Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιές: Εθελοντές στην πρώτη γραμμή στηρίζουν σε όλα τα πεδία – Μπορείς να βοηθήσεις στο Humanity Greece

Φωτιές: Εθελοντές στην πρώτη γραμμή στηρίζουν σε όλα τα πεδία – Μπορείς να βοηθήσεις στο Humanity Greece

Μπορείς να βοηθήσεις στο Humanity Greece

Σε πύρινο κλοιό είναι η χώρα μας με τα μέτωπα να ξεσπάνε το ένα μετά το άλλο και τις εκκενώσεις των περιοχών από το 112 να μην σταματάνε. Πυροσβέστες και εθελοντές βρίσκονται για ακόμη μια φορά στην πρώτη γραμμή, προσπαθώντας να σώσουν ό,τι σώζεται. Η Ρόδος που καίγεται εδώ και εννέα ημέρες έχει υποστεί τεράστια ζημιά με το νησί να βγαίνει εξ’ ολοκλήρου σε έκτακτη ανάγκη ενώ την ίδια στιγμή η Κέρκυρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Από την πρώτη στιγμή, που οι φωτιές άρχισαν να καίνε τη χώρα ανεξέλεγκτα και κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, ενώ πολίτες όλων των ηλικιών ανέλαβαν την πρωτοβουλία να γίνουν μέρος της αλυσίδας του Humanity Greece ώστε να συλλεχθούν οργανωμένα είδη έκτακτης ανάγκης και να σταλούν απευθείας στα σημεία με εθελοντές.


Δωρεάν 24ωρη Γραμμή Ενημέρωσης – Εθελοντές ενημερώνουν τους πολίτες

Για πρώτη φορά στη χώρα, δημιουργήθηκε 24ωρη Γραμμή Επικοινωνίας από τους εθελοντές του Humanity Greece ώστε να εξυπηρετήσει και να ενημερώσει όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συνδράμουν τόσο με ανθρωπιστική βοήθεια όσο για παροχή εθελοντικής δράσης: 210 5226 379.

Οι εξειδικευμένοι εθελοντές του Humanity Greece ανεφοδιάζουν με είδη έκτακτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικά είδη τους πυροσβέστες, τους εθελοντές πυροσβέστες, τους πολίτες και τα Κέντρα Υγείας των περιοχών που καταγράφεται πως έχουν σοβαρές ελλείψεις σε είδη για να εξυπηρετήσουν αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται για ώρες στα πεδίαο Humanity Greece έχει ήδη σχηματίσει για ακόμη μια χρονιά αλυσίδα που βοηθά στην οργανωμένη συλλογή ειδών έκτακτης ανάγκης και την άμεση συντονισμένη αποστολή τους εντός των πεδίων μάχης. «Οι εθελοντές ανεφοδιάζουν με είδη έκτακτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικά τους πυροσβέστες, εθελοντές πυροσβέστες, τους πολίτες και τα Κέντρα Υγείας που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα από μια ώρα και μετά», λέει ο Πέτρος Σούκερας, βασικός εθελοντής της ομάδας και αναφέρει πως «Το Humanity Greece είναι μια μεγάλη οικογένεια όπου ο καθένας μπορεί να βοηθήσει χειρωνακτικά από την συλλογή, καταγραφή μέχρι την αποστολή των πακέτων ενώ ενημερώνουμε για τις ανάγκες μας συνεχώς μέσα από τα Social Media της ομάδας. Εξειδικευμένα μέλη της ομάδας ταξιδεύουν απευθείας στα σημεία σε όλη την χώρα».

Το Humanity Greece έχει ήδη σχηματίσει για ακόμη μια χρονιά αλυσίδα που βοηθά στην οργανωμένη συλλογή ειδών έκτακτης ανάγκης και την άμεση συντονισμένη αποστολή τους εντός των πεδίων μάχης. «Οι εθελοντές ανεφοδιάζουν με είδη έκτακτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικά τους πυροσβέστες, εθελοντές πυροσβέστες, τους πολίτες και τα Κέντρα Υγείας που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα από μια ώρα και μετά», λέει ο Πέτρος Σούκερας, βασικός εθελοντής της ομάδας και αναφέρει πως «Το Humanity Greece είναι μια μεγάλη οικογένεια όπου ο καθένας μπορεί να βοηθήσει χειρωνακτικά από την συλλογή, καταγραφή μέχρι την αποστολή των πακέτων ενώ ενημερώνουμε για τις ανάγκες μας συνεχώς μέσα από τα Social Media της ομάδας. Εξειδικευμένα μέλη της ομάδας ταξιδεύουν απευθείας στα σημεία σε όλη την χώρα».

Πως μπορείς να βοηθήσεις:

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης στο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο Ελλάδας για τους ανθρώπους και τα ζώα που βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα και βλέπουν τον τόπο τους να φλέγεται. Δεν απαιτείται να είναι κανείς εξειδικευμένος εθελοντής ή πυροσβέστης για να συμμετέχει εθελοντικά στη μάχη κατά των πυρκαγιών εντός του Εθελοντικού Συντονιστικού Κέντρου αρκεί να θέλει να γίνει κρίκος της αλυσίδας στήριξης. Μπορείς να βοηθήσεις είτε μέσω κατάθεσης ΕΔΩ είτε μέσω της αποστολής στα παρακάτω είδη:

• Ισοτονικά

• Φυσιολογικούς ορούς σε αμπούλες ή μεγάλες συσκευασίες

• Κολλύρια

• Σερβιέτες

• Ταμπόν

• Είδη ατομικής υγιεινής

• Pulvo – Nebacitin Spray πούδρα

• Bepanthol, κρέμες για εγκαύματα

• Γάζες, επίδεσμοι

• Betadine, Hibitane, παυσίπονα

• Μπισκότα, Ρυζογκοφρέτες, Μπάρες δημητριακών, Crackers

• 3Μ Μάσκες ενεργού άνθρακα με φίλτρο

• Σακούλες σκουπιδιών μεγάλες

• Γάντια μιας χρήσης

• Καθαριστικά Είδη

Humanity Greece: Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο – Μυλλέρου 76, Μεταξουργείο,

Τηλ. Επικοινωνίας 210 5226 379

Sports in

Ερυθρόλευκη «τρέλα»: Η φοβερή διαδρομή του ανοιχτού πούλμαν και η παράνοια του κόσμου του Ολυμπιακού! (vids)

Το επικό part 2 της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά μετά την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024