Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ενισχύεται με νέα ασθενοφόρα η Κρήτη

Ενισχύεται με νέα ασθενοφόρα η Κρήτη

Παραδόθηκαν σήμερα άλλα 4 ασθενοφόρα από τα 14 συνολικά ασθενοφόρα οχήματα προνοσοκομειακής φροντίδας για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Άλλα 4 σύγχρονα ασθενοφόρα από τα 14 συνολικά παρέδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης στον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ για τα Κέντρα Υγείας Κισσάμου, Σφακίων, Αγ. Φωτεινής και Αρκαλοχωρίου

«Μέσω της υλοποίησης του έργου, δημιουργείται ένα σύγχρονος, αξιόπιστος στόλος ασθενοφόρων σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τα ήδη πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, ενισχύοντας και εξασφαλίζοντας το απαιτούμενο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Κέντρων Υγείας (πλην των 4 αστικών) στην Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και εξασφαλίζοντας ασφαλείς συνθήκες διακομιδών τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν στις δομές ΠΦΥ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.148.000,00 €.

Τα νέα ασθενοφόρα παραδόθηκαν σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριο Παπαβασιλείου στους εκπροσώπους των Κέντρων Υγείας Κισσάμου, Χώρας Σφακίων, Αγίας Φωτεινής και Αρκαλοχωρίου, αρμοδιότητας και ευθύνης της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζοντας την ικανοποίηση του ανέφερε ότι, «μέσα από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Κρήτης, χρηματοδοτούμε 14 νέα, σύγχρονα ασθενοφόρα τα οποία παραδίδονται τμηματικά στην 7η ΥΠΕ ενώ δρομολογείται η παράδοση και άλλων νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Κρήτης. Μέσα από την κοινή συνεργασία επιτυγχάνομε μια καλύτερη, ασφαλέστερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Προχωρούμε, και στα επόμενα προγράμματα για να αγοράσουμε και άλλα ασθενοφόρα ώστε η Κρήτη να μην έχει έλλειμμα στο τομέα αυτό».

Ο Διοικητής 7ης ΥΠΕ Νεκτάριος Παπαβασιλείου: «Τα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα θα καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής της Κισάμου και της Χώρας Σφακίων στα Χανιά, της Αγίας Φωτεινής στο Ρέθυμνο και του Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο. Προς τα τέλη του επόμενου μήνα, στόχος είναι να έχουμε και τα υπόλοιπα ασθενοφόρα. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο σε ότι αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. ».

Sports in

Η ιδιαίτερη ανάλυση για τον Γουόκαπ: «Μπορεί να κάνει το… άλμα στο ΝΒΑ;»

Ο Τόμας Γουόκαπ, οι εμφανίσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική ομάδα και η ανάλυση για το ΝΒΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024