Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Ρόδο: Μάχη με τις φλόγες για 5η μέρα – Ξεκίνησαν ξανά να επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Φωτιά στη Ρόδο: Μάχη με τις φλόγες για 5η μέρα – Ξεκίνησαν ξανά να επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτή την ώρα 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρο και 35 οχήματα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για μία ακόμη μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο η οποία ξέσπασε την περασμένη Τρίτη, κατακαίοντας το δάσος στο κέντρο του νησιού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο προς Λάερμα και για το λόγο αυτό χθες το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή να εκκενώσουν προς τον Αρχάγγελο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός, η κατάσταση στη φωτιά στη Ρόδο παραμένει δύσκολη.

Αυτή την ώρα το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πάνω από το χωριό Λάερμα και κινείται ανατολικά προς το φράγμα Γαδουρά. Χθες στις 22.29 το βράδυ στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Λάερμα, να εκκενώσουν προς τον Αρχάγγελο.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός απομακρύνθηκαν 300 άτομα που διαμένουν εκεί ωστόσο η φωτιά δεν μπήκε στο χωριό. Από το πρωί στην μάχη της κατάσβεσης και του περιορισμού της φωτιάς μπήκαν και τα εναέρια μέσα. Στο σημείο επιχειρούν, 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων , 35 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Επιπλέον συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ καθώς και εθελοντές πυροσβέστες. Ακόμη, στις 7 το πρωί επρόκειτο να φτάσουν και 31 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 οχήματα από τη Σλοβακία.

Εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες και εθελοντές

Περίπου 20 πυροσβέστες και εθελοντές εγκλωβίστηκαν από την πύρινη λαίλαπα στη Ρόδο αλλά, όπως έγινε γνωστό μερικά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από το σημείο. Μάλιστα, με το πρώτο φως της ημέρας, έχουν ριχτεί στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τουλάχιστον 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Ακόμα και η σημερινή μέρα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η Ρόδος, μαζί με τη Σάμο και την Ικαρία, είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Sports in

Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-0: Το ελληνικό «χρυσάφι» του Μεντιλίμπαρ

Η ευλογημένη γενιά του Youth League είναι εδώ διεκδικώντας. Και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιβεβαιώνει πως…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024