Ο απόλυτος οδηγός αγοράς για drones
Τα drones προσφέρουν χαλάρωση και ενθουσιασμό ταυτόχρονα
- Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος έξω από δημοτικό σχολείο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Θα «σπάσει» η Ελλάδα το καλούπι του δεξιού λαϊκισμού στην ΕΕ;
- Tη Georgia O’ Keeffe δεν την ένοιαζε που είχε 58 χρόνια διαφορά με τον Juan Hamilton
- Το ΠΑΣΟΚ πολιορκεί το κέντρο που «χάνει» η ΝΔ και τη βαφτίζει «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ»
Έχετε σκεφτεί ποτέ να αγοράσετε drone; Ανυπομονείτε να συμμετάσχετε σε κάποιο διαγωνισμό υψηλών πτήσεων ή απλά έχετε τη διάθεση για κάποια υπαίθρια διασκέδαση;
Τα drones προσφέρουν χαλάρωση και ενθουσιασμό ταυτόχρονα. Μπορούν επίσης να αναβαθμίσουν την επαγγελματική και ερασιτεχνική φωτογραφία και βίντεο.
Πριν όμως προχωρήσετε στην αγορά drone θα πρέπει να ξέρετε τους τύπους, τα μεγέθη, τα χαρακτηριστικά, τις μπαταρίες, ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Και αν ψάχνετε το καλύτερο drone σίγουρα θα το βρείτε στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.
Τώρα, επωφελείστε ακόμα περισσότερο αφού μπορείτε να βρείτε όσα αναζητάτε έως -80% χάρη στις καλοκαιρινές εκπτώσεις του SHOPFLIX.GR.
Ανεξάρτητα από το μέγεθος οι κάμερες drone είναι τεσσάρων κύριων τύπων που ονομάζονται RTF, BNF, PNP και ARF.
Ας δούμε τι σημαίνουν αυτές οι συντομογραφίες στο lingo του drone.
RTF
Τα RTF ή Ready-to-Fly drones είναι τα πιο εύκολα στη ρύθμιση καθώς συνοδεύονται από όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μικρό κουτί ως αρχάριος. Αν και απαιτεί λίγη συναρμολόγηση, όπως η προσάρτηση των πτερυγίων του ρότορα, εξακολουθεί να είναι αρκετά εύκολο να συναρμολογηθεί και να χρησιμοποιηθεί. Το καθιστά επίσης λίγο ακριβό ως προς την τιμή.
BNF
Το BNF ή το Bind and Fly είναι το συνηθισμένο drone αλλά χωρίς πομπό επί του σκάφους. Η ιδέα είναι, εάν έχετε ήδη ένα drone και θέλετε να αναβαθμίσετε σε κάτι, ένα drone BNF θα είναι μια τέλεια επιλογή καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε τον υπάρχοντα πομπό στο νέο drone και τέλος. Εάν δεν έχετε πομπό, τότε θα πρέπει να καταλάβετε το πρωτόκολλο εάν ένας νέος θα λειτουργήσει με το BNF drone σας ή όχι, και ούτω καθεξής.
PNP
Το PNP ή το Plug and Play (ονομάζεται επίσης Plug and Fly) είναι drones που δεν έχουν πομπό ή δέκτη. Είναι για εκείνους τους εκπαιδευμένους πιλότους που διαθέτουν και τα δύο εξαρτήματα που χρειάζονται, αφού το μόνο που παίρνετε είναι ένα drone και αυτό είναι όλο. Θα πρέπει να φροντίσετε τη συναρμολόγηση τόσο του πομπού όσο και του δέκτη, πράγμα που σημαίνει ότι το PNP είναι λίγο πολύ συνονόματο.
ARF
Το ARF ή Almost Ready To Fly είναι μια άλλη φυλή drone που είναι διαθέσιμη για έμπειρους πιλότους καθώς απαιτεί τόσο συναρμολόγηση όσο και υψηλό βαθμό προσαρμογής. Αυτά είναι κατασκευασμένα για εξαιρετικά απίστευτες ταχύτητες, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεστε λίγη εκπαίδευση πριν κρατήσετε ένα, καθώς μπορεί να το τρακάρετε με την πρώτη κίνηση.
FPV
Οι κάμερες FPV ή First Person Video drone είναι αυτές που καταγράφουν το υλικό της σκηνής και το μεταδίδουν απευθείας σε smartphone ή σετ ακουστικών VR. Δείχνει το βίντεο σε προοπτική πρώτου προσώπου, αφού βλέπετε τι βλέπει η κάμερα του drone.
Οι λήψεις με drone φαίνονται εκπληκτικές όταν τις βλέπετε στο YouTube ή σε άλλες πλατφόρμες. Ωστόσο, όταν πρόκειται να αγοράσετε το δικό σας, πρέπει να γνωρίζετε πολλές λεπτομέρειες για να μπορέσετε να το πάρετε στα χέρια σας.
Nano Drones
Η πρώτη κατηγορία είναι για drones που ζυγίζουν έως και 250 γραμμάρια που ταξινομούνται ως «Nano» UAS ή μη επανδρωμένο σύστημα αεροσκαφών. Υπόκεινται στους Κανόνες UAS 2021 σύμφωνα με τους ίδιους, οι χρήστες με nano drones δεν απαιτούν καμία άδεια ή άδεια για να λειτουργήσουν.
Micro και Small Drones
Εκτός της διάρκειας μπαταρίας, το μέγεθος και την ποιότητα κάμερας, υπάρχουν και άλλες λειτουργίες που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες:
GPS: Σας επιτρέπει να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τη θέση του drone σας και δίνει τη δυνατότητα στο drone να ακινητοποιείται πάνω από μια συγκεκριμένη συντεταγμένη.
Return to Home: Επιτρέπει στο drone να επιστρέφει στη βάση του αυτόματα, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις που χαθεί η σύνδεση μεταξύ χειριστηρίου και drone για αρκετή ώρα.
Headless Mode: Ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους πιλότους, αφού σας επιτρέπει να κλειδώσετε την κατεύθυνση που θα ακολουθεί με το πάτημα του κάθε μοχλού, ανεξάρτητα από το πού είναι προσανατολισμένο το drone σας. Συγκεκριμένα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα μπερδέψετε το μπρος με το πίσω μέρος της συσκευής όσο είναι στον αέρα και αυτό να εκτελέσει την αντίθετη κίνηση από αυτή που θες. Έτσι, μειώνονται οι πιθανότητες ατυχήματος στις πρώτες σου πτήσεις.
Follow Me Mode: Ακριβώς όπως ακούγεται. Μπορείτε να ρυθμίσετε το drone σας να σας ακολουθεί, όσο εσύ περπατάτε ή κάνετε ποδήλατο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις