Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Τι θα ζητήσει ο Σοϊγκού από τη Βόρεια Κορέα;

Ρωσία: Τι θα ζητήσει ο Σοϊγκού από τη Βόρεια Κορέα;

Στην Πιονγιάνγκ θα βρεθεί και αντιπροσωπεία της Κίνας για την 70η επέτειο της εκεχειρίας, που τέλειωσε τον πόλεμο της Κορέας.

Η είδηση ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου θα επισκεφτεί τη Βόρεια Κορέα για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της εκεχειρίας, με την οποία τελείωσε ο πόλεμος της Κορέας, έχει κάνει το Πεντάγωνο να χάσει τον ύπνο του.

«Στρατιωτική αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπό τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού θα πραγματοποιήσει συγχαρητήρια επίσκεψη στη ΛΔΒΚ», μετέδωσε συγκεκριμένα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η είδηση ίσως και να πέρναγε στα ψιλά –όχι βέβαια την περίοδο που ο Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποίησε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου εν μέσω απειλών για χρήση πυρηνικών όπλων, ακριβώς όπως κάνει πυκνά συχνά ο Βλαντιμίρ Πούτιν που συνεχίζει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία- αν την προηγούμενη μέρα δεν είχε επίσης ανακοινωθεί ότι και μια κινεζική αντιπροσωπεία θα παραστεί στις ίδιες εκδηλώσεις την Πέμπτη.

Κι ενώ Ρωσία και Κίνα είναι σύμμαχοι της Βόρειας Κορέας επί μακρόν, αυτό που ανησυχεί τις ΗΠΑ, περισσότερο από όλους στη Δύση, είναι μήπως σε αυτή την περίσταση δοθεί η ευκαιρία, όχι μόνο για μια συμφωνία παροχής πυρομαχικών από την Πιονγιάνγκ στη Μόσχα, που θεωρείται μάλλον δεδομένη, αλλά για μια ανάλογη διευθέτηση της τροφοδοσίας του Κρεμλίνου με όπλα από το Πεκίνο μέσω των βορειοκορεατικών εδαφών.

Τι πιστεύουν οι Αμερικανοί;

Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΑΠ, Τζον Κίρμπι, είχε δημοσιεύσει τον περασμένο Ιανουάριο φωτογραφίες  των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που υποτίθεται ότι δείχνουν ρωσικά βαγόνια να επιστρέφουν από τη Βόρεια Κορέα φορτωμένα με στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων οβίδων. Το Πεντάγωνο θεωρεί ότι η Ρωσία δίνει τρόφιμα στη Πιονγιάνγκ, που υπόκειται ακόμη στις κυρώσεις της Δύσης, με αντάλλαγμα όπλα και πυρομαχικά.

Θα κάνει ο Σι Τζινπίνγκ το μεγάλο βήμα σε μια περίοδο που επιδιώκει τη βελτίωση των σχέσεων της Κίνας με τη Δύση και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ξένων στην εθνική της οικονομία;

Το ερώτημα βασανίζει τους ηγέτες της Δύσης σχεδόν από την αρχή του ρωσικού πολέμου στα ουκρανικά εδάφη με δεδομένη την καλή προσωπική σχέση ανάμεσα στον Τζινπίνγκ και τον Πούτιν και τη συμφωνία της συνεργασίας άνευ όρων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μέχρι σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος, χωρίς να έχει καταδικάσει την στρατιωτική εκστρατεία του Ρώσου ομόλογου του, κρατά αποστάσεις ασφαλείας από το καυτό ζήτημα της παροχής όπλων στο μέτωπο.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024