
Παναγία Σουμελά: Δόθηκε άδεια για να λειτουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον Δεκαπενταύγουστο
Σύντομα η προφορική έγκριση θα επιδοθεί και γραπτώς στο Φανάρι.
Δόθηκε σήμερα προφορικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, προκειμένου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος να τελέσει κανονικά τη θεία λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά.
Η απόφαση των τουρκικών αρχών πρόκειται να επιδοθεί στο Φανάρι και γραπτώς, ανοίγοντας το δρόμο για να μεταβεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ιστορική μονή τον Δεκαπενταύγουστο για να τελέσει την πανηγυρική θεία λειτουργία, όπως κάθε χρόνο από το 2010, συμπεριλαμβανόμενης και της δύσκολης χρονικής περιόδου της πανδημίας. Τις επόμενες ώρες το Πατριαρχείο θα εκδώσει ανακοίνωση για τους πιστούς.

Ο σάλος για την αρχική άρνηση
Υπενθυμίζεται ότι σάλο είχε προκαλέσει η αρχική άρνηση των τουρκικών αρχών για την τέλεση της θείας λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που θεωρήθηκε ανεπανάληπτη πρόκληση εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού και γενικότερα κατά των Χριστιανών.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σε ένα κλίμα αμοιβαίας προσέγγισης, το οποίο επισφραγίστηκε με την πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.
- Γροιλανδία: Οργή για την επίσκεψη της Ούσα Βανς στο νησί
- Ο Κάνιε Γουέστ και η Μπιάνκα Σενσόρι δεν ακολουθούν πια ο ένας τον άλλον στο Instagram
- Αρχηγικός Παυλίδης: «Πάμε Ελλαδάρα!» (pic)
- Έφοδοι της αστυνομίας στα σπίτια και συλλήψεις πολιτικών και δημοσιογράφων στην Τουρκία
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Πραγματοποιούνται στο Ριάντ οι νέες συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας
- Πασχαλινές λαμπάδες: Οι επιλογές που θα εντυπωσιάσουν κάθε βαφτιστήρι