, που παίζοντας ως σύνολο μπορούμε να καταφέρουμε πολλά» λέει ο Θοδωρής Βλάχος που συμφωνεί ότι το κλειδί της επιτυχίας ήταν ότι η ομάδα έμεινε ενωμένη στα δύσκολα:

«Ναι είναι το πιο θετικό στοιχείο στο σημερινό παιχνίδι. Δεν διαλυθήκαμε αλλά αντίθετα μείναμε ενωμένοι και βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουμε. Η ψυχή του Έλληνα και της ομάδας είναι το στοιχείο που μπορεί να σε αφυπνίσει και να σε φτάσει σε άλλο επίπεδο».

Και στο φινάλε, ποιο ήταν το σχέδιο;

«Στα 38΄΄όταν και πήραμε τάιμ άουτ για την τελευταία επίθεση και ξέροντας ότι οι αντίπαλοι μας δεν είχαν τάιμ άουτ, παίξαμε κάτι που θα μπορούσαμε να έχουμε και σουτ ή να κερδίσουμε και αποβολή όπως και τελικά έγινε και ήρθε το γκολ. Αλλά θέλαμε να εξαντλήσουμε το χρόνο, ώστε ακόμα και αν δεν σκοράραμε, θα ήταν πολύ δύσκολο να φτάσουν στο γκολ σε 8’’ και θα είχαμε τουλάχιστον την ισοπαλία και τα πέναλτι».

Sports in

Τα δεδομένα για Ποκουσέφσκι: Η προτεραιότητα, η Euroleague και μία σημαντική απόφαση

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι ένας παίκτης που ακούγεται έντονα για επιστροφή στην Ευρώπη, όμως τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα – Ποιες είναι οι σκέψεις του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024